Din Rubrik

God Jul och Gott Nytt År

♥En riktigt God Jul och ett Gott Nytt år önskar vi alla ♥

Brukshoffets läger

Med lite styrande med småpudlar, packning, byte av däck, kaos i hemmet och en servicelampa som envist lyste så kom vi iväg i regent till Norge. Färden gick mot Elverum och Östlies Hundsenter. Det blev ståfika i regnet, några felåkningar och så en GPS som sa att vi var framme när vi var mitt i skogen....suck! Till slut så kom vi fram till ett fantastiskt träningscenter med härliga instruktörer som ledde oss igenom helgen.

Mindre roligt var att jag dag 1 blev sjuk och inte orkade hänga med ut i skogen. Saga och jag var med på lydnaden och där jobbades det igenom apportering som jag nu tror att vi är på god väg att fixa!

Jag vet vad jag ska jobba vidare med, både mig själv och med Saga!

Trots sjuka så blev det en lärorik helg och vi ser genast fram emot nästa års läger som vi naturligtvis spikat!!!!

 

Oj vad tiden går...

Ej skrivit här sedan i Maj trots att jag skulle bli bättre på det...

Just nu planerar vi för sökläger i Norge och det ser vi fram emot. 

Vi tränar lite varje helg och just med att öka minnesbilden av att gå ut till en figge. Hon bara älskar detta och vet inte hur fort hon ska komma iväg. Man bäddar ner figgen och går tillbaka till stigen och skickar hunden. Det blandat med hittaövningar och sökskick med dold figge. 

Vi har nu börjat träning med fast rulle och lös rulle. Den lösa rullen blir hon bara bättre och bättre med!

Just nu har hon löst all sin päls och börjat märka ut att hon finns. jag hoppas hon kan hålla ihop sig lagomt till Norge...

Vi tränar även lydnad och igår var hon strålande och vi hade så kul på planen så timmarna bara drog iväg!!

Nu är hösten verkligen här!

Träningstävling

Idag har vi då alltså startat vår karriär på tävlingsbanorna...jätteroligt men vi var båda sega efter gårdagens heldagsträning. Vi fick poäng på alla moment utom i två som vi nollade.

Platsliggning 10

Linförighet 6

Inkallning 9

Ställande 8

Platsläggande 7,5

Hoppet 5 (tjyvstartade och förarfel)

Apportering 0 (tjyvstartade)

Framförgående 0 ( Det momentet är ej klart)

Tandvisning 10

Jag är så nöjd efter dagen och vet att vi kan bättre eftersom vi båda var lite loja!!! Nu vet jag även på vilka moment som måste tränas in mera!

 

Lördagkväll

Nu har det gått en månad sen jag skrev förra gången. Hjälp det finns inte tid att skriva här alls. Det beror på att vi har det ganska knökigt här hemma just nu och det är totalt omöjligt att göra annat än det som sker i vardan.

All träning är lagd på is så där får vi komma igen när allt är över. Jag är mycket lite på mitt jobb och jag är döslut om det är så att jag åker dit nån timme.

Det händer ju saker både postiva och negativa och jag kan säga att vi sliter som oxar för att komma igenom och det ska bli vardag igen!

Vi är med i ett dataprojekt genom uppsala Akademiska sjukhus och det har varit spännande och något helt nytt. Tv/ Tidning kommer på tisdag för att intervjua vad vi tyckt! Återkommer när vi är ur detta mörker!

I morgon ska Saga och jag försöka oss på en hel dag med lydnad och det ska bli riktigt spännande och se om vi båda orkar oss igenom en hel dags träning nu när vi är så otränade!

Lördagkväll....Hade så bäst!!!

Söndagsinlägg

Så var det söndag igen och jag ska försöka att knyta ihop  veckan. Det blir nog på söndagar jag kommer att skriva här för att det ska bli något. Jag skriver även i bloggen sagaskillar.bloggplatsen.se 

Den här veckan har innehållit både hundträningar och annan träning. Den andra träningen den fick jag stå för och det var 1:a gången som jag var ensam hemma utan Tompan (nej det har hänt en gång förut) som även den här gången låg på sjukhus. Den här gången i Uppsala och det var skönt för honom att få träffa specialister.

Vi som var hemma vi hade det mycket bra men det blev ett litet pusslande att ta hand om hundarna för de kan ju inte vara ensamma för många timmar själva. De var fantastiska och det gick så bra! 

Vi har under veckan varit mötande hund i en koppelträningskurs. Det gick mycket bra och Sagabaga skötte sig suveränt bra. Även träning för vår del eftersom dronningen skäller på det mesta som vi möter här hemma på våran gata! De få vi möter vill säga!

Under veckan har jag bokat tid på verkstad för vår bil som inte gick igenom besiktningen :(

Hero har fått tid bokad för att fräschas upp i munnen.

Vi har varit iväg och tränat sök i en underbar miljö och även där visade sig Saga från den bästa sidan...modig och mycket intresserad av figgarna. Hon är verkligen i sitt esse när vi är i olika miljöer. Nu hoppas jag vi även få till detta i skogen med!

Idag har vi klippt klor o tassar och en pudel har fått hamna i badet och blivit tjusig. Nu är det bara 2 kvar!

Framförgående är läxan från lydnadskursen och apporten som hon börjat tugga på måste få ett slut! Ja vi tränar vidare på de momenten...

Vi har varit ute och rullat i den blöta snön och längtat efter våren!

 Utflykt i det vackra vädret har vi inte hunnit med i år (gammalt foto) 

Söndag igen

Men då har det gått en vecka igen och det har blivit söndag! Ruggigt väder ute och snön börjar tina bort...

Idag har vi varit på lydnadsträning och det var ömsom vin och ömsom vatten...

Tränade på framförgåendet, läggande och ställande under gång. Avslutade med en budföring och vi fortsatte att träna på att stanna hos mottagaren :) Tokfian tjuvstartade 3 ggr innan hon fattade att hon skulle vänta på kommandot! Är ändå nöjd med dagens träning...avslutade med en platsliggning som gick jättebra:)

I veckan i övrigt har lilla söta faster somnat in och vi har nu en begravning att åka till...känns lite vemodigt att vårt sista band till rötterna på vår pappas sida nu gått bort!

Imorgon ska vi fira en 2-åring!

Nospussar till Dronningen!

 

Pulkaträning

Idag och igår fortsatte vi vår träning med att dra pulka så på med sele och skaklar.

Måste påstå att det går bättre och bättre. Försökte sätta dit pulkan men det bliv lite för läskigt. Vi tog bort den och fortsatte att dra skaklarna och tränade på att inte rulla eller att kliva ur den!

Idag kopplade vi efter en liten gran och det bekom henne inte lika mycket. Det var inte samma ljud så jag tror att det blev något annat. Hon var nyfiken på vad det var som var bakom henne...

Svansen på topp och om vi fortsätter så kommer nog det här att gå som en dans!

Ramos åh pulkan

 

 Ny vecka så Tjingeling

Lydnadsträning

Idag startade vi vår dag med att åka på lydnadsträning jag och Saga. Åh vad hon var duktig :) Vi visade upp vad vi tränat på...ställande under gång och hon fixade det även idag. Vi ska nu fortsätta att träna på stabiliteten på att stå helt stilla!

Vidare så blev vi kommenderade och körde olika tempon, svansen upp och så följsam hund :)

Stabilitet i budföring, skickade henne och hon stannade hos mottagaren. Gjorde om skicket tre ggr som hon klarade jättebra. Hon genade första men efter det så var hon fokuserad.

Avslutade dagens träning med en perfekt platsliggning! Så nöjd med min lilla pärla!

Hemma igen så sprang hon raka vägen och snodde ett kycklingben på sisen...grrrr tror hon svalde det helt utan att tugga!

Idag har vi oxå varit och hälsat på lilla Nicki som brutit benen i en liten olyckshändelse. Duktig liten tjej med tratt och lagat ben!

 Ha en bra dag!!

Träning i snön

Vaknade i morse av ett jäkla liv på hundarna och ett jäkla liv i huset...ja det kom utifrån och jag flög upp som en kanon. Ja just ja, det var ju idag som snickaren skulle komma och fixa lite på vinden. Det var tur han kom för annars hade jag inte hunnit till jobbet, ja man snusade gott kan man säga Zzzzzzzzz!

Jobbade några timmar i raskt tempo innan jag for hem igen och tog ut hundarna i snön. Det är så mycket snö hos oss nu att det är jobbigt att gå på oplogade vägar så idag har vi jobbat hemma så att säga.

Vi har tränat på ställande och läggande och jag kan nu påstå att Saga kan skilja på dessa 2 moment! YES!!!!

Som belöning idag blev det kampen och som hon älskar denna snuttetrasa, så värdefull. Jag måste skaffa flera såna!

Nu ska jag ta och bada en pudel, tror jag om jag inte hinner ändra mig!

 Tjingeling!!!!

Vintern är här

Vintern är nu här och det känns fantastiskt skönt att det kommit lite snö.

Idag har vi varit ute och gått efter havskanten på den is som blivit. Inte alls så brett men helt ok att gå på, sedan hoppade och kröp vi på stenarna. Så mycket roligare än att gå på en väg. Hoffarna sover fortfarande...

I helgen så har vi tagit ut julen, rakat nosar, svansar, magar, öron och klippt tassar och klor på pudlarna. I veckan ska de äntligen få sina bad...Hua vad kallt!

Jag har varit sjuk men känner mig mycket piggare idag så jag hoppas det vänt nu!

 Må så gott :)

Nytt år och nu ska vi göra det vi vill göra...

Så har vi då ett nytt år och nu har jag bestämt mig, ja kalla det ett nyårslöfte.

Jag ska inte hålla på med en massa saker som jag egentligen inte gillar. Den här våren ska jag jobba mycket mera med mina hundar och mycket mindre med mitt jobb som ht-2013 tog alldeles för mycket energi av mig. Min ork har helt enkelt inte funnits där för de jag älskar mest av alla...

Så nu säger vi Goodbye till Umeå, Stockholm alla möten och annat skit!

Jag hoppas att även den gode T får ett drägligare liv med nya möjligheter. Snart ska han läggas in för undersökning och ny medicin. Ingen människa ska behöva ha det som han har det just nu ♥ ♥ ♥

Jag tycker att jag har världens trevligaste och mysigaste hund och det är på henne jag ska satsa och göra det jag vill mest av allt!!!!

Tjingeling :)