Min Dagbok

Första snön 2012

*Härligt med snö tycker våra fyrbentingar i alla fall


November 2012

 2012-11-04 18:07:24


 

Oj vad en helg och några dagar ledigt kan gå fort...vi har haft det så mysigt så det kanske är därför!

 

Det har blivit mycket hundträning de här dagarna och det är jag så tacksam för...känner att jag har världens finaste lilla hoffeflicka. Allt jag nånsin önskat mig har jag fått i henne, Hon ger mig så innerligt mycket!

Idag har vi tränat lydnad och igår var vi på räddningssök i en stor kulvert. Där var det olika underlag hela tiden och jag hade en orädd hund med mig...yes all träning vi gjort i sökgruppen har gett frukt! Så härligt det kändes!

I morgon börjar jobbet igen...mindre skoj tycker jag men det får väl gå!


2012-10-31  13:30:29

Oj vad länge sen jag skrev i Dagboken! Hur ska man hinna med det, hinner ju inte skriva i Bloggen heller...ska fösöka att plita ner några rader varje dag hädanefter ( det är inte ett löfte).

Nu är det höstlov och jag sitter här och ska jobba hemifrån med Datakunskap...bläääää vad de hittar på. har inte så stor lust att göra det men nu ska vi få datakörkort och jobba med PIM. Så det är bara att sätta igång! Efter det blir det ledigt i 4 dagar...skönt sörru!

Idag ska jag fika med en kompis så det blir lugnt på hundfronten men efter detta så ska jag träna hund i 4 dagar...skogspromenader och lite sök, ser fram emot det faktiskt. Det har även kommit lite snö som naturligtvis försvann på en gång man får hoppas den kommer tillbaka snart.

Grrrrrrr bytte däck igår och det innebar en stor kostnad eftersom nya måste inhandlas. Vill inte det!!!!!

JA nu ska jag återgå till lite pim och googleaps och lite Unikum...

Hade...

Maj 2012

 

 2012-05-13  18:59:21

Nu har det gått två dagar sen vi var till veterinären och Saga fick dropp och vätska under huden...idag har vi fått provsvar och hon har ngt förhöjt levervärde och lite lågt HB men det brukar vara normalt på valpar upp till 6 månade ca...så nu är det bara att hoppas på det bästa!

Hon blir mer och mer pigg och hon har en supermatlust så det är ju ett gott tecken. Hon har även slutat att bajsa så mycket och febern är nere på normalt igen. Det var inte så skoj att se henne när hon hade 40,4 grader.

Hon ska nu äta färdigt antibiotikakuren hon fått...

Jag tror att hon ätit ngt olämpligt eftersom man kan se spår av dammludd, papper och träpinnar i avföringen och det är nog bara Cesar som klarat av den menyn! Nu får vi ha lite koll på lilla damen!

Må så gott:)

 2012-05-10  21:14:54

Så var då sköna Maj här och om den är skön eller inte det kan man ju fråga sig? Det regnar, regnar åsså regnar det lite till...man blir ganska less å trött när det är så lite sol.

Annars är det bra med oss förutom Saga som blivit dålig i magen,,,lös i magen åsså ska hon ut och bajsa stup i kvarten. Det som är bra är att hon säger till. Hon kastar sig på dörren och gnäller...det är bara en gång som hon gjort inne och då fattade vi inte vad hon menade...Det är nu 3 dagar som hon varit dålig och jag hoppas det går över i helgen. Vi har idag köpt Id-foder och det ska hon äta i minst en vecka...nu blir hon nog smal!

Jag får en sån där dålig vibb av det här och jag backar bandet 6 år...Cesars magproblem började så här.... nej nu tänker vi på nåt annat!

 Trevlig Helg önskar vi er!

April 2012

 

  2012-04-30  22:13:13

Nu är snart april månad över och det känns som att nu tar vi nya tag och väntar in våren...

Jag har haft långledig helg och det har varit hur härligt som helst! På söndan så var vi ut till skogen  och det blev en heldag med många aktiviteter... Bla så blev det uppletande, lydnad och allmänt spring...avslutade med att låta Etype vara med på söket och det tyckte både han och figgarna att det var skoj! Han blev ju så lycklig när han väl fattat vad det handlade om!

Helt sega efter den långa skogsdagen så drog jag och hoffarna iväg på sökträning med ett helt gäng, vi var sammanlagt 12 hundar så det tog sin lilla tid men det visste vi ju redan innan vi kom att det skulle ta!

Saga var med och vallade ruta, kom ut när det var fika och avslutade med att komma ut och hälsa när vi avslutade...hon växte för varje gång...kändes mycket bra!

Ramos var så seg att det enda han orkade med på morgonen var att gå ut i hundgården för att göra sina behag. Därefter la han sig och trynade in igen...ja han var lite seg även på söket.

* Figge 1: Snyggt skick, tog rullen och kom in för påvis.

* Figge 2: Nu började tröttheten visa sig, släppte rullen vände men kom in och fullföljde.

* Tomslag

* Figge 3: Då var det kortslutning i hjärnan, men det gjorde inget...vi gör det ju bara för skoj!

Nästa gång ska jag köra hittafiggar enbart och några Tomslag!

Nöjda med dagen for vi till Pizzerian i Iggesund och käkade pizza med gänget!

På kvällen blev jag heligt f-bannad för de körde raketer och smällare precis utanför vår dörr och det var inge kul för våra hundar som blev förbannde de med och stog vid dörren och skällde...det tog en stund innan vi fick på musik och överröstade skiten:(

Jaja hoppas det glöms snabbt...

Saga visade än en gång att hon är en badhund...upp o ner flera vändor....

 

 

♥ Sköna maj välkommen...

 

 2012-04-23  22:02:50

Kom hem lagomt trött efter en hel dag i ljudets tecken. Manblir ganska så trött i knopp o kropp när man har ett så ljudligt ämne som musik!

När jag kom hem så åkte vi till skogen med dogsen...

La ett spår i skogen åt Ramos med toarullar som apporter, i dom låg det godis och det vore väl själve om han inte skulle markera då, jo han stannade och svansen gick som bara den men han tog inte upp den inte...Han spårade som vanligt snabbt, tydligt och säkert. Han stannade vid den 2:a apporten och den tog han upp. Likadant med den 3.e men den 4:e gick han förbi, om inte jag stannat hade han nog bara spårat förbi...nu var han ganska så trött. Spåret var kringelikrångligt så därför tog detta lilla hjärnkontor slut!

Vi tappade kopplet och det blev en ny uppgift för den svarta springaren att leta upp, vi hittade det till slut...avslutade med att göra en lång budföring i skogen, åh vad det gillades!

Hero fick komma på täkten och leka med mig, vi tränade avlämning av sak! Jätteduktig kille...

Etype fick en lååååååång promenad med bara matten och det gjorde honom trött! han har fått lite silky eye idag och jag hoppas att han blir bättre i ögonen!

Lilla saga var med matten på täkten och tränade lite klickerträning, ögonkontakt, ingångar och fick en budföring mellan matte o husse som avslutning. Alla hundar är så trötta och nöjda så nu ska även de tvåbenta gå och slagga...

 

 Den sanna kärleken <3

 

 2012-04-18  21:51:55

 

Idag har ramos accepterat Saga nästan fullt ut...de lekte med varandra i våran hundgård och Ramos var ute hela tiden och sprang inte undan när Saga uppvaktade honom. Så nu när hon ät 11 veckor måste det ju bli ännu bättre när det har gått 12 v...

 

Gullgrisarna....

 

 2012-04-17  08:48:05

Ja nu har halva april gått och det händer saker så jag har inte haft tid att skriva några rader här...

Saga har flyttat in och det är en superhärlig tjej med en på och avknapp...hon leker med pudlarna och räjsar så grejerna flyger...lite bulldozervarning faktiskt!

Etype är favoritkillen för han leker och busar. Hero han är lilla vaktkillen och vill ha ordning i sin flock.

Saga blir modigare o modigare...sticker längre o längre ifrån mig när vi är ute men har hela tiden koll. Fullt ös och helt plötsligt så sitter hon och kollar på utsikten, finns ju härliga fåglar och vågor att kolla på!

Vi har startat valppkurs och det känns bara toppen...nu väntar vi på långledighet så att all tid man har går till vovvarna. Vi är ju supertrötta när kvällen kommer så det blir tidiga kvällar och ganska tididga morgnar!

Fasen snön faller fortfarande, nu vill vi att värmen ska komma!

 

Hero 4 1/2 vecka...fick kortet av Mari idag och han var ju för näpen han med! Gullegubben!

 

Mars 2012

 

 2012-03-31  10:53:53

 

Lördagkväll i stugan och passar på att göra en summering av den sista veckan av mars månad. Den här veckan har bestått av många känslomässiga händelser som gör att man tänker efter en extra gång.

Ambulansfärd, övertalig på jobbet, dödsfall men även mysiga stunder med vovvar och elever...ja livet är en blandning av glädje och sorg så gott som hela tiden.

Nu ser vi bara framåt var så säker....

 

Trevlig lördagkväll och se nu till att inte vara lättlurade i morgon!

 Tjingeling:)

 

 2012-03-21  22:06:45

 

Det har hänt en del jobbiga saker i familjen den här veckan, jag har bara jobbat 1/2:a dan idag men ska försöka jobba fullt i morgon...återkommer när allt lugnat sig!

Jag har inte gjort nåt speciellt annat än att jag varit i skogen med hundarna. Det är nog det bästa alla vet :) Ramos var lite vindig med nosen men på ett ställe så åkte svansen ner åh då tyckte jag att det var ölite läskigt...man vet ju aldrig!

Hero fortsätter att vara lös när vi är ute, han kommer alltid. Etype fotsätter med proppar i öronen men ibland så exploderar han och tycker det är skitkul att komma först! Han tycker att det är läskigt att hoppa på stenarna där det förut var is men det går väl över, han har aldrig varit på det underlaget förut. Lite i spökåldern kan jag tycka att han är...så det kanske är därför eller oxå har han höjdskräck!

Jag ska nu gå och sova för det blir en lång dag i morgon med!

 

Goa goa du ***

 

ÅH VAD VI LÄNGTAR TILL PÅSK!

 

 

2012-03-18  16:14:32

Idag säger vi hipp hipp hurra för vår "lilla" födelsedagshund. Ramos fyller 5 år idag!

 

Söndag 2012-03-10  14:18:21

Lovets sista lediga dag och den går i seghetens tecken...jag har tom sovit middag för första gången på hela lovet.

Nu börjar solen skina och vi har just varit ute på en skön promenad. Havet är snart öppet och det gillas för då kanske att det blir båtfärder som kommer att ta över några skogspromenader.

 

Jaja det läre väl dröja ett bra tag än men man kan ju få drömma!

Igår var vi och hälsade på i Karlholm och det är alltid så himla roligt. Etype kastade sig in till sina gamla vänner och när han såg gammelmamman så skrek han rätt ut så det skar i öronen...vilket liv! Även Hero accepterades, accepterade att gå in i en blandad flock av tikar o hanar som han inte känner sen tidigare. Häftigt att se!

ramos fick oxå komma in en stund men då var det inte några andra hundar med...han njöt av att bli omklappad av de tvåbenta istället. När vi kom hem så var han den som var tröttast av dem alla! Etype som höll igång hela dan han var inte ett dugg trött trots att han blev badad och frissad över en timme...men nu är han fin!

Fina Etype...

 

Snyggopojken....

Etype upptäckte igår att det inte bara finns pojkhundar och han gick igång som en duracellkanin och vi fick ta ut honom i bilen en stund. Det var dags att åka hem ändå. han somnade så gott och sov hela vägen hem....

Precis när vi skulle åka så kom det ett hiskeligt oväder men som tur var så slutade det ganska fort...

 

 Snart får man börja plantera ...Jippie!!

 

  Fredag 2012-03-08  23:16:47

 

Snart är sportlovet över och det har hänt en hel del spännande saker på detta lov. jag återkommer till det när det är dags!

Vi har verkligen vilat upp oss den här veckan, den började trögt men nu känns det som att det börjar gå åt rätt håll igen. Vi har haft mycket tid den här veckan att vara ute i skogen och vi har faktiskt tränat en hel del...sök, spår och lydnad...vi har även bara strosat i skogen och på isen. I skogen har vi traskat omkring på skaren och det har gått väldigt bra fram till idag. Nu är det vatten överallt och snön är så där blöt så man sjunker igenom.

I morgon ska vi hälsa på de trevliga människorna i Karlholmsbruk!

 Trevlig Helg

2012-03-02   17:00:50

Vi firar med ett fyrverkeri att mars månad är här och att våren är i antågande...

Vi ska nu ha sportlov och det ska ikväll firas med god mat o dryck. Åh vad härligt med en hel veckas ledighet!

Vi kunde inte ha startat lovet bättre än den utflykten i skogen som vi gjorde...nu är vi hemma igen och vi är alla så nöjda! Vädret är strålande och jag hoppas det håller i sig!

Vi njöt i skogen av härlig snö och härlig sol....

 

 Tjingeling

Februari 2012

 

2012-02-27  20:30:54

Snart är Februari slut och idag har det varit en sån där dag man inte vill ha. Blåsigt, kallt och bara is så långt man kan se...usch jag fryser fortfarande!

helgen har varit helt underbar, igår var det utflykt till ett härligt ställe som vi brukar åka till. Våra hundar har varit där sen de var små! Vi hade fika med, choklad och korvmackor, som när barnen var små!

Ramos o jag var på lydnadsträning och det var inte kul för den svarte springaren blev halt och var allmänt uttråkad! Känns inte kul inför sommaren då vi hade som plan att tävla! vi lägger nu det bakom oss ett tag och satsar på rallylydnad istället! Det är oxå kul!

Etype startade idag på unghundskurs och det var skoj. Lite pipigt och gnälligt i början men det blev bättre och bättre när vi var där...skojigt för den vite egensinniga killen!

I morgon ska Hero till vetten och få sin analsäck urspolad, hoppas det ser fint ut! Kanske passar på att ta lite tandsten när vi ändå håller på!

 

 

Vi tackar Februari och hälsar Mars välkommen!

 

 

2012-02-19  20:32:29

 

Våren är visst här...påstå inget annat:) (gammalt kort)

Vi har njutit som bara den idag...premiärfikat på altanen och bara myst!

Saknar och längtar efter en Gyllene kille som jag vet har det bra där han är nu...men det skär fortfarande i hjärtat när jag ser bilder!

2012-02-14  20:37:37

 

Idag är det alla Hjärtans dag och vi bockar och bugar för kärleken till livet, människan och vår underbara moder jord! Vi ska vara rädda om varandra...

Jag har jobbat och det är så härligt ute fast vi vill ju ha vår nu...det ska snöa i två dagar till och det verkar komma ner en hel del!

Jag har varit på medarbetarsamtal och det gick ju så bra, trallala...vår skola ska ju läggas ner så nu blir det byte av arbetsplats igen! Den här gången bryr jag mig inte för nu är man lite mera van! det löser sig nog!

Ramos o jag har varit på isen och fortsatt träna på vår läxa. Den börjar blötas upp för det har varit lite plus på graderna idag!

Det är tur att den finns för det är så mycket lättare för oss. Det är fortfarande mörkt när vi kommer hem så det är pannlampa på!

Happy Valentine!

 

 

 

Onsdag 2012-02-08  11:28:20

Sitter på min rast och väntar på att jag ska gå på lunch, startade morgonen med en härlig promenad med Ramos...det är fullmåne nu och det är vackert! Har sovit oroligt i två nätter och vad ska man skylla på om inte månen:) Men det kan vara arbetet oxå, som ni vet känner jag en liten frustration över min arbetssituation just nu...say no more!

Om några dagar ska vi åka till huvudstaden och det ska bli så skoj! Då får vi något annat att tänka på....

 Jag såg månen den gick med mig!

 

Söndag 2012-02-05  19:51:52

Söndagkväll igen och det har varit en fruktansvärd kyla den här helgen, -27 grader. Då vill man inte vara ute så mycket för det biter rejält. Vi har därför tagit en vilodag idag! Vi var oxå till grannen och kollade in melodifestivalen och det blev ganska sent!

Igår var vi och tränade lite rally med Hero o Etype. Ramos fick hör o häpna vara kvar hemma....ja han var lika stöss han! Det var för kallt att ta med honom eftersom han inte kunde komma in...vi tränade inomhus och det var jätteskoj. Jag kommer att börja träna lydnad med Hero till sommaren för han är så duktig!

Ramos blev nu inte utan, nej då! han fick jobba med att dra pulkan och det kom han ihåg så bra...som belöning blev det en massa bus med bollen.

 Sköna söndag!

 

 

 Onsdag 2012-02-01  21:21:27

Idag har Hero o jag börjat och slutat på rallykurs. Det är jättekul tycker Hero, jag tycker inte att det är lika skoj men det duger...

Anledningen att vi inte kommer att fortsätta är att det blir för stressigt att hinna dit efter jobbet nu när vi bor där vi bor. jag hinner inte hämta hunden:( och det är ju synd!

Det vart i alla fall en skojig stund men Hero pep hela tiden ända tills jag la honom i en bur, då tystnade han...sedan samlade han ihop sig och blev rätt så följsam när vi tränade på momenten i avancerad klass...

När jag kom hem så tog jag Ramos på en liten sparktur, vi åkte ca 1,5 km idag, vi skyndar långsamt!

Nu blire lite te med gubben innan det är dags att knyta sig, ska upp tidigt i möra!!!

 

 Natti natti:)

 

 

Januari 2012

 

 

 

 Tisdag 2012-01-31 19:45

Sista dagen på årets första månad. Nätterna blir kortare o kortare, skönt nu är det bara att vänta in ljuset.

Jag har varit trött än en dag och när jag slutade idag så satt jag nästan och inte orkade åka hem..men efter ett tag så fick jag ta mig samman och dra mig hemöver. När man kommit hem så vill man inte fara iväg nåt mera!

Tompan var och kollade bilens kostigheter idag och det bådade inte gott...bakaxeln verkade vara utsliten:( ja den kära trotjänaren har verkligen servat oss i många år, tänk alla resor vi gjort! Nu kollar vi in en mindre bil istället!

Ramos o jag har tagit en liten sparktur och naturligtvis så mötte vi ärkefienden nr 1 (alla kategorier) vi har ju flera...ja inte jag men den svarte springaren. Vi vände och då vart ju intresset bakåt, råkade köra på honom med sparken. Till slut så vände han blicken och koncentrerade sig framåt!

Nu ska jag ta lite glögg som avslutning av kvällen....

 Saknar dig min vän!!!!!

 Måndag 2012-01-30  19:11

En vecka sen jag skrev här i dagboken. Det hinns inte riktigt med, jag skriver ju i bloggen med. Att jag skriver på 2 ställen är att om jag säger upp bloggen eller att den läggs ner så har jag fortfarande lite skrivet. Det tycker jag är bra för man vet aldrig det här med bloggar som är gratis! Blogtown är ju ett bra exempel på det!

Idag har jag jobbat och ibland kan jag fundera om det inte skulle vara skönare att jobba på ett annat ställe...med nåt helt annat, kanske i affär eller på ett kontor men risken är att man tröttnar. Känner mig bara så sliten just nu, både i kroppen, tålamodet och i hörseln! Mest rättvist kanske är att låta någon annan ta över....

Igår tränade jag lydnad och ikväll har jag gått en lång promenad trussandes i snön. Det är så härligt att vara ute en stjärnklar kväll...så vackert!

På onsdag ska jag och Hero börja på rallykurs igen och den ser vi fram emot. Det känns som att vi är på G med lite av varje nu igen....jag blir pigg av att träna med hundarna!

Jag har hållt på med Etypes päls i helgen och jisses vad med päls det finns på en så lite hund, tycker att han ser lite galen ut så bilder på honom kommer det inte på ett bra tag...om jag kan hålla mig!

Nu ska jag ta och jobba lite vid den nya datorn jag fick av min arbetsplats. Begagnade datorer som är fixade, kan väl inte säga att den är ny precis men lite ny är den allt:) Jag har ju inte haft den tidigare:)

Nu måste jag släppa in en hundskrutt som skäller därute!

 Tjingeling och på återseende!

 

 

Tisdag 2012-01-24  21:18

Snön har nu kommit och det är helt underbart ute. Vi har promenerat på nya platser, jobbat lydnad och busat i snö, snö och så lite mera snö...vi älskar snö, ja alla hundarna och så jag förståss:)

Vi satt ute och fikade i helgen och det kändes otroligt att vi nu har det här jämt, inte bara när vi åker på utflykt! Det har inte riktigt landat ännu...så är det!

Igår var jag och kollade in en kompis valp och den valkurs hon går på...åh vilka sötisar, man bara dör! En salig blandning på stora o små men ändå var alla bäbisar!!! det syns i deras uttryck!

När alla valparna jobbat färdigt så tog jag ut Ramos för att träna några lydnadsmoment. Jag kollade äve om hans ben ska hålla för lite hårdare träning och jag är skeptisk! Tråkigt nog :(

Vi körde igenom några moment och det gick så jättebra...vi båda älskade situationen och det var en taggad hund som bara ville göra rätt!

* Fritt folj- Gick nära och hängde med i alla svängar, belöningen kom och det var BOLLEN!!!!

* Inkallning- Satte sig lite snett på 1:a men sen så gick det bra...ingen boll men en godis blev det!

*Ställande- Jaha kan man få en boll så stannar jag väl kom han på efter ett tag...

*Läggande- Det blev ett dubbelkommando men bättre än att han inte lägger sig...vi är på gång!

*Apporten- Började med att kasta bollen i snön, hämta in och kasta igen. Sedan fångade han bollen i luften och fattade att han skulle sätta sig. Bytte ut bollen mot träapporten, slängde iväg den och han kom in, satte sig...klick nu slutar vi!

Det var så skoj att kunna vara ute och träna igen.

Idag tog jag fram sparken och provade den med Ramos bredvid mig men han ska ju bara hoppa efter kopplet eller armen när man börjar springa eller när det är fart med...blä, det blev verkligen en kortis.

Jag stack iväg på styrelsemöte och när jag kom hem så provade jag sparken igen. Yes det funkade, duktig kille! Vi åkte ca 1km så att det inte ska bli så belastat benet...hoppas han inte haltar i morgon bara!

 

 Dags att knyta sig:)

 

Torsdag 2012-01-19  19:17

Lite snö har vi fått igen och det blir man bara pigg utav...det är inte så tokigt att vandra i skogen med endast en pannlampa som enda ljuskälla. Det är en vanesak faktiskt och har man ingen annan belysning som stör så blir man ju van mörkret. Jag vågar inte gå utan för jag är lite rädd att snubbla :( Det gjorde jag tillräckligt ifjol!

Tänk att det snart är helg igen och på radion sa de att den 1:a dagsmejan brukar vara i februari och där är vi ju snart! Tiden går så otroligt snabbt, skönt med helg men man vill ju inte att tiden bara ska rusa iväg...

Ramos och jag tog en mysig skogspromenad på em idag och vi hoppade över omkullfallna träd, vi kröp under och vi spårade. Nu var det ju Ramos som spårade och det var ett jäkla liv på honom som att det måste ha varit nåt superäckligt framför oss...stolle! Kul hade vi i alla fall!

Nu är all krafter tömda för ett tag och fullt är det i krävan igen...

 

 Har en sån som väntar på mig:)

 

 

 

   Tisdag 2012-01-17  22:01

Ännu en rolig dag i skolbänken har man haft, läxan var välgjord och fick Godkänt resultat. Åh vad taggad man blir när man får gå på vidareutbildning....massor av nya ideer och nya planer som sätts på pränt!

Ramos o jag har tagit oss en liten träningsrunda på stan och det var riktigt skoj. Det var ett heltidsjobb att sniffa på alla lukter, tidningen var supertjock idag eftersom det inte är så ofta vi går på stan numera!

Inatt ska jag sova ensam för första gången och det känns ovanligt. Hundarna och jag ska sova i stora sängen...hoppas det inte blir trångt!

Ikväll har jag haft ett trevligt samtal och nya planer är på gång, vi får se vad det mynnar ut i ? Vi skyndar långsamt!!!!!

 

Sen Cesar försvann så har Typen hittat en ny idol...så gulliga så!!

 

 Go´natt :))

 

Måndag 2012-01-16  19:35

En rolig måndag i skolbänken är över och nu sitter man här igen:) Den snö som kommit håller på att smälta bort och idag fick jag nästan vår/vinterkänslor. Nu kan det lika gärna va! Fast jag har ju sett fram emot att köra Ramos på isen så det kan ju få bli kallt några dagar så det hinner frysa på...

Man hinner inte mycket när man är borta precis hela dagarna, det är så mörkt när man kommer hem. Det är tur att det finns pannlampor. Dagens hundäventyr har bestått av kloklippning och tassfrisering. Råkade klippa i pulpan på en tass och det gillades inte av den svarte springaren som försökte fly undan...nu är vi nog lika svettiga båda två. Undrar vem som vann kampen om den högra tassen :) ja jag fick då mitt jobb gjort! Nu kanske vi slipper få en halt hund när vi är ute på snöpromenad...hoppas det i alla fall!

Jag skulle frisera hero igår men det vart tji så till slut tog jag fram maskinen och tog bort den päls han hade...oj, oj, oj vad med päls. Ju mer jag kammade desto mera blev det, tur jag tog det nu! Snart är det E-types tur...ingen ide att ha lång päls när de inte ska ställas ut!

Tjingeling nu ska jag göra läxan:)

 

 

 

Söndag 2012-01-15  15:41

Vaknade i morse kl. 7.30...tänkte att jag skulle ha en låååång sovmorgon idag men det blev inte så. När jag vaknade så brann himlen och därför måste jag upp och fota. Jag tog på mig kläderna och gick ensam iväg. Underbart att få ta till sig detta fenomen varje dag och i olika färger o former. Jag var ute till strax efter kl 9. Sedan var det dags för vovvar och frukost! Då kändes det inte som nån god ide att gå och lägga sig igen utan då var det bara att sätta igång med att städa ut julen. Samtidigt som en massa tvätt ska tvättas, grejor ska plockas fram och undan. Hundar ska borstas och aktiveras. Tränade lite lydnad med Ramos idag och det gick riktigt bra...skitkul!

Nu är julen borta och det känns som att det är ljusare eller inbillar man sig bara??Kanske det är så!!

Jag ska gå på kurs i 2 dagar och hittade en hel del material som jag kan ta med...lite nostalgisk blev jag när jag hittade Matildas huvudfoting ifrån 4-årskontrollen. Den är så gullig men blev underkänd för hon inte följde instruktionerna...man skulle rita en och inte sin familj!

 Älskar den här bilden!

 

Den här morgonen startade med en röd himmel, den är alltigenom grå nu så jag är glad att jag klev upp:)

 

Ha en mysig söndag och ladda för en ny vecka:)

2012-01-14  19:24

Idag har vi haft en toppendag med hundträning. Ramos och jag klev upp tidigt för att åka på miljösök. Det gick jättebra och vi var så nöjda när vi for hem!

Vi kom hem vid lunch och då stack jag och Tompan till stan för några ärenden. På Granngården köpte jag några tåliga saker att kunna bita i. Tompan köpte fågelmatningshållare. Vi måste ju värna om våra flygfän:)

Apoteket nästa, Indiska därefter och eftersom jag fick presentkort i julklapp så handlade jag två fina tröjor idag...nöjd!

Semlor (nu dregglar jag) den andra för mig i ordningen och den 1.a för T men det kommer nog att bli så många fler...tur man inte går på stan varje dag!

Ramos o jag har på eftermiddan tränat några kommandon och så har jag gått prommis med pudlarna. Passade på att hälsa på kära mor och då blir det räjs i pudelbena, det ska ni ha klart för er...hahahaha en fröjd att se allas glädje, även min 83:åriga mors.

Finaste Ziggypojken har valt att flytta in till sin familj igen, det är kallt nu. Annars har han bott ute på bron i ett eget katthus...Vi välkomnar killen in och är så glada:)

Nu är bloggen uppdaterad, middan äten, vinglaset urdrucket och snart ska vi ta och kolla in stjärnorna på slottet!

Summerar den första lediga lördagen detta år som helt underbar!!!!!

Hörni...nu väntar våren:)

2012-01-13  18:06

"Sunday bloody sunday"...skitbra låt! sitter just nu o diggar! Fredagen den 13:e innebär att man kanske ska ta det lite lugnt åtminstonde om man är vidskeplig.

En veckas jobb är över och det har gått så bra att jobba igen.

Ny Tv har införskaffats och det är bara att gilla läget att tusenlapparna glider ur händerna, börsen vidöppen och vi kollar i bottenskrapet, nu blir det gröt till nästa lön ;) Hahaha vilket innebär att jag måste avsäga mig den tandläkartid som jag bokat in!

Nu ska jag gå en lite prommis med pluttisarna för att sedan käka middag och kolla på tv i soffan:) Fredagar är bra härliga!

Trevlig kväll önskar jag er alla!

2012-01-11  20:58

Livet går sin gilla gång och det börjar bli som vanligt här i vårt lilla hus. Det är ovanligt lugnt och våra käraste sover mest när de är inne, även småttingarna, ja ibland får de ju ett kockoryck. Det fattas fortfarande en viss hund och jag tänker på honom varje dag, helst när man är ute i skogen.

Snart har jag jobbat en vecka och det har gått så bra så. tänk vad fort man vänjer sig...ja det är ju tur!

Det är en underbar måne utomhus just nu och den gör att vissa sover ingenting medan andra sover som en klubbad oxe...jag tillhör de som sover! Det börjar bli ljust ute när man åker till jobbet och snart så är det nog ljust när man ska hem...SKÖNT!

Idag blev vi utan Tv! Min gode man trillade lite så den damp ner på en Tomte som inte flyttat till tomteland än...shit happens!

Färgat hår, käkat choklad och blivit klippt hör till de stora grejorna idag....hahaha köpte fyra stora chokladbitar  som jag käkade upp på hemvägen. Jag blir så hungrig innan jag hunnit hem!!!

2012-01-06  00:42

Så har det gått 2 dygn sedan vår älskade lilla gubbe somnade in och livet måste ju gå vidare...vi vet att han har det bra där han är nu. När man är ute så kikar han fram bakom stubbar och ibland så ser man han hoppa över de träd som Dagmarstormen fick med sig. Det sista han gjorde innan det var dags var att hoppa just där, tugga ett litet ben, vara ensam med de som betydde mest...kuta runt med en sko i munnen och bara vara galen, ingen smärta och ingen konkurrens. Sedan tog vi alla farväl och han somnade in lugnt och stilla. Veterinären sa att han blir aldrig bättre utan bara sämre och de dagar han bet hade han nog ont. Cesar var ju medicinerad sedan 9 månaders ålder. De som kände honom väl sa att det är inte Cesar som biter sin husse eller sin bästis så illa och det är väl det vi måste tänka på de gånger vi tvivlar...vi är fortfarande så ledsna men idag kan vi prata om det utan att gråta syndafloder...Det saknas en filur i vår flock och det märks tydligt!!!!!

Cesar väntar på soluppgången....

2012-01-04  13:53

Igår var en dag fylld av så många tårar, visste inte att jag hade så många. Det var så tomt här hemma efter Cesar som somnade in kl 15.30 lugnt och stilla. Vi var så ledsna och de andra hundarna var oxå extra låga och de kände av den dystra stämningen. Vi saknar vår Goldenkille så otroligt mycket. Vi ältar, gråter, skrattar, gråter lite till men minns framförallt vad den lille stollen gjorde och all den kärlek han gav,,,

Cesar du finns i våra hjärtan för alltid...Trofast....

2012-01-02  21:24

Idag har det blivit ett svårt och tungt beslut som måsta fattas. Vi har bestämt att Cesar ska få gå till hundhimlen ändå och det precis när vi tror att han är pigg och på gott humör igen. Det var idag som jag tänkte släppa ihop Ramos o Cesar men husse hann torka Cesar med en handduk innan jag hann med det beslutet. Husse fick ett bett i handen och fick penicillin av farbror doktorn...det känns absolut inte roligt idag...Vi måste ju ha en hund vi kan lita på och husse är väl den siste Cesar skulle bita, de är ju lång o lerhalm. Husses pärla och den som är Cesars trygghet. Kan han bita den han tycker bäst om så kan han ju bita vem som helst. Vill ju inte att han ska bita syrrans ungar eller deras kompisar. Det kan vara något på gång i honom som inte vi kan se...

 

     

 

                  ♥ CESAR VI ÄLSKAR DIG ♥

 

2012-01-01 13:23 

Så har vi kommit till ett helt nytt år och nu ska vi försöka vänja oss vid det.

Nyårsafton firade vi med våra helt fantastiska grannar som hade fixat en underbart god middag, massor med dans, musiktävling och glada skratt.

När de körde sitt fyrverkeri så gick vi hem och var med hundarna...då fick Tv:n stå på högsta volym och det var ingen av de som reagerade egentligen...Hero stog i garderoben och käkade upp det godis som fanns i fickorna. När allt lagt sig så nattade vi vovvarna igen och gick tillbaka för mera dans och ståhej...Anette och jag ska ha en stund för oss själva när alla gått hem så än en gång kan man säga att jag gick hem så sent att man kan säga att det var tidigt...det hade nästan börjat ljusna, fast bara nästan:)

Klockan 3 gick Tompan hem och när han kom hem så trodde han först att det stog ett rådjur vid bron men det var en vinthund som hade flytt från sitt hem. Den hade troligen sprungit över isen och den hade varit uppe på vår bro för vi har blodiga spår på den...stackars vovve som var borta över 7 timmar irrandes. Vi kunde ju inte ta in en hund till så Örjan bar hem den till sig men om han inte varit där så hade jag ju naturligtvis tagit hand om den lilla flickan! Via polisen så fick vi tag i ägaren och husse kom gråtandes av lycka och hämtade hem sin lilla ögonsten...

Önskar er alla ett Gott Nytt hundår...