Bloggen om vår hundträning

Här igen

 

Sluta med min hemsida det tänkte jag rätt så länge och så bestämde jag mig för det!

Helt plötsligt så kom jag på att jag har massor med bilder på Cesar som bebis på den här sidan så då ändrarde jag mig...ja det gick att ändra sig och här är jag igen!

Nu får vi se hur länge det här håller i sig!

Idag var jag med om en skräckupplevelse utan dess like...

 

Tjingeling

Nosework 2

Nu har vi startat i NW kurs nummer 2 och det är så roligt att när vi svänger ner mot stället vi är på så skriker och Saga så hon håller på att spricka så hon är så full av förväntningar. Det innebär att hon kör på full gas...ja det här passar henne verkligen men sist när vi gjorde doftprov(inte ett riktigt) på eukalyptus så gick första omgången toppen men den andra så markerade hon alla lådor...hon är bara lyckig men man blir ju lite svettig. Ja det fixade till sig för hon är ju superduper :)

Vi har varit ute och lagt spår och det gick jättebra, lika där fullt ös men med nosen i spårkärnan så det bådar ju gott!

Nu längtar vi efter ljuset på kvällen och lite värme sen så ska vi ge oss ut på lite sök! Just nu får vi backa där för jobb tar så mycket energi och tid att det inte hinns med!

På återseende

 

Nosework

Nu har vi snart genomfört nosework kurs 1. Saga vet att hon ska nosa efter Eukalyptus och hon har blivit lite mera försiktig, hon plöjer inte igenom lådorna som tidigare men det går snabbt!

Jättekul tycker vi båda att det är. Vi ska efter den här omgången fortsätta i kurs 2, då blir det andra dofter.

Annars står det ganska stilla för det är för mycket lös snö i skogen. Jag sjunker ner hela tiden...å blir så irriterad!

Det blåser som attan och det gör ju att snön och isen smälter!

 Snart sommar och härligt!

Hundträning

Nu har vi varit på de tre planerade aktiviteterna denna vecka och med stor glädje att det funkat så bra!

* Hundmötesträning blev en lugn kväll för oss för varför skulle hon skälla en sån kväll när vi tränar på det???? Nya hundar men det gjorde just inget. Hon kom ihåg vad hon skulle göra :)

* Nosework...men så kul för både hund och förare, visst hon skällde på en hund den kvällen men hon kuned ändå ha fokus på det hon skulle göra. Det var ju att använda nosen och hitta det vi ville att hon skulle hitta, i det här fallet FROLLIC :) SEr med spänd förväntan på nästa omgång! KUL KUL KUL är för, mitten och efternamnet på detta!

* Lydnad...jaha så börjar vi med en matte som har huvudvärk och en hund so tror att det är nosa hon ska göra idag...GRRRRRRR jisses ur ska vi komma vidare? Ut i bilen och så får Ramos komma ut nästa pass och visar med ödmjukhet att han kommer ihåg varenda moment vi förut tränat in...nu förstår jag verkligen att en HOWAVART ALDRIG GLÖMMER... ♥ ♥ ♥ Love You min svarte springare"

Sista passet för Bagarjäntan blir hårt från matten som vaknat ur sin koma och se då vaknar även Saga och ger järnet i linförigheten som hon aldrig tidigare gjort! Älskade hund du är min jämlike ♥ ♥ ♥

Önskar nu allen härlig alla ♥-anskväll!

Nospussar

Nytt År Nya Möjligheter

Hej världen igen!

Jag tror att jag satt här lika ifjol och sa bestämt att nu minsann skulle det komma andra tider... jag skulle bara göra det jag själv ville men med min livssituation så är det bara att inse att det blir en stor lögn att lova det.

Så i år kommer jag att sätta upp det på min önskelista men inse att det kanske inte går att verkställa i alla lägen!

Just nu så är det härliga tider och jag har anmält mig till 4 kurser...fan om vi inte ska komma nån vart i år!

* Belöningskorgen som handlar om ett rakt fotgående

* Hundmöteskurs eftersom min lilla tjej blivit för "pumpig" när det gäller andra hundar

* Nosework

* Brukslydnad

Om inget annat ser till att det skiter sig så har vi lite att se fram emot. Sedan har jag och en god kamrat bestämt att vi går på hundpromenad varje söndag.

♥ Må så gott därute