Dagboken om oss

Vi lämnar det gamla året bakom oss

Ja snart lämnar vi 2013 och välkomnar 2014. Det gamla året har varit ett år som innehållit både fina och tråkiga minnen.

Nu ser vi fram emot ett nytt år och hoppas det går i plustecken.

Jag vill träna mycket mera med hundarna nästa år och inte behöva jobba och läsa så mycket. Jag tycker att jag haft fullt upp precis hela tiden av så mycket annat och mina hundar har fått stå tillbaka.

Jag vill att det ska bli ett år med fina känslor och inte så mycket irritation över egentligen småsaker.

I världen vill jag att människor ska vara glada åt varandra istället för att vara arga på varandra. 

Så här kan jag fortsätta med allt möjligt men jag orkar inte gå in på så mycket mera... (återkommer)

Vi önskar alla människor ett Riktigt Gott Nytt år och så passar vi på att tacka för alla fina julkort som vi fått!

Andra Advent

Vilken vinter det blev på en gång...jisses snön har bara vräkt ner och minst 60 cm på altanen. De fyrbenta är ju glada förtsåss. En annan vill ju ha snö men med lite måtta.

Så här såg det ut ifjol och det är samma turbo i år...

 

 

Önskar alla en Trevlig Andra Advent!

Hej alla ni

Ja vad ska man säga om det här? Här blir det skrivet en gång i månaden och ja det är väl bara att erkänna det är inte så viktigt med att skriva blogg längre...

Jag kommer på mig själv att jag suckar och lägger ner, ser ju att det är några som läser men so what!!!!!!!!!!!

Man kan ju tro att vi inte gör nåt men det är helt fel, vi gör masssor och vi försöker träna på olika moment och olika aktiviteter.

Vi har startat lydnadsträning och koppelhantering (vi går där för att träffa främmande hundar)

Det är mörkt när man åker och mörkt när man kommer hem...jisses vad trött man blir när det hela tiden är massor som man måste fixa. Det mesta går åt till studier och jobb. Det är roligt på mitt jobb men slitigt!

Vi har tränat lite räddning och vi har tränat på markeringsövningar som gått skitbra. Vi har oxå tränat in kommandot bakom och det ska vi ta med oss till hundmöten. Vi håller oxå på med cirkusövningar och det är skitkul! Saga har ju inte fått chansen men Ramos kan en hel del faktiskt.

Ok nu är  det soffa som gäller, måste vårda mina ömma revben efter morgonens vurpa...helt otroligt, ni skulle inte tro mig om jag berättade...

See you!!!!

Vad hände med Oktober

Ja vad hände i denna månad. Inget viktigt vad jag kommer ihåg :)

Jag har jobbat massor, jag har tränat lite hund men skulle ha behövt göra det ännu mera. Vi har väntat på att Saga skulle börja löpa och äntligen har hon gjort det. Nu väntar vi minst 3 krångliga veckor men det får gå...

Jobbet tar alldeles för mycket tid och det är svart när man åker och svart när man kommer hem, inte riktigt men nu när vi fått vintertid så kommer det att vara det. Jag hoppas att vintern låter vänta på sig...

Idag har jag lagt ett spår åt Saga och ett viltspår till Ramos. De var riktigt duktiga båda två...sist så flög jag efter som en vante men idag var spårfarten riktigt behaglig :)

Rallykursen som Hero o jag gick är nu slut och det tycker jag är skönt för hur mycket jag än försöker så kan jag inte tycka att det är riktigt roligt. 

jag gick en lydnadsdag med Saga och det är bara så himla skoj...

Elvis har visat sig att han är superduktig på agility...så okompliserad där, bara gör och är såååå glad, lillfisen där!

Ja nu ska jag gå ut och täcka över båten innan vintern slår till...

Höst i paradiset!

 Ha det så bra och ta hand om varandra!

I skogen

I morse slog jag upp ögonen och gick som vanligt in och kollade Fb (brukar göra det när jag är ledig). En god vän var på väg till skogs och jag tänkte att jag vill haka på eftersom det var så länge sedan vi träffats och att det är roligare att träna tillsammans. Jag somnade om och fick ett sms lite senare och idag stämde äntligen våra tider.

Alla hundar in i bilen, matsäck, spår/sök/leksaker ja allt som behöver vara med. Patrik la Walles spår, Christina la ett spår till Ramos och jag la ett spår till Hero och medan vi väntade på dem så tränade vi lite figgehantering. Saga har reagerat på figgarna de 2 senaste sökomgångarna. Hon har inte velat gå fram utan stannat en bit framför och skällt...vi la de ner alltihop. Idag så backade vi bandet och följde med figgen ut gick till stigen och skickade ut henne. Hon formligen flög över tuvorna och blev överlycklig när hon hittade Patrik (som är helt ny för henne). Vi gjorde lika med figge 2 som var Christina och det var samma fart där. Patrik blev figge 3 och ingen förändring. Tompan figge nr 4 gick ut utan att hon följde med och hon blev naturligtvis så glad av att hitta sin husse där! Glad idag att det funkade så bra!

Innan Saga så jobbade vi lika med Yris och hon var lika duktig hon med så vi var alla glada och nöjda!

LillElvis fick ett direktspår och vad ska man säga...hans uppgift är nog att vara en "goågladfis". Vi fikade en sväng innan vi gick spåren och det funkade så bra att sitta i regnet och dricka kaffe och småprata, ja vad gjorde det att man blev lite blöt!

Så kommer vi då till Ramos spår, ja vad ska man säga om den killen...i torsdags så spårade han galant och noggrant. Idag spårade han med fart till första grejen sen hände det något. Han missade grej 2 men kom in på Heros slutapport och plockade den. Jippie så kan det gå...sen blev det bara tok men vad gör väl det...Ramos lika glad ändå!

Heros spår las i tallskog med blandat underlag och genom ett sandtag. jag hade inte förberett honom på att det var pinnar han skulle spåra så han blev lite stöss när han hittade den första pinnen men sen fattade han galoppen och spårade klockrent genom hela vägen...Jag är så imponerad av denne lille kille som gör så bra jobb hela tiden!

Efter spår o sök så släppte vi ut alla hundarna på räjs...ja pudlarna för sig och hoffarna för sig och ja det gick tufft till där i skogen tom Ramos la ner och knappt orkade med den lilla markattan ♥ LOVE YOU SAGA ♥

Fullt ös medvetslös ♥ ♥

** Hårda bud där i skogen * *

Till slut fanns ingen ork...

"Long time no see"

Ojojo vad det var länge sen jag skrev här, vart tar tiden vägen??? Ja det kan man fråga sig!

Vi är nu inne i september och det har hänt en del. Vi har varit på rikksmästerskap i Vårgårda och det var en riktig höjdarhelg. Vi träffade massor av hoffemänniskor, nya och gamla. Vi bodde på Tångaheds camping och bättre ställe kan man inte bo på om man har hund. 

Vi kom ner på fredagkväll, fast vi startade resan på torsdag men vi mellanlandade hos fina Helena o Anders i Karlholmsbruk. Det är alltid lika underbart att vara hos dem! Där bekantade vi oss med tre härliga pudelkillar som var endast 8v...Vi lämnade Elvis o Etype hos gammelmamman och stack vidare de 52 mil vi hade kvar.

I Vårgårda kollade vi in lydnads o brukstävlingar. Vi sprang "hofferäjset" där vi kom på 11:e plats. Ligger i för hårdträning till nästa år. Vi gick på rolig bankett med norgegänget. Vi käkade Västkusträkor o kräftor hos patricia och hennes pappa på fredagkvällen. Vi hade med oss 3 hundar som skötte sig helt fantastiskt bra. Ramos sa inte voff en enda gång på hela helgen och saga var mild som en nyponros.

På söndag så var det dax för en officiell utställning med en rasdomare från Tyskland. Jag var rejält nervös eftersom jag ville att M skulle ställa henne men det det blev jag till slut och jag gjorde så gott jag kunde. Vi fick fin kritik och det slutade med ett VG och det tycker jag är helt ok! Nöjda for vi hem och det blev en lååååång dag innan hemkomst.

Vi har varit till Umeå hela familjen och bott på ännu ett toppenställe om man har hund. Nydala Camping kan verkligen rekommenderas det med!

Förra helgen skulle vi egentligen varit till Norge på sökläger men tyvärr så fick vi avboka den helgen eftersom min kurs i Umeå kom emellan. 

Vi stack iväg till Järvsö bhk för att kolla in lite Mh och chansade på att vi kunde komma med och det lyckades. Saga har nu "känd mental status" och en 2:a på skott. Sagas Mh ligger under fliken "Sagas sida" om ngn skulle vara intresserad av att titta!

Så nu är vi inne i höstens underbara vackra dagar och nu är det en tid för spår, lydnad och skogspromenader. 

Hero och jag har också startat på en tävlingsrally kurs och det ska bli spännande!

I ringen Saga och matte ♥ ♥ Foto: Patricia J(Två Gårdvarare)

I Väntan på bedömning ♥ ♥ Foto: Patricia J(Två Gårdvarare)

Sökläger 2013

Ja vad tiden går fort säger man ju ofta och även detta år måste de orden komma över mina läppar!

Saga Etype och jag stack iväg för att vara borta 5 dagar på sökläger tillsammans med roliga hundvänner. Dag ett hade vi inkvartering och samling för upplägg, hahaha de två dogsen hade lite svårt att tagga ner utan hoppade i alla sängar och levde rövare tills jag kommenderade LIGG...det blev lugnt men det var svårt att sova för jag mådde skit. Supervarmt ute och sirap i benen. Jag tog verkligen en dag i sänder...

Två sökpass per dag, skotträning och markeringsövningar har vi tränat. Vi har oxå haft sköna kvällsbad och allt gick som på räls, jag blev piggare och kände att jag ville vara kvar...

Tompan kom och hämtade Typen åsså blev det bara Saga och jag. Skotträningen gick jättebra, likaså , markeringsövningarna. Hon jobbade med att gå längre skick och hon tränade på dold figge i bur. Yes nu är vi på gång!!!!

Dag 3 hände det något konstigt...Saga blev jätterädd för figgarna och hoppade runt och skällde som hon gjorde första söket i somras, så kändes det som att vi helt plötsligt var på ruta 1 igen.

Sista dagen så var hon ganska ok igen och den bästa träningen för min lilla tjej var fusksök eller kanske flying som det kallas. Då var svansen upp och hon var supertaggad!

Vi åkte hem trötta och nöjda för skoj det har vi haft, Saga har fått en pojkvän och det var skoj!

I torsdags så hade vi återträff och då var min lilla Dronning inte alls på humör att vilja träna sök, jo hon var överladdad och helt galet tänd men när hon väl skulle till så kom hon av sig och blev rädd för figgarna. Tänk om man kunde krypa in i deras hjärnor så man kunde begripa!!!

Årets höjdpunkt kom, pågick och försvann så nu laddar vi inför ett nytt sökläger 2014.

 

Resan till Askersund

Äntligen kom vi iväg till vårt kära Askersund för att hälsa på min lilla faster. Vi åkte iväg på natten för att slippa all trafik och det var skönt för fy sjutton vad fort alla verkar köra. In med alla hundarna i bilen och så startade vi vår resa...

Vi stoppade några gånger under resan och rastade juvelerna och alla 5 skötte sig så fantastiskt väl.

När vi kom fram så slog vi upp vårt tält och boade in oss. Det är ganska många år sedan vi tältade så det skulle ju bli en prövning. 

Det var rejält varmt den här veckan så det var skönt att ta sig ett dopp i Tivedsskogarna. Saga och jag simmade i sjön "Vitsand". Jag älskar verkligen detta landskap som är så vackert och spännande. Att åka mellan djupa stenklyftor och tänka att däruppe höll rövarna till. Om jag skulle möta ett troll där så skulle jag bara bli glad :)

Slottsbutiken fick sig ett besök och där roade pudlarna besökarna, Elvis vinkade åt varenda en :)

Etype kommer med en boll...

Det fanns inte så många ställen att gå på eftersom man var hänvisad till stora landsvägen så vi höll till på en äng som var nyslåttad. Lina fick sitta på för vi vågade inte riskera att någon hund skulle få ett ryck och kuta upp dit.

Ja när man har roligt så går dagarna fort och vi åkte hem på lördagnatt igen. Än en gång slapp vi all trafik tack vare att vi åkt nattetid...

Nu är vi hemma igen och Saga o jag har varit på lydnadsträning och det gick så bra så men det märks att jag har en liten busfia just nu som hittar på lite eget ibland!!!!

Platsliggning funkar i alla fall superbra!

Ny vecka nya utmaningar för semesterfirarna mitt i semestern!

Må så gott därute, flera bilder finns på Saga o killarnas blogg

 Tjingeling!

Spårhelg

Så var då denna helg över, oj vad fort det gick! Saga och jag stack iväg i värmen för att vara med på en spårkurs. Så mycket jag lärt mig och vilken fin spårhund hon är min lilla Dronning. Varmt som bara den men det funkade ändå och det känns ju positivt att hon orkade ladda om. Igår var det täcktspår och idag skogsspår. 

En underbar miljö att vara i...

Störtsköna myrstackar, vi har just passerat en orm och det var mindre mysigt...

Oj vad många små grodor vi hittade...

Men matte vart ska du????

Vi selar på...

Saga tar igen sig, hon jobbade så duktigt och noga och efteråt sov hon skönt!

Det bästa ver ändå att få pussas med storebrorsan...gullpluttarna!

Idag måndag är det slappadag för både vovve och matte men inte allt för länge :)

Nu är sommarn som bäst

Åh vad härligt det är ute...sommaren är så underbar just nu, kan inte vara bättre tror jag!

Vi har varit ute och tränat så gott som varje dag nu. I fredags så hade vi vilodag och så även idag verkar det som...ingen orkar nåt! fast det gäller ju bara att ta tag i det så blire ju ork!

Nu har yngsten flyttat till Stockholm igen och idag började han jobba på 118800. Jag hoppas det blir bra...

Igår var vi på lydnadsträning och det var så jätteroligt att träna med Saga för hon var på. Hon behöver koncentreras upp men det kommer så det är bara att ta det lugnt!

Jag och mina svarta drog till skogs på lite spårträning...

Nu sitter vi här och bara känner oss trötta, pudlarna har badat och snart ska vi bege oss in till stan!

 

Ha det så gott i sommaren ♥ ♥ ♥

Semester

Nu har jag varit ledig i över 1 vecka så nu har vi taggat ner och blivit acklimatiserade till det livet.

Ljuvligt ute fast idag regnar det men det spelar ingen roll. Det har ändå varit så fint väder och varmt i vattnet så man redan kunnat bada!

Vi har varit och tränat sök och idag har vi lagt spår. Vi åkte med Christina och Walle och det var meningen att Ramos skulle gå det spår som snälla Ch la ut kvällen innan. Med regn på rutorna drog vi iväg och jag tog först ut Ramos men han verkade inte fatta riktigt vad som var på gång. Han irrade mest så vi avbröt spårandet med honom. Ch tog ut Walle och han spårade med ett fint lugn och stor säkerhet. När de var klara så tog jag ut Hero och han tog upp Ramos spår hur lätt som helst och spårade som en liten gud genom alltihop trots att vi gått omkring överallt. Jisses vad duktig han var...I slutet låg en stooor älgklöv så matte fick hjälpa till att bära 

Här är spåret (foto Christina Jonsson)

Saga fick ett personspår med 4 apporter och hon spårade som hon brukar, fokuserat och med fin fart. Hon markerade alla apporterna och det känns så bra!

Igår tog vi en tur till en annan kommun och besökte havet lite mera norrut...härligt och vackert. Vi har varit där tidigare men det var på Cesars tid!

Saga njöt fulla drag av det härliga vädret och de vackra stenarna som går i färg med henne...

Även sötpudelpojkarna njöt...

Ramos min Svarte springare...

Efter att hundarna fått sitt så ville även matten o hussen ha lite gott...

Supermysigt på mysiga Måsen...

 önskar vi alla!

Hero 4 år

Hipp Hipp Hurra för vår 4-åring idag!

Passar även på att önska alla en skön midsommar!

Intensiv vecka

Nu är det snart över detta arbetsår 2012/2013...gissa om det känns skönt. Endast 5 dagar återstår sen väntar 8 veckors semester.

Det har varit en hektisk vecka med massor av olika aktiviteter. På måndagem stack vi iväg till Kaggeholm för att lyssna till Martin och hans sista konsert där. Så otroligt bra konsert, jätteduktiga musiker. Jag försökte vila på hemvägen eftersom jag skulle upp tidigt. Med endast några fjuttiga timmars sömn stack jag iväg till FH iggesund och riggade upp ljud och ljus för våra barn på skolan. Elevens valgruppen år 4-6 hade en musik och teaterföreställning och det blev 3 stycken uppvisningar. Vilka duktiga barn och ungdomar det finns överallt. Det funkade så himla bra fast jag var ensam med 27 elever. När jag kom hem så fixade jag till bakläxan på Pimuppgiften (Grrrr jag var mest arg att jag måste komplitera, jäkla joll). Upp tidigt igen och så tränade jag med mina äldre ungdomar, hämtade grejor på FH och satte mig på konferens...hjälp då kom tröttheten :) Det gjorde inget för det var så skönt att komma hem och sova middag innan vi tog lite ledighet.

På torsdan så ägnade jag mig enbart åt att träna med Saga..det har saknats så ojojojoj.

Vi tränade brukslydnad och jag var så himla nöjd med träningen. Det var en heldag så vi hann med en hel del..

* Linförighet

* Apportering

* Hoppet

* Läggande

* Inkallning

* Framförgående

* Budföring

* 2 Platsliggningar

Gissa om vi var trötta, Saga sov i 2 dagar efteråt. När vi kom hem så hade det hänt en sak på Kaggeholm när Tommy skulle hämta Martin. Det vart lite stressigt där ett tag men det fixade sig och allt blev ok. Halva vår vik var i panik...

Fredagmorgon satte jag mig för att skriva klart tentan och det vart några vändor hit och dit med den åh men nu är den inskickad. 

Bästa Gotlandsvänner har varit här och det var så skoj att träffa de igen efter ett års uppehåll...

Idag har vi planterat, varit på loppis, städat, tränat lite vofsing, satt betyg och nu är det lugnt i vårt lilla hus och vad kommer då??? Jo det känns som att det är en förkylning på gång...hahaha konstigt va? NOT!!!!

Endast 5 dagar kvar, innebär träning till 3 examen, träning med 18 grupper, 9:ans middag...men sen njuter vi..... Hoppas jag!!!!

Premiärbad

Idag har det varit ännu en härlig dag. Alldeles för varmt att jobba. Känner att det är inte så lätt att få till bra lektioner nu. Helst av allt skulle jag vilja vara hemma och ligga i solen och bada! Apropå bada så har vi tagit våra premiärdopp idag jag och hoffarna. Det var riktigt skönt...

En gammal bild på våra badkillar på den tiden...

 

Nya skor!

Nu äntligen har mina nya skor kommit så jag hoppas att mina fötter håller för sommarens aktiviteter...de var inte så billiga!

 

Aptrött

Men sjutton gubbar vad trött jag är...nu få du komma semester! Fast först ska vi ha en liten föreställning med 4-6, middag med 9:orna, 3 avslutningar med en massa sång och spel! Vi tränar för fullt och idag sjöng jag i 3, 5 timme i sträck! Kände mig lite hjärndöd efteråt :)

Ikväll har jag tränat lite lydnad med Saga och rally med Hero. det var jätteskoj att träna med Hero som höll ihop sig så mycket bättre än förra året. Men vad ska jag göra med Saga som bara ska nosa och äta gräs...det är frågan det?????

Nu är det en sån där mysig kväll igen och snart är det middag...ja kl är bara 21,00 men vad gör det!

 Ha en mysig kväll !

Hundbad x 4

Idag har det varit en strålande dag! Solen har skinit hela dagen och det har inte blåst ett dugg. Vi har varit ute så gott som hela tiden och jag har passat på att bada 3 av våra hundar. Elvis, Saga och Ramos har idag blivit genomtvättade så nu ska vi ta och förgifta de lite med fästingmedel...hahaha så mysigt så, nej men vi har redan plockat några fästingar och vi har ingen lust att det ska bli flera. Jag har fortfarande ont i min fot så det är inte snack om att vara ute och promenera. I morgon ska vi börja med tävlingslydnad igen och då hoppas jag att foten håller. Gick ju ganska mycket när vi var på Grönan så jag blev lite väl trött i den då...

Vi har redan blivit invaderade av getingar så hur det kommer att vara här när det blir Juli/Augusti det vill jag inte ens tänka på. Jag dödade säkert 10 stora getingar och Tompan har oxå kraschat några...fy sjutton!

Jag har köpt en ny telefon och den verkar så himla bra när man ska fota eller filma...Jippi det gillas:)

Nu ska jag ta och fixa lite innan det blir natta mellan lakanen!

 Go´natt å sov så gott!

Etype till veterinären

I morse fick våran lilla vitkille Etype äntligen komma till vetten för att ta bort de hårstrån han har i ögonen. Vi lämnade in honom kl 9 och hämtade han på eftermiddan. Han är så charmig denne lille kille. Vetten berättade att när de skulle ta bort nålen i benet så blev han lite putt för att i nästa stund slicka henne i ansiktet...så typiskt denne lille älskling! han ångrar sig liksom att han gör tokiga saker!

Nu ligger han och myser som en prins och jag hoppas att han inte behöver plågas något mera nu av hår som kliar och sticks!

Jag håller på och gör mig klar för en dag i Stockholm igen fast den här gången är det skolresa med mina 9:or som gäller. Jag hoppas det går bra för jag har fått en inflammation i foten och har verkligen svårt att gå...kan inte ens gå på promenadmed hundarna så nu är jag glad över vår tomt. Annars skulle det inte funka...men nu är det dags att knyta sig!

Önskar er en Trevlig Helg!

Hipp Hipp Hurra

Idag fyller våra små vita älsklingar 2 år!!!

Elvis 

Etype

Hipp Hipp Hurra för våra fina killar