Den här sidan handlar om våra 2 katter Smöret och Ziggy

 Vit katt i fönstret

Smöret 25 april 2003

Den vita faran!!!!

Smooran som hon egentligen heter är en vanlig fast ovanlig bondkatt. Det ovanliga är väl att hon är kritvit, det finns ingen annan färg på henne. Hon är varken döv eller blind. Däremot är hon extremt duktig på att jaga. Hon fångar allt som går att fånga, fåglar( till husses förtret),sorkar, råttor, ekorrar ja till och med fladdermöss. Hon klättrar i träd och kan sätta sig på fågelholkar och vänta ut de små fågelungarna. När hon kom till oss klättrade hon högt upp i ett träd och hoppade mellan grenarna, därav namnet smooran som betyder ekorre på kurdiska. Det blev enklare att säga smöret så det fick bli hennes namn. Smöret håller alla andra katter borta ifrån tomten men hon går gärna in på andras och röjer upp och sätter dem på plats! Smöret är en mycket snäll och gosig katt (på sina villkor). Hon adopterade Ziggy direkt och hon accepterar båda hundarna och kan stryka sig emot dem när hon inte blir jagad.

 

 Ziggy på altanräcket i Saltvik

Ziggy stardust 5 november 2005

Ziggy är vår andra bondkatt och det syns, han är tjock och rund och en riktig liten latgris. Han kom till oss som en liten räddhare med jättestora öron. De första veckorna somnade han på min mage varje kväll som en liten bebis! Han är mycket social och kommer alltid och hälsar när det kommer folk. Han är fortfarande rädd och lite feg, får nästan jämt stryk om han träffar ngn annan katt. Han håller sig nog mest på vår tomt för att känna sig säker. Om vi går på promenad följer han gärna med. Han är inte speciellt duktig att jaga, kanske ngn råtta då och då!

midsommarafton 2008!!

Nu får jag ta tillbaka att Ziggy inte orkar jaga. Han fångade 4 fåglar på midsommarafton och ganska många råttor har det blivit i sommar. Han har oxå gått ner lite i vikt så han orkar mer. 

 

Hösten 2010

I November 2010 flyttade vi till en liten lägenhet för vi har nu kommit på att vi vill bygga hus...jaja nog om det. Vi flyttade därför in i en liten 2:a och då blev problemet katterna...vad gör vi med dem?

Att vi skulle ta Smöret med var ju ganska självklart men Zigge, han kommer ju att bli galen om han måste vara inne hela tiden och tillsammans med tre galna hundar.

Ja vi hittade en fosterfamilj till Ziggy som hade antingen avlivning eller detta att väljs på...vi testar.

När jag kom till den nya familjen så var det en mallig liten (ganska stor faktiskt) som gick husesyn. In i lådan, upp i sängen, pratade med husets egna kisse och ja det verkade lovande!

Två månader senare så ringer husets matte för då har de gett upp och det med all rätt. Ziggy hade förvandlats till en skitkatt som terrar hela familjen...jalmar så gott som jämt, kissade och bajsade dotterns säng, bet dottern och slogs med husets egna katt....hjälp listan kan göras lång!

Brandutryckning förståss...skämmigt men det är ett djur..puh! Vi tog hem honom och det vi får hem är en lugn katt som går och lägger sig mitt i rummet och bara njuter....

Vi upptäcker dock att något inte står rätt till, han kissar små droppar och det gör han överallt, till slut så kissade han blod och vi prövar en medicin för urinvägsinfektion. Han blir bättre och bättre och han är fortfarande den lille lugne...vill ju hemskt gärna ut men det är en annan fråga....

Nu är det ju bara två månader kvar sen vänra friheten för alltid för då bor vi förhoppningsvis i vårt nybyggda hus.

Kontentan av detta är ju ändå att man gör inte som man vill med en katt utan att katten är med på noterna...

 

 "Ziggy delar soffa med Ramos"

 

 "Smöret vilar ut efter nyårsafton"