DAGBOK OKTOBER  

 

Torsdag 30/10  16:33:08             

Prioritet nr ett var sömn tänkte jag nu när vi fick extra ledigt i två dagar. Men se det tänkte inte våra fyrbenta vänner inte. Ramos vaknade en timme tidigare än vanligt och då hängde Cesar på för ovanlighetens skull. Annars brukar han sova som att han vore dööööö.....! Det kan ha att göra med att vi gick vår kvällspromenad redan kl åtta så det var kanske inte helt galet ändå!

Igår hände inte så mycket med hundarna för vi var rätt så trötta. Tompan opererade sin hand och vi var därför bara hemma. Det blev ett ganska svårt godisspår inne i stället!

Idag däremot har vi kompenserat upp det lite grann.Vi var till stugan och stängde av vattnet och jag gick med Ramos lös (i lina) på promenaden genom byn och jobbade stenhårt med kontakten. På ett ställe vädrade han och tänkte dra . Troligen rådjur!

På eftermiddan tog vi träningspass 2 och då åkte vi till en fotbollsplan och där tränade vi inkallning, ingångar, stanna-sitt kvar, budföring och platsliggning........ Det blev även en massa bus och lek oxå!

Jag körde kontaktövningar med Cesar och han var stensäker. Vi apporterade och tränade avlämning av föremål, inkallning( utan att han ska krossa ens knäskålar). I början var han helt stollig som vanligt men lugnade ner sig så småningom. Vi tränade oxå lite vanlig lydnad med honom förståss!

 OBS!!Tar gärna emot tips om hur man får en hund att INTE knäcka benen på en vid inkallning!!

Nu ska vi fira att det snart är helg! Hundarna är trötta och då kan man slappna av till nästa ryck!!

                                     TREVLIG  HELG

                                    

 

 

 

                                           

 

Tisdag 28/10   19:38:29

Idag jobbade vi med betygskriterier och jag blev ganska ensam eftersom jag är ensam med mitt ämne! Tommy tog EKG inför operationen i morgon. Jag har fått svar av min läkare att de inte hittar nått fel på mina händer och det var ju skönt men varför har jag då så ont!

Den lilla lönen har varit in i plånboken och vänt! Jag har köpt nya täckbyxor och Tommy ny jacka! Det var utförsäljning på FH. Det gäller att passa på!

Jag har oxå köpt reflexlampor att sätta på kopplen och en klövjeväska. Jag hade tänkt att hundarna ska få bära vårt fika eftersom vi åker ut i skog och mark så ofta. Det blir till att ge och ta!! 

Igårkväll tränade jag och Ramos inne med att lämna en boll för att få en annan, byteshandel alltså! Det gick bra, Ramos långben for åt alla håll när han skulle försöka ta en studsande boll. 

Efter lunch idag åkte vi ut med hundarna och det blev en jättemysig utflykt som vanligt! Jag hade min kamera idag och det kändes bekvämare och det blir lite finare kort än telefonen. Jag låter bilderna tala för sig!

                             

                               Första frosten

                                     

                                     Godisträd

                                   

                                    Oj! vad lång man kan bli!

                                    

                                    Naturligtvis måste det bli ett bad trots bara 4 grader i luften!

                                   

                                    På väg upp att torka!

                                   

                                    Efter badet är det ju skönt att bli lite torr!

                                   

                                    Härligt med lingonris!

                                   

                                    Vad händer därborta åh kanske ett bad!

                                   

                                    Vi la ett spår åt Ramos efter strandkanten! Det funkade ganska bra,

                            missade 1.a, slarvade med 2:a men markerade 3:e apportenså där bra som han gör!! 

                                  

                                   Efter slutfört jobb en massa bus förståss!

                                  

                                   Lite frusna lingon finns det kvar!!

                                         

 

                                          

Söndag 26/10   17:05:30

Jaha då var helgen slut och om man summerar den så har den varit väldigt givande på många sätt!

Cesar är bättre i sina ögon så medicinen börjar göra sitt!

Vi har varit ute och tränat både lördag och söndag. På lördan var vi ut på Hornslandet, stannade först på en skogsbilväg och körde ett pass. Det var fullt med rådjursspår där men ingen av hundarna brydde sig.

Jag körde även apportering med ramos och han fick sitta kvar medan jag gick ut med grejen. Han stack innan jag hann ge kommandot men stannade själv och kom tillbaka och satte sig för att få kommandot och då hämtade han in grejen. Det kändes häftigt!

Cesar var lite tossig, han bara kutade runt, runt..... kallas visst" Retriever ryck" eller? Han var bara så lycklig för att få vara ute och då tappar han all koncentration liksom. En annan gång går det hur bra som helst!

Efter träningspassen tog vi en rejäl promenad i skogen. Båda hundarna drog iväg efter en fågel men vi fortsatte bara att gå och efter en stund kom de tillbaka. Vi brukar gömma oss om de försvinner för långt! Mycket effektivt!

                        

Naturligtvis så måste det ju badas, båda hundarna kastade sig i. Det märks att hösten gått in i en ny fas. Det är helt andra färger nu.

                          

Både Cesar o Ramos är mycket följsamma när vi är ute och det känns tryggt! Idag hamnade de i ngn slags kamp om vem som är ledaren och det är fortfarande Cesar som bestämmer. Vi får se om det blir ombytta roller eller oxå håller det i sig! 

 

                          

                              

Ute på Hornslands udde tog vi naturligtvis en fikapaus och vovvarna låg och vilade medans! Det som är charmen med Hornslandet är att det är så omväxlande natur. Man kan få alla slag terränger för att lägga olika spår. Sedan är det en fröjd för ögat och själen att vara därute. Det har jag säkert tjatat om förut!!

 

                              

I dag var vi ut till Lintjärn och la ett 300 meters spår med en apport till Ramos. Vi la in en störning i spåret och det var Tommy som korsade mitt spår. Det funkade hur bra som helst och han brydde sig inte om det! Han markerade tydligt var apporten låg och fick som vanligt lite räkost och en massa lek när spåret var klart!

I kväll har jag börjat på en spårkurs med Ramos. Tommy går en spårkurs med Cesar på Onsdagar så nu ska det spåras så det ryker om det. Vi började med ett teoripass hemma hos Anneli som leder kursen. Nu vet jag vad jag ska göra på lördagarna fram till jul!

 

                                          

 

       

     

Fredag 24/10    21:46:28 

    Vill På Detta Sätt Önska Trevlig Helg Till Er Alla Ifrån Oss !

                                    

                                          

                                             

 

 

Torsdag 23/10       21:02:18

                                        

I morse när jag skulle åka till jobbet måste jag in och hämta kameran och fota björken utanför! Full med "fulla" surrande sidensvansar.

Tro det eller ej men här fortsätter det vara sjukstuga! Idag var jag och röntgade mina händer och fötter och får förhoppningsvis svar nästa vecka.

Tompan gick och kollade på alla fåglar eller nåt sånt och stöp i backen med resultatet att han bröt handen. Han är nu gipsad i väntan på operation. Vi har därför tillbringat hela eftermiddan på sjukhuset. 

Det har int hänt så mycket för hundarna de här dagarna och det märks mest på Ramos som blir rastlös. Christina följde med mig på en tur runt slingan. Han får ta det just nu för i morgon har vi "ledigt" en vecka framåt! I alla fall utan elever och då känns det som att man är ledig. Vi har jättemycket att göra i arbetslaget! Det ska ju skrivas omdömen och betyg ligger inte långt bort!

Har funderingar på att skaffa en blogg!! Vi får se hur det blir! Nu är det Höök dax igen! Är det redan torsdag?!  

 

                                       

                                                                                                                                                                 

 

Tisdag 21/10     18:44:04

Vill börja med att tacka alla som skickat hälsningar och som hört av sig på annat sätt!! Ramos är tillbaka igen och det verkar som faran är över för den här gången. Han har bara ätit hundmat 1 dag än men det är bara att hålla tummarna! Humöret är det inget fel på i alla fall!!

                                    

Idag har det varit Cesars tur att vara i fokus hos veterinären. De tog blodprov (som skickas till Texas) för att kolla upp hans immunförsvar, han har en kronisk tarminflammation och en inbäddad bakterie i magen som han får leva med. De kollade oxå upp hans ögon och där fanns en jästbakterie och på magen fanns det svampexem. Det är helt otroligt vad mycket denna hund ska få men det hänger väl ihop med immunförsvaret. Hans humör är det heller inget fel på! 

                                

Denna hund är så duktig när han går till veterinären, han lägger sig på bordet frivilligt och bara njuter när prover tas. Ingen rädsla där inte! Nu väntar ögondroppar, medicinskt bad 3 ggr/ vecka i 3 veckor( 1:a badet blir i kväll) och återbesök om 10 dagar. Det som svider mest är ju plånboken som står helt vidöppen!!

Efter vet... besöket åkte vi ut till Hornslandet och la ett varsitt spår till hundarna.Båda två gick sina spår helt perfekt! Vi la dem på ett hygge som de bränt så det var perfekt för mig att gå. Jag gick båda spåren eftersom Tompan har ont i en arm.

                                     

                                     

Medan spåren låg till sig gick vi ner till havet och fikade. Det blev en jätteskön avslutning på dagen!

                                     

Havet är så underbart nu på hösten, både inbjudande och skrämmande! Tompan fotade med telefonen idag!! 

                                     

                                       

                                  

 

 

                                                 

Söndag 19/10    18:49:39

I morse sov vi ända till klockan nio och det har inte hänt nån gång sedan vi skaffade Ramos. Hjälp vad är det för fel?! Inget förutom att det är sviter efter 1 1/2 dygns illamående!!

Ramos har alltså sovit lugnt hela natten och fick äta lite i morse. Hoppas nu att det håller! Han är mycket piggare och kräver vår uppmärksamhet som vanligt! 

Han har ätit 2 gånger, ris och fisk. Det blir ett sånt mål en gång till idag men hoppas att vi kan börja trappa upp till vanlig mat lite smått i morgon. Det man är orolig för är att det ligger ngt kvar i magsäcken som kan reta men förhoppningsvis om det är kyckling så löses det upp med tiden eftersom det är ganska mjukt. Veterinären ringde just och fråade hur det gått, hon sa att om ngt är kvar kommer historien att upprepa sig ganska snart. Bara det inte är helg då! Det är otroligt vad de engagerar sig när något djur är sjukt. Har erfarenheten att det är så med de flesta. Så är det aldrig när det gäller människor. Då är det lätt att man tappas bort om man inte ligger i själv! Konstigt; fast det kostar ju förståss!

På em åkte vi ut och gick en mysig promenad i stugan. Havet  var stilla på ena sidan medan det blåste på den andra.

                        

Jag la ett kort spår, endast 2 apporter, till Ramos som verkade vara tillbaka på banan att vilja jobba. Han tog spåret direkt och hittade båda apporterna. Det vart ju så tokigt sist vi skulle spåra så nu trappar vi upp sakta men säkert! Spåret gick genom en skogsdunge,  och avslutades på en täckt med högt gräs. Det råkade oxå vara motvind, lite längre bort hördes det människor som högg ved och pratade. Allt gick perfekt och belöningen blev en liten slick i mjukosttuben!! 

                              

 

                                

             

  Ha en bra vecka nu och håll en tass på att det inte blir mera!! 

                                                                                             

                                      

Lördag 18/10      11:05:01

I natt har vi haft en jobbig natt, mest Ramos som spytt ca 16 gånger. Nu vet vi inte riktigt vad det kan vara eftersom han har normal avföring. Jag pratade med Ulltuna först och sedan vår distriktsveterinär en gång i timmen, för att berätta om läget förändrades. Vi ska nu åka in och röntga honom för att se om ngt sitter i vägen. Allt detta eftersom han käkade denna kyckling i onsdags! Om han inte gjort det hade jag trott att det var vanlig magsjuka men det är det ju inte.

Håll en tass för att det går bra och att vi inte behöver åka till Ultuna för operation!!

Hemma igen!

Ja nu har vi varit och röntgat och undersökningen gick bra. Ramos skötte sig som vanligt! Vet såg inget i tarmarna men möjligen någon förhöjd massa i magsäcken. Han fick vätskepåfyllning och tempades! Det klämdes och kändes både här och där! Vi bestämde oss för att avvakta under helgen men fortsätta att ha kontakt. Om det inte rättar till sig utan fortsätter kräkas tar vi vidare beslut då.

Bara att titta in på kliniken en helg kostar skjortan men det gör att man kan känna sig lite lugn i alla fall.

Nu ska Ramos svältta 1 dygn och bara det är ju en prövning!! Nu ligger han bara stilla och det är ovant vi är ju vana att han håller oss igång! 

Tack för alla Grattisar!! Ha en fortsatt bra helg!! 

                                                                                                            

                                          

Torsdag 16/10   19:31:03

 

 

Det är verkligen varannandags väder nu. Igår strålande sol och idag har det regnat hela dagen. Igår var vi ute och gick vid havet och hundarna fick leka av sig. Vi gjorde godisspår i träden så det blev lite hjärngympa och inte bara bus. Det blev en härlig eftermiddag igen, havet låg spegelblankt.

 

 

På kvällen var vi barnvakt åt kompisar som ville gå på bio. Då fick vi ha en mysig kväll tillsammans med deras flickor och Rocky som är en Flat. Rocky är valpkompis med Ramos och är en av de hundar han inte skällt på när de mötts. Våra hundar var hemma naturligtvis och medan vi var borta gjorde de en gemensam kupp mot Martins tallrik. När han går för att öppna dörren hoppar de upp och knycker maten. Cesar tog stripsen och Ramos kycklingen. Det blev ju ramaskri förståss och för att vara säker på att få behålla den svalde Ramos kyclingbiten hel.

Idag som sagt har det varit riktigt dåligt väder. Har inte haft lust att göra så mycket.

Jag tog mig samman på kvällen och gick ut med Ramos och tränade fritt följ som funkade bra trots att vi hade Ziggy med som publik. Budföringen gick faktiskt hyfsat, mycket bättre än tidigare. Det blev lite apportering och freesbeen var inte lika äcklig idag. Vi tränade även inkallning, stanna kvar..........! Vi avslutade med några cirkuskonster. Det kändes ganska bra!!

Nu ska jag försöka att få lite lugn och ro och titta på Höök!!  

 

                              

 

Tisdag 14/10    20:14:42 

 

              

 

Ja nu är lydnadskursen avslutad och det har varit en mycket givande kurs. Det är både jag och Ramos som har skärpt sig! Sista gången var vi på en parkering bakom vårt hus och då måste ju Ziggy vara där och kolla in vad som händer. Han blev jättebra störning för 2 hundar. De försökte dra efter, så på det viset blev det bra! Ramos han brydde sig inte för en gångs skull och det var ju tur!

Jag har redan anmält oss på 3 kurser till. Cesar och Tommy ska gå spårkurs som börjar på onsdag och jag börjar på spårkurs med Ramos nästa söndag.

Efter det ska jag gå en kurs med inriktning mot tävling och det blir jättespännande tycker jag!

Idag var Tommy på elevinflytandedag på FH och det innebar fullt ansvar för mig med hunderiet. Jag tog båda två tillsammans på promenad. Cesar i lina och Ramos kopplad. Det hela började med ett rejält slagsmål men det redde ut sig ganska fort.

Vi gick iväg till slut och det vädrades ganska mycket, de stötte upp en gås. När vi kom på vägen passerade en stor älg ståtligt och det innebar nyfikna men tysta hundar. Tur de var kopplade! Jag är imponerad av att ett så stort djur kan vara så tyst, det hördes inte ett knysst.

Jag svängde in till klubben på hemvägen och tänkte träna lite men jag blev sen och hann bara ta ut Ramos en liten stund. Det var oxå 2 lösa hundar som sprang och skällde bredvid så jag tar det en annan dag istället. Det blev för mycket störning! Ramos sa inget utan tittade nyfiket mest. Det var bra gjort av honom!

Vi jobbade över med en konferens idag med att disskutera läroplanen. Vi har ett stort jobb framför oss!

Jag blev oxå uppvaktad med en stor fin blomma idag! Nu blev jag ju påmind igen! Jag som just "glömt bort" det! Att jag fyllt år alltså! Tjingeling och Sov Gott!!

                                      

 

 

                                                                      

 

Söndag 12/10     21:25:49

 

                     

Sunday Bloody Sunday!!

Det är precis så man känner efter denna stressiga och struliga dag. Det började bra med att vi gick på långpromenad i morse och tog en förmiddagslur innan vi skulle åka och tömma vinden i vår gamla lägenhet. Det var alldeles för fint väder för att vara inne en hel dag så vi bestämde oss för att åka ut och lägga ett spår innan.

Vi åkte till Hörneudde och la två bra spår på olika ställen och vi la varandras. Vi hade oxå kaffe med och tänkte ta en fika ute vid havet. Hej å hå vad mycket folk det var på detta ställe. Där brukar vi vara ensam! Vi åkte istället till en jättemysig grusgrop och tog vårt kaffe där.

Det var när vi skulle gå spåren som det började strula. Jag började spåra med Ramos och är precis framme vid 1:a apporten när en överlycklig Cesar kommer älgandes genom skogen. Han kastar sig över Ramos och de hamnar i en hög. Sedan tar han Ramos spår lös och virrar till allt. Tommy tror att han kopplat cesar men har uppenbarligen missat. Det var bara att lägga ner spåret och konstatera att 4 apporter försvunnit.

Istället skulle Ramos få gå det andra spåret men drog åt fel håll med en helgalen matte på släp. Idag hade jag laddat upp med mjukost som belöning men tyvärr uteblev den. Det var inte snälla ord som ekade genom skogen!! För att det ändå skulle bli ngt sånär positivt slut för Ramos la jag ut en apport som han fick spåra och då kom belöningen. Cesar var så lycklig ändå!!!

Alldeles sjöblöt av svett åkte vi hem och började tömma vinden och eftersom vi vart så sen kunde inte alla barn vara med pga att de var uppbokade så sent. Vi fick hjälp av Nisse och Martin och det blev rätt så slitigt. FY *** vad grejer man drar på sig genom åren, ändå har vi kört iväg 2 släpvagnar till tippen.

Hemma här gick släpvagnen sönder och det var inte så kul för den har vi lånat. Min fot värker efter allt traskande, katten springer in till grannen hela tiden och Cesar har fått röda prickar på magen och hans ögon blir aldrig bra dessutom är helgen slut!

Nu har jag fått gnällt av mig så nu känns det bättre! Godnatt sov gott!!

 

 

                                      

 

 

Lördag 11/10       20:05:42

 

                 

                  Saltvik fotat ifrån altanen

 

Idag har vi varit till Saltvik och "vintrat". Det var en helskön dag, vi plockade undan trädgårdsmöbler, blommor osv........ Hundarna var i sin hage och de såg ut att tycka det var jättemysigt, det är ju ganska längesen nu. Trötta blev de i alla fall!! Vi har inte varit till stugan sen vi flyttade. Det kändes mysigt igen och om vädret håller sig någorlunda blir det nog att vi övernattar där snart.  

Igår efter jobbet tog vi en tur ut till Hörneudde och grillade korv! Det gäller att passa på nu medan det är fint. Cesar badade förståss och värmde sig vid elden efteråt. Jag hade köpt en freesbee och den provade jag med Ramos men han gillade inte att ha den i munnen. Det kan vara materialet som han tycker är äckligt men att springa efter den var kul i alla fall.

  

När man badat är det skönt att värma sig

 

 

                                Vart tog den vägen?                          Tjoho! 

                               

                                 Lite dragkamp kan man alltid kosta på sig! Undrar vem som vann?

 

                                            

 

 

 

Torsdag  9/10      13:41:40

 

Ja då tog man på sig full mundering igen och kastade sig ut i regnet. Tommy är borta så jag har gått ut med båda hundarna. I morse tog jag dem samtidigt men när jag gick långpromenad tog jag dem en varsin gång. Med Ramos mötte jag 3 hundar som var främmande och det kom inte ett ljud ifrån honom, skönt!! Han läser mig så bra nu och jag börjar att fatta vad det innebär att jobba med kontakten, sytrådsprincipen. Vi är inte där än men på god väg!

När jag gick med Cesar gav jag upp för han hade visst bomull i båda öronen. Där överlämnar jag jobbet till Tommy.

I tisdags var jag till klubben och tränade inkallning och fritt följ med båda hundarna och efter det var jag stenlycklig. Det funkade med båda två! Jag hade de ute en stund i taget!

Cesar fick prova lite agility och det var hur kul som helst. Han testade alla hindren och "flög" genom banan. Kanske något att testa med honom! 

Igår kväll var vi på Mamma Mia och det var andra gången jag såg den. Jag älskar filmen och kommer på vad mycket bra musik ABBA har gjort. Det har man inte riktigt fattat! Det är en riktig nostalgitripp!! Det är så bra skådisar oxå! Meryl Streep är helt underbar! Har ni inte sett den så gör det! Den är som en stor fest!!
                          
                                
                     
VARNING PÅ STAN: Om det ringer och numret börjar på 25 svara INTE !! Det kostar 160 kr minuten!! Någon har kommit på att tjäna pengar! SPRID DETTA!!!

 

 

 

      

                                                     

 

 

Måndag 6/10     20:49:57

Hipp, Hipp, Hurra vad jag är glad efter kvällens kurs ! Vi gick runt Lillfjärden och det gick så väldigt bra. Vi tränade följsamhet och låta hunden ta egna beslut och belöna dessa! Stället vi var på är en liten sjö mitt i stan som det går mycket folk runt. Där motioneras det, hundar rastas och jättemycket fåglar överallt. Ramos skötte sig jättebra hela tiden. Vi mötte säkert 8 hundar och han skällde inte en enda gång! Det kändes så himla skönt! Jag blev verkligen stolt över min underbara vovve och mig själv!!!!

I morse tog Tommy och jag bilen ut till Tannekorset och fotograferade vovvarna. Det var så skönt ute. Solen sken och allt regn var helt plötsligt bortglömt!! Det var här jag var på kurs i lördags när kameran krånglade och eftersom vi hade sovmorgon så tänkte jag att jag ville fota innan alla vackra löv blåser av! Det finns björn här med, de såg spillning i lördags!

                             

 

     

  Nu ska jag sova, för jag är lika trött som Ramos efter kvällen!! GO`NATT och ha en bra vecka!! 

 

                                                 

                                                                                                                                                         

 

Söndag 5/10      15:58:27

Idag har jag varit ute med hundar hela dagen, dock inte med våra utan jag har varit med på träning inför tävling. Det var mycket intressant och roligt att vara med och lära sig. Det stog som spön i backen så vi höll till i ett ridhus och det vart ganska mycket störning och det märktes på hundarna. Nästa vecka är det tävling på Brukshundsklubben så då ska jag dit och titta. Det tog 3 timmar att gå igenom 3 hundar.

Efter det åkte vi till skogen och tränade ett moment i sök. Tommy och jag fick vara figuranter. Det finns så mycket kul att göra med våra hundar och man lär sig nytt hela tiden.

Vi tog därefter ut Ramos och tränade lite budföring, inkallning, stanna kvar............Han var först så himla busig att jag måste ha långlina och det har jag inte behövt tidigare.Hoppas att det var tillfälligt!

Därefter plockade vi ut Cesar och körde ungefär samma saker med honom. Han var oxå på ett bushumör idag så det måste vart något som smittat. Han blir så ivrig när han ska få godis att han tappar alla konsept. Idag var vi stenhård på honom. Han fick inget godis förrän det blev perfekt!

Som avslutning fikade vi och hundarna fick busa av sig som belöning!!

Nu måste jag ut och leta katten som varit borta alldeles för länge!! Ha en skön söndagkväll!!

 

 

                                                                  

                   

Lördag 4/10      14:54:15

I morse klev vi upp tidigt för att vara lördagmorgon. Tommy åkte ut på fågelskådning och jag tog Ramos med på spårkurs. Det gick jättebra för Ramos idag. Vi fick lägga varandras spår och det blev ett bra spår för Ramos. Han markerade apporterna på ett tydligt sätt; det märktes att vi tränat. På ett ställe var han på väg att tappa fokus men repade upp sig. Jag fick bra tips hur jag kan jobba vidare. Det finns stor potensial i denna hund! Jag har nu anmält oss till en spårkurs som startar vecka 43. Det ska bli SKITKUL!!!!

                                         

                                    

Efter kursen stannade jag och Ramos kvar och lekte lite, tränade inkallning och så borstade jag ur pälsen på honom. Jag hade ju kameran med förståss. Ställde upp hunden perfekt med en skitsnygg bakgrund och vad händer, jo batteriet slut. Det får bli en annan gång!!

Jag har anmält Cesar till en sökkurs i höst så han oxå får lite kul, hoppas den blir av. Cesar är jätteduktig på att gå lös så det ska nog gå bra. Det är en så trevlig och sansad hund i vissa lägen och totalt urflippad ibland. Tommy har verkligen jobbat bra med honom och fått han så följsam!!

I kväll kom Kicki, Lars o Frida och hälsade på en snabbis. Tess som löper fick stanna hemma men det hjälpte inte för Ramos han bara gnydde och skulle hela tiden slicka Kicki i ansiktet. Vi fick koppla honom och va ganska hård på  honom. Han hade en puls så vi trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen. Nu är han jätterastlös och bara vankar omkring. Det är ju hemskt att vi inte ska kunna umgås med våra bästa vänner. 

Igår kväll var familjen Bylund här och vi käkade kräftor. Det är en sån härlig familj som det känns att man känt hela livet trots att det bara är 4 månader. Vi hade jättetrevligt!  

                                    

                                                   

 

                                                

                                        

Torsdag 2/10     18:02:11

Nu har det regnat i tre dygn och man blir dyngsur varje gång man går ut och enligt prognoserna ska det bara fortsätta och fortsätta. Det är inte kul! Det är inte bara vi tvåbenta som blir blöt. Vi kan ta av oss det blöta men det är ju svårt för de fyrbenta raringarna. Det blir hur skitigt som helst inne!! Även med katterna blir det mera att ta reda på. De har ingen lust att gå ut när det regnar vilket innebär att det blir en låda att tömma. Usch vad jag gnäller!! Nog om det!!

 Photobucket                                                                   

                    Ramos och Cesar har legat i krustången! hi hi!

Det blir i alla fall bara promenader med lite lydnadsinslag. Det får bli träning inne i stället. Vi fortsätter med träning att plocka upp apporterna och att lämna de snyggt.

Var är alla hundar och deras ägare? Har inte mött en hund på 3 dagar. Nu när jag är så taggad!!

Cesar har fått bakslag i magen igen och hans ögon är kladdiga med var. Denna stackars lilla sjukling! Troligen har han smaskat i sig något olämpligt ute( kattskit eller svamp kanske). Han tål bara lamm och risfoder så man blir begränsad. Vi fuskar ibland och ger han en Frolic, då blir han så lycklig och det brukar gå bra. 

                                                  

                                  

Onsdag 1/ 10    11:51:29

Ja då har Hösten helt plötsligt visat sig från den sidan man helst vill slippa! En massa regn!

Igår var vi till Hörneudde igen och Cesar badade flera gånger och vi bara njöt! Vi tränade budföring med Ramos och det gick väl hyfsat men måste naturligtvis slipas till så sättandet blir bättre. Vi gjorde en godisruta och medan vi höll på skuttade en Hare förbi. Ingen av hundarna upptäckte den som tur var. De hade fullt upp med att leta godis! Det var en helt fantastisk eftermiddag igen!

Väl hemma så drog jag all tvätt till tvättstugan och upptäcker när jag kommit dit att det är fel dag. Shit Happens!!!! 

                                         

På kvällen när vi ska gå ut står regnet som "spön i backen" och det känns lite löjligt att gå med en vattenflaska i fickan men Ramos vet att den finns och bara det gör att han taggar ner. Nu blev det inget hundmöte, jag tror alla var inne men det gav en lugnande effekt! Vi får se hur det går idag!!

På lördag ska Ramos och jag på spårkurs och ikväll blir det träning inne med att plocka upp apporterna. Cesar har fått träna avlämning av apporten för det är han lite slarvig med. 

                                                   

 Jag ska prova att ha dagboken på det här sättet den här månaden och känna efter vad som blir bäst!// Kerstin