Din Rubrik

Höstens ljuvliga färger, löpande tik, uppletande och hundmöteträning

2008-09-29

Måndag 29/9

Idag har det varit kurs igen och vi tränade hundmöten med ett skarpt NEJ! vatten och tycka synd om rösten. Tänk att det funkade. Ramos blev som en liten lyhörd vovve som ville ha hjälp av matte. Vad skönt att hitta ngt som kanske kan funka. I kväll när vi gick ut på kvällspromenaden var Tommy med och höll i vattnet. Ramos gick igång 1 gång sedan var han väldigt följsam. Jag hade ingen nosgrimma men det funkade ändå! Nu är det det det här som gäller ett tag framöver!! GO`NATT!!

Söndag 28 /9

I morse vaknade vi tidigt som vanligt, jag var trött för jag hade sovit dåligt eftersom Martin aldrig kom hem någon gång. Det är sån oro att ha tonårsbarn, klockan fem fick jag tag i honom så efter det somnade jag men blev naturligtvis väckt kl sju av Ramos  som ville ut. Vi klev upp och gick en långrunda sen gick vi hem och somnade om!

Vi vaknade kl 10 och då stack vi ut till havs. Kicki, Lars o Tess följde med och det var nog löpning på gång. Ramos sprang bara och nosade henne i baken hela tiden. Därute gjorde vi en uppletanderuta och både Cesar och Tess klarade sina uppdrag bra. Cesar behöver dock träna mer på att komma in direkt med sin grej. Men för stackars Ramos blev det katastrof! Han skulle bara hålla reda på Tess hela tiden. Det var lönlöst! Vi testade en gång men sen gav vi upp! Han tog inte ens godis och det är ovanligt, inte Ramos! 

Tess luktar gott!

Alla hundarna blev uppbundna i väntan på sin tur, lille Ramos lät som en hundvalp

Godissugen Labb o Golden men helt ointresserad Hoffe

Jag hade lagt ett spår och trodde väl att det inte heller skulle funka. Dels för Tess och dels för att det kom andra till den plats vi var på. Där hade jag fel! Han spårade felfritt idag och kunde koppla bort alla störande moment. Det kändes bra, det blev en liten revanch ifrån förra gången och tidigare idag!! 

 

En liten stund gick det bra att vara lugn 

När vi kom hem var hundarna rejält uttröttade och sov resten av dagen och kvällen. Vi har bara gått en pyttevända i kväll och det var tur för alla mina leder värker. På kvällsvändan mötte vi en samojed och det triggade Ramos nåt helt otroligt fast han knappt såg den. Han vindade in den!! 

 

Lördag 27/9 

Jaha då var den efterlängtade helgen här igen och nu är det bara 4 veckor kvar till höstlovet! Hur ska vi hinna med allt som måste hinnas med, stressen väntar i hörnet.

I veckan har jag dansat på moln efter förra helgen. Jag har tränat med Ramos och det har gått både si och så. En dag var jag till brukshundsklubben och då gick det jättebra, Ramos var fokuserad hela passet. Han har varit ganska strulig i hundmöten så där har det inte hänt så mycket. Vi har oxå varit på utflykt en eftermiddag  och njutit av solnedgången för vädret har bara varit för ljuvligt.

Idag åkte vi till Hassela och hälsade på Tommys mamma. Vi tog en tur upp till Älvåsen och beundrade den ljuvliga utsikten, annars är det en skidbacke så det är ganska häftigt att vara där en annan årstid. Jag passade på att fota höstens alla ljuvliga färger!

 Hundarna blev rätt trött av att springa upp och ner i backen. Just nu sover de gott, klockan är över nio och Ramos som är inställd på att gå sin kvällspromenad då har sovit över.