Dagbok November  

Söndag 30/11   16:34:35

Årets tråkigaste och mörkaste månad är äntligen slut! Nu går vi bara mot ljusare tider.

Vi har fått haveri på vår dator så nu kan jag inte lägga in bilder och får skriva på lånta datorer. Är det så att det blir glest skrivet ett tag nu så är det anledningen! 

I helgen har vi tagit det väldigt lugnt. Ramos och jag var på spårkurs i lördags och jag kan väl inte påstå att det gick bra, då ljuger jag! Han var otroligt nonchalant, stannade och käkade älgskit och pinnar. Anneli tog över och läxade upp honom och sa att det måste jag göra när han beter sig på detta viset. Det var en ren protest mot mig! Nu gäller det att jobba stenhårt igen så han fattar att det är ett jobb han ska utföra!! Vi måste snäppa upp honom ett steg för han är lite kaxig just nu!

Vi ska börja på en ny lydnadskurs till veckan för det behöver både jag och hund! 

Vi har tränat inomhus idag för det är livsfarligt att vara ute och halka! Jag gömde saker inne som Ramos fått leta och så har de fått en varsin aktivitetsboll att stoppa godis i, Cesar blir alldeles galen innan han fått ur godiset. Han försöker att äta bollen och det är rätt så svårt! Fast jag tror nästan han lyckas om man inte tog bort den! 

Idag har vi varit och druckit adventskaffe hos min bror och det var ett trevligt initiativ! I morgon fyller syrran och Fanny år så då ska vi åka och gratta dem.

Just nu är vi på skolan och har börjat jobba med årets julföreställning så nu börjar en svettig men den roligaste tiden på jobbet! Det är det här man sliter för!

                                                    Trevlig 1:a Advent!  

 

                                    

Torsdag 27/11   18:45:59

Löntajm och nu vill man bara ut och göra av med den! Det är alltid flera saker som står på listan när lönen kommer. Jag har äntligen kommit iväg och bokat en klipptid och det var inte igår precis!

Vi har oxå köpt ett jättesnyggt koppel och halsband i rött och svart till Cesar så nu blir han tjusig när han ska ut och gå! Massor med hundgodis och i morgon ska vi åka och köpa lite nya leksaker!

På eftermiddan i dag så länge det var ljust var vi på klubben och tränade lite budföring, avlämmning och inkallning med Ramos som nu börjar bli i sitt rätta esse. Han har nog varit lite lack efter förra helgen!

När vi kom dit var han helt prillig och med massor av vadd i öronen, vi lekte en hel del i början så efter ett tag så lugnade han sig och gjorde några inkallningar med snygga ingångar! Budföringen funkade helt ok så när vi inte såg varann längre då åkte vi hem. Det fick bli en liten stund i alla fall. Hellre det än ingenting!!

         Idag har Ramos agerat fotomodell. Cesar hade ingen lust det fick räcka med ett kort! 

                                              

                                                Rosettpojken och vi önskar Trevlig Helg!

                                     

 

Onsdag 26/11   22:34:30

                           

Cesar har tagit ett medicinskt bad och ligger och torkar och får en liten belöning efteråt. Det är inga problem med att bada denne gosse och det är skönt. Det är lite mera kompliserat att bada den svarta killen. Det tar en hel del tid att röja upp efter hans bad/dusch.

Idag har Cesar varit iväg på Spårkurs igen och det gick kanonbra! han var otroligt het idag och Tommy hade fullt sjå att hålla honom!

Onsdagar är min jobbigaste arbetsdag men då är Tommy ledig så då får jag koncentrera mig på att bara jobba.

I kväll har jag varit till Saltvik på styrelsemöte. Det är dags att jag gör rätt för mig nu så jag har gått med i samfällighetens styrelse. Vi får se vad det innebär! På vägen ut så märker man vad många som redan börjat att göra advent. Jag är så där jättenoga och vill vänta till rätt dag. Jag måste säga att det lyser upp i kolsvarta mörkret. Det lättar upp stämningen på nåt sätt! Till helgen ska det nog bli lite advent här oxå! 

I Saltvik gick vi en rejäl runda med våra fyrfotingar och det märks att de trivs allra bäst därute till havs. Nästa flytt( alla ni som nu tänker att ni inte är hemma när det bli dax kan vara lugn för då tar vi Hudikflytt) blir i så fall dit ut. Vi hade planer på att bygga ett nytt litet hus men det kom av sig när sommaren kom och vi kunde bo därute ändå. Nu bor vi ganska bra i stan oxå! Det vi saknar är en jättetomt att släppa de fyrfotade på och det har vi ju i Saltvik! Vi får se hur vi känner till vintern!

                                                      Hade bra i natten

 

                                             

 

Tisdag 25/11   21:53:24

Ramos mage börjar nog att bli återställd tror jag. Det lustiga är att varje gång han gör sina behov tittar han sig i rumpan som att han tänker; ojdå! Kommer något där? Precis som ett litet barn som just upptäckt sina händer eller att man kan sitta på pottan.

Det är kallt och blåsigt ute och man vill helst bara gå korta promenader. Dels för att jag har så ont i foten och knappt kan halta mig runt den vanliga rundan och dels för att det biter i kinden! Vi har tränat lite inne men båda vovvarna verkar rätt så nöjda med att bara vara. Även Ramos som annars pockar på uppmärksamhet hela tiden.

Ramos tycker om att ligga i sin bur och det känns så skönt att han accepterade den på en gång. Vi prövar ett tag till och hoppas att det håller i sig! När han var liten var det bara att stoppa in honom bakom ett hörn gjort av kompostgaller, så somnade han med en liten snuttefilt under huvet. Det är kanske därför det går så bra nu!

Vi har haft några hundmöten idag som har gått jättebra! Däremot märker Ramos att jag inte kan gå och han är inte en mästare i linförighet just nu. Vänta bara tills mina fötter bär mig igen!

Jag hoppas att det blir till helgen för då ska vi försöka oss på att gå ett spår igen. I morgon är det Cesar och Tommy som ska iväg. Cesar har ju fått en extra gång eftersom det blev som det blev i helgen!

Håller just nu på och leker med vilken form jag ska ha på hemsidan. Vi får se om det bli den här eller om jag går tillbaka till den andra! Jag tyckte så mycket om den röda färgen! Om jag ska ha den här måste jag göra lite förändringar. 

Nu är jag riktigt trött och ska försöka att lägga mig lite tidigt för en gångs skull. Det är en lång dag som väntar i morgon!

                                            God Natt och Sov Sött!  

 

                                       

 

Måndag 24/11   14:24:13

Måndag morgon vaknar jag av telefonen, den som ringer frågar; sover du? Jag kastar mig på klockan! Attans vi har sovit över! Till och med Ramos sover längre än vanligt! Helt otroligt!

Vi slänger på oss kläderna och skyndar oss ut med hundarna och Ramos börjar med att nästan rycka armarna av mig! Han beter sig lite märkligt om en löptik( tror jag) gått förbi! jag tycker han ska bli glad men istället låter han som att han tänker döda lukten och dennes ägare! KNÄPPLAPP!!

Ramos har sovit hela natten, även i sin bur trots att vi inget sagt att den är till just honom!! Jag tror att det betyder trygghet för han sov bakom kompostgaller när han var liten.

Cesar satt framför mig med en papperslapp i munnen mitt i natten och jag undrar vad han ville att jag skulle göra med den? Jag tog lappen och somnade snabbt om! 

Tommy är hemma idag och har varit på långpromenad med båda hundarna! Det snöar och blåser och helt plötsligt har vi fått rejäl kall vinter. Nu vill man helst ligga inne under täcket! Jag kanske lägger mig i hundburen! 

                                               Just nu är allt lugnt! 

 

                                    

 

 

 

Söndag 23/11   21:17:05

Ja ha så var den här helgen till ända! Jag började morgonen med att plocka en stor fästing på Ramos, hur kan de överleva kylan, vad är de gjorda av? Man ska ju inte behöva bära fästinghalsband på vintern.

I morse tog jag konakt med vår veterinär och rådfrågade lite om hur jag skulle gå vidare. Jag var livrädd att vi skulle måsta åka in på koll. Jag ser alla våra julklappspengar fladdra iväg.........men det behövde vi inte. Eftersom han kunnat bajsa så har nog det mesta kommit ut. Ett lass var lite grått så förhoppningsvis var det sanden. Jag var till vetten och köpte blöt skonkost så inte han behöver bajsa så mycket utan få vila magen. Hon tyckte att vi skulle fundera på att skaffa en bur till Ramos.

Nu har vi fått låna en jättestor hundbur som Ramos ska få ligga i när vi är borta på kvällar eftersom han inte kan lämnas mer än en gång och det nu börjar bli kallt att ligga i bilen. Han har redan testat den och det ska nog funka på sikt hoppas jag! Buren ska passa en Sankt Bernhard. Det känns lite konstigt men vad ska man göra? Vi kan ju inte ha en hund som röjer omkring och skadar sig själv. Han trivs jättebra i bilen och där ligger han i bur!

Idag har jag och min syster Ammi städat färdigt i vår gamla lägenhet så nu är vi klar. Vi höll på i 7 timmar idag och lika länge förra helgen så tack AMMI o FANNY för all hjälp! "I love you"!! Nu ska jag gå och dricka lite glögg och pepparkaka med gubben. Ute viner stormen! Vi syns i morgon!

                                                    God Natt och Sov Gott! 

 

 

                                   

 

 

Lördag 22/11   00:18:21

Jaha då var det dags igen! Vi är borta och det händer en massa tok!

Vi jobbar ganska länge på dagarna nu så det krävs att vi aktiverar våra käraste när vi är lediga. Just nu känns det som att vi bara gör för lite hela tiden och att vi inte kan åka bort över huvud taget! Usch det känns trist!

I går tränade vi inomhus och Ramos var trött och sov lugnt hela natten, det funkade oxå bra idag på dan men smällen kom i kväll när vi var på FH julshow och vår älskade Martin skulle vara hemma och se efter våra busfrön!

Allt är lugnt men Martin går iväg en timme och äter en pizza och under den tiden smiter Ramos ner i källaren, någon har glömt att stänga grinden och Ramos käkar upp halva kattlådan och han äter även upp ett kilo kattfoder. Ja man får ju ett samtal igen med en panikslagen son som tycker att vi misslyckats kapitalt i uppfostran på vår fyrfota vän. Ja vad svarar man på det? Han är ju bara en hund med en ärthjärna!!

Idag efter jobbet åkte vi ut till Hörneudde och lät hundarna springa. Vi hade tänkt jobba med lite uppletande men Ramos (ständigt denne Ramos) följde ett älgspår och stack iväg och var borta ca 10 minuter så det blev inget av med den aktiviteten! Det har aldrig hänt förut att han lämnat oss, så det är lite funderingar nu om han börjar bli kaxig eller att det var en engångsföreteelse.

                                      

                                    Ramos trött efter jakt på älg! 

När han kommit tillbaka var han så trött att han stupade och vi trodde att det skulle räcka men tydligen inte! Vi var ju ute ganska länge! 

Cesar han är så följsam och viker inte ifrån vår sida däremot kan han vara skyldig till att lura bort Ramos på villospår! Idag tog han ett litet dopp igen och det går så fort att vi bara gapar, vi hinner inte riktigt med, vips är han i!  

                             

                                    Cesar är ingen badkruka! det är bara vi som håller på att frysa ihjäl!

                                   

Apropå spår! Snart ska Ramos och jag på spårkurs! God natt! Ses i morgon!!

Lördag 22/11   15:40:31

Det blev ingen spårkurs för Ramos som ni kanske förstår. Vi har åter igen haft en skitjobbig natt med en hund som legat och flåsat och som behövt gå ut rätt så många gånger. Han har sett ganska rund om magen ut så ngn mat blir det inte idag och inte i morgon heller! Han har även haltat på hö framben så det får bli väldigt lugnt. Nu håller vi tummarna för att allt passerar och inte blir en sten i magen! I kväll blir det risavkok och vatten till middag! Sen ska vi ta oss en funderare hur vi ska lösa problemet!! 

Vi åkte på spårkurs men tog med Cesar i stället och det gick ganska bra för honom idag! Inte lika bra som förra gången utan han pysslade med lite annat istället efter 1:a apporten. det var ett långt spår och när han hittade apporten sprang han till husse med den fast det var jag som gick spåret! GULLGUBBEN!!

Jag la ett ca 300 meters spår till en Lagotto/ Imra, det var 3 apporter, en  90* vinkel, en fyrkant mitt i spåret och det var intressant att se hur hon spårade. Det var full fart hela tiden! 

Har precis börjat få något krångel med vår dator som bara låser sig. Jag har därför fått låna sonens eftersom han åkt till stora staden på rockfestival! Hoppas det går att fixa annars kanske att det blir abstinens!                           

                                       TREVLIG HELG!!!    

 

                                    

 

Onsdag 19/11   19:21:08

Idag har Cesar och Tommy varit iväg på spårning igen och de gjorde bra ifrån sig ännu en gång! Mycket fokuserade!

Vi har kommit över gårdagens sopkrig och dagen har varit lugn. Ramos var ensam hemma utan Cesar för första gången på jättelänge och det gick hur bra som helst! Inget hände!

Man kan tro att Ramos är helt galen men det är han inte. Det är en intensiv men mycket spännande ras som verkligen är en utmaning att jobba med. Får inte Hoffen riktigt med Hjärn gympa så hittar den på saker att roa sig själv med.

Jag försöker verkligen att ge honom det varje dag men det får inte bli enformigt för då tröttnar han och tycker inte det är roligt längre. Då får man hitta ett nytt sätt! Nu får man inte glömma att han är i sin värsta slyngelålder och lugnar väl ner sig så småningom. Det finns i alla fall en massa arbetsglädje i honom och det är häftigt!

Cesar han är lugn och samlad inomhus och mera stressad när han kommer ut för då vill han iväg och göra saker och det ska ske snabbt. Då är Ramos lite lugnare ute och tar alla uppgifter på fullaste allvar och kan lungnt vänta in sin tur!

På kvällspromenaden la vi in lite apportupplockning efter vägen. Tommy släppte och Ramos plockade upp. Sedan släppte jag och då fick Cesar plocka upp.  Vi höll på så flera gånger och det funkade mycket bra! Vi tog även litet träning av fot, ligg under gång.......

I dag har vi haft flera hundmöten som gått mycket bra, bla tittade vi när Anneli hade sin valpkurs. Ett hundmöte gick mindre bra, whatever!! Vi har oxå mött en tik som löpte och ingen av våra killar verkade speciellt intresserade.

                                                 God natt Sov gott!  

                                        

                                     

Tisdag 18/11   17:59:18

Snacka om att få frispel och bli halvt galen!! Idag när jag kom hem på lunch så hade vår "lilla söta demon" tydligen haft långtråkigt och därför roat sig själv. Hundarna tog emot mig som vanligt i dörren så där sömniga som vanligt ÅH! "mina gullgrisar" tänkte jag! I samma sekund höjs min blick och vad skådar mina ögon om inte världens bombnedslag i vardagsrummet.

 

Sopor, sopor!! Efter att jag sopat ihop alla sopor och fått skälla lite så kändes det lite bättre! Marodören kollar in sitt konstverk, kanske lite stolt över vad han åstadkommit!! Han fick i alla fall mycket gott att snaska på! 

Vad *F* är det här! Jag blir skogstookig och bara skäller en lång stund. Ramos lägger hakan i golvet och tittar ( vad jag tror) lite skamset på mig samtidigt som att han menar " är du färdig snart eller".. Cesar fattar inget, han är ju helt oskyldig förståss och det är sant! 

Ibland känns det som man har världens barnstuga i huset man måste tänka steget före hela tiden och ibland hinns inte det med liksom. Martin hade städat sitt rum efter helgen och lämnat en lockande soppåse i närheten av Ramos nos så det var klart att det blev svårt för honom att låta bli. Martin fick alltså en skopa han oxå! Man lämnar inte soppåsen inne när man har hund! Förra veckan lämnade han ett paket gitarrsträngar på bordet som vart demolerat. När vi städade ihop fattades en sträng och i vems mage den är har vi ingen aning om! 

Som pricken över i hade Ramos oxå lämnat en liten hög framför TV:n, det är klart man blir nödig när man smaskat i sig så mycket innan. Det ironiska är att jag, innan jag for hem sa att det var helt ok att ramos var ensam 6 timmar. ( varför jag nu sa det). 

Efter att jag städat undan tog jag båda hundarna på promenad samtidigt och det började bra men efter en stund tyckte ju Ramos det blev tråkigt så han började utmana Cesar. Mitt i korsningen fick jag släppa Cesar och säga spring för att ta och läxa upp den lille marodören!

                                 

                                  Ramos fick gå med klövjen på sig men det tyckte inte han var så viktigt idag!

Vi lyckades ta oss hem med en sträng matte och olydig hund i 2 decimeters koppel. Jag kastade in honom i bilen, lämnade Cesar och åkte tillbaka till jobbet.

På väg till jobbet stannade jag i skogen och tog ut Ramos en stund och körde ett kort träningspass så han fick bli lite lugn.

I kväll ska vi jobba lite inne så han inte hittar på ngt mer idag! Det fick bli matning och cirkuskonster Phuu!! Detta är värre än när man hade småbarn!

I morgon ska Cesar på spårkurs. Då är det hans tur igen!! Den stunden ska ramos vara ensam hemma och då blir det prövningarnas timmar!  

                       

                                                           

                                       

Söndag 16/11   19:32:34

I helgen som varit har det varit fullt upp och lördan som skulle bli en träningsdag blev istället en rätt så slapp dag. Det vart ganska sent på fredagkväll så vi orkade inte så mycket. Man är ju inte tvärung längre!*L*

Vi åkte i alla fall ut i skogen och gick en långpromenad i ett fuktig väder. Det var nog mycket det som gjorde att vi tappade geisten lite, det dåliga vädret alltså! För hundarna blev det en härlig eftermiddag ändå! 

På morgonen vågade inte Ramos närma sig sin matkopp utan backade när han skulle få mat och det är inte likt honom. Han sneglade hela tiden på Cesar! Ramos stog och tittade på sin matkopp och cesar åt upp sin mat och försökte efteråt att morrandes ta Ramos oxå! Ha där var problemet! Cesar signalerade att " ge attan i maten"! Ramos vågade inte äta för Cesar! Det kanske är så de gör när vi är på jobbet. De brukar få maten när vi åker! Nu blir det nya rutiner! Kung Cesar! Diplomaten! HA!! inte när det gäller ngt att stoppa i munnen!

                            

                                  Kung Cesar har kollat in ngt ätbart!

I gårkväll lämnade vi trötta hundar och åkte till goda vänner på middag. Tänk vad härligt att sätta sig vid dukat bord!

I morse gick vi en långpromenad med Cesar kopplad och Ramos i lina. Han behöver träna att inte kuta till Cesar hela tiden och ställa till det! Han gjorde några försök men Tommy hade vattenflaskan i högsta hugg och till slut gav han upp och följde mig istället.

Jag la 2 korta spår åt Ramos idag för att se hur det utvecklats sedan sist och det funkade bra idag!( spårdagboken)

                          

                                 Förberedelser! Det tog ett tag innan jag fattade hur jag smidigt skulle få på selen*S*

                            

                                 Lek med apporten som sitter fast i ett snöre!!    

Eftermiddan har jag ägnat åt att städa i gammellägenheten och det blir några vändor till. Syrran var där och hjälpte mig och Nisse, Martin, Christina o Tommy körde iväg de sista grejorna! Fy vad segt det är!! Lägenheten är av gammal typ så den är ganska tungstädad!

Nu ska jag fika och ladda för en ny arbetsvecka!

                                                            Simma lungnt! 

                                            

                                          

 

Fredag 14/11   17:05:14

ÄNTLIGEN FREDAG!! Det är "pissväder" ute och efter att ha jobbat min första dag , som oxå blev min sista, den här veckan så är det så skönt med helg. Idag blir det minimal träning för hundarna, lite inomhus bara. Det blir desto mer i morgon! Snart kommer Christina och då ska vi äta och dricka lite vin och ha en mysig fredagkväll!!

                                

                                          Nyfiken hund och cool katt!

                                

                                         Ramos är helt kär i vårat "smör"! Hon är måttligt förtjust!

 

                                

                                         Fick ett tips ifrån en sida att jobba med att sätta postit lappar och träna ngt

                                         kommando. Brukar säga klia nosen. Igår var ramos så trött att det enda han

                                         orkade göra var att sitta och stirra på mig! GULLGUBBEN!!  

 

                                                    Ha nu en Trevlig Helg!!

 

                                                                                             

                                                 

Torsdag 13/11   20:36:10

Hjälp vad äckligt hopplöst! Jag har just plockat en jättestor fästing på Ramos. Trodde väl aldrig att de äckliga krypen skulle leva i mitten på november. Helt otroligt! Till vilken nytta finns de egentligen? Jag har säkert plockat över 100 fästingar på våra hundar i sommar. 

På förmiddagen idag så tog jag och åkte till Saltvik med Ramos och la ett spår. Medan spåret låg till sig åkte jag till min mor och fikade. Efer spåret legat en timme åkte vi iväg. Jag gjorde som planerna att gå med olika hastigheter. Ramos startade bra men sen blev det nåt fel idag igen. Detta känns inte bra! Vet ej om det är jag som styr så att det blir fel eller om det är Ramos som är okoncentrerad. Det är mycket bättre när ngn annan lagt spåret! Han hittade apporten och vi lekte med den.

Jag kände mig inte nöjd så jag sprang ut ett kort spår och det fick han gå direkt! Snabb start, klockren spårning i spårkärnan! Vi lekte med apporten innan vi selade av och tog en liten promenad. Nu är vi hemma och nu är han trött! Sover som en stock!

Cesar är fortfarande trött efter sitt superjobb igår! Till helgen blir det mera spår! Detta är verkligen kul!!

Nu är det dags för matning igen! Vi har inte gjort det på 2 dagar pga ork och tidsbrist! Nu så är det matning som gäller några dagar framöver det är ju helt otroligt snart helg igen!

Hjälp!! Här sitter jag och tar det lungnt.........jag har ju tvättsugan bokad!! tjingeling!!     

                                        

 

Onsdag 12/11   11:08:16

Har tagit en till dag ledigt så halsen fått vila, det känns ganska skönt faktiskt. Nu ska jag vara tyst och bara ägna mig åt våra gullgrisar.

                           

                            Även höstens himmel kan vara vacker 

I går åkte jag till Brukshundsklubben och tränade ett hårt lydnadspass med Ramos och han var jätteduktig! Avslutade med en platsliggning! Efter passet sov han flera timmar igen. Det ger mycket för hjärnan!!

I morse på morgonrundan blev jag skitarg på Ramos som flög ut mot en man som kom lite för nära mig! Han hejade och såg så glad ut men se det tyckte inte Ramos var ngn bra ide! Gud vad jag skämdes!! Hundskrället åkte in och fick ligga i ett hörn och "skämmas"! Om det nu hjälpte!

Just nu äter han upp HT uppe i köket! Jag måste springa..... om vi ska ha ngn tidning kvar!

Håller nu på att göra i ordning fika för Cesar ska ut och spåra. Idag är det hans dag! Jag ska följa med och lägga ett spår åt Ramos på sidan om.

                         

                                 Galen hund eller?

Idag var Cesar hur duktig som helst, vilken revansch ifrån förra gången! Vilken fokuserad kille och husse skötte sig oxå jättebra!!

Däremot blev Ramos spår ett fiasko eftersom det hann bli halvmörkt så blev jag osäker och han vindade troligen häst, kossa, hund eller kanske rådjur........ Vad vet jag om vilka faror som lurade i mörka skogen! Det kanske var småtomtarna eller skogsrået som strulat till det! Han gjorde i alla fall allt utom spårade, jag tror han såg spöken i varenda hörn. Vi selade av och åkte hem. Apporterna blev kvar i skogen. När vi kom hem la jag ett 5 minutersspår på gräsmattan och lekte lite med apporten när han hittade den. I morgon ska jag åka och lägga ett spår tidigare!// Tjingeling!!  

ker bekräftelse och får det  

                                             

Måndag 10/11   19:47:43

Idag har jag varit hemma och vilat rösten som försvann igår kväll! Det jag behöver mest av allt nu är min röst eftersom vi håller på att träna inför Lucia. Jag har 4 Luciatåg i olika åldrar att hålla reda på så det är bäst att hålla truten ett tag nu.

Jag har varit ute med båda vovvarna och Cesar och jag gick en långpromenad runt området. Medans låg Ramos i bilen och väntade för annars skulle han nog ha röjt i köket som han gjort några gånger så det är bäst att ta det säkra före det osäkra.

Ramos fick ha på sig klövjeväskan och i den hade jag stoppat två bollar. Vi gick en bra bit sedan stannade vi på en fotbollsplan och tränade lite ingångar, fot och följsamhet. Vi plockade naturligtvis fram de medhavda bollarna och körde lite avlämning. Vi avslutade allt med en platsliggning! När vi var klar sadlade vi på väskan och gick hem. Det funkade väldigt bra att han får bära sina egna saker.

Han såg ngn på vägen och började morra, skutta och skälla men han följde mig och det kändes bra. Jag glömde att ta med extra gott godis. Det är viktigt att gradera godiset efter prestationen. Jag skulle egentligen haft med mig blodpudding idag.

Efter promenaden har han sovit till nu och det är säkert 5 timmar. Helt Otroligt!!

Nu ska vi mata våra "små" älsklingar igen!      Ha en skön måndagkväll!! 

 

                                           

 

Söndag 9/11   21:11:20

Vaknade i morse ganska pigg och tog ut Ramos på en snabbis! Sedan gjorde vi oss i ordning för att åka på spårdag.Idag har det varit en sån där dag när man tror att det ska börja regna när som helst. Tänk att nu är all den underbara vita snö som föll ner förra veckan borta. Typiskt!! 

Det var jättekul på kursen idag! Det är så spännande och givande att lära sig olika saker i skogen! Läs om det mer i träningsdagboken!

                        

                                Rocky är Ramos träningskompis!

Tompan tog ut Cesar på en långpromenad och tränade kontakt och avlämning. 

När vi kom hem tog jag ut Ramos på en rejäl rastningsrunda och sedan åkte vi till gamla lägenheten och jag skurade ur köket idag så nu är det nästan färdigstädat.

Efter några städtimmar åkte vi på "Hot Chili" och köpte kinamat, hem och käkade och efter det slocknade jag på sängen.

När jag vaknade hade min röst försvunnit så nu funderar jag på att ta en liten vilopaus ifrån jobbet i morgon. Annars måste jag nog mima!!

Tompan och jag har nu bestämt att vi ska mata hundarna varje kväll. De får sitta och be vackert för varje tugga. Allt för att kontakten ska bli ännu bättre! Vi får se om det hjälper. Jag tycker att Ramos gått strålande både igår och idag men vet ej vad det beror på, om det är all koppelträning eller om det kan ha med detta att göra. Vi får se om det är tillfälligt!! 

                                         

                                          

                                                                             

Lördag 8/11   16:49:24

I morse vaknade jag med bultande huvud och rinnande näsa men ändå lite piggare än i går. Vi gick en lång promenad direkt på morgonen och därefter åt vi frukost för att sedan krypa till kojs igen.

När jag vaknade andra gången mådde jag sämre igen och det var säkert för mycket sömn men det är ju bra att sova bort förkylningar! Proppade i mig Ipren och  åkte ut till Saltvik för att titta till och på vägen ut la vi ett varsitt spår till hundarna. När vi kommer till stugan så blir de så glada på nåt sätt eller vad det nu är.

.

Vi fixade där en stund och sedan åkte vi till spåren. Båda hundarna blev supertaggade när de förstog vad som var på gång. De flög ut ur bilen så då fick vi hålla på och ta in de igen och låta de vänta på att få ett varsågod innan de får kliva ut. Ramos har tidigare varit jätteduktig på att vänta men idag tog han chansen. Cesar däremot hatar ju bilen så han försöker alltid att kasta sig ur. Det funkar ju inte att ha det så, nu blir det hårdträning på det ett tag.

Hur det gick med spåren kan man läsa om i spårdagboken, det är faktiskt ganska kul att tänka hur man lägger och vad man ska tänka på till nästa gång och när spårar hunden bäst. På morgonen?.... eftermiddan?.... hungrig?..... utvilad?........... Det finns många frågetecken.

Jag skrev i onsdags att Cesar var bra i ögonen men det är han inte. Vi var till vetten och hon sa att det där ser bra ut betalade och gick. på Torsdag morgon börjar gult var att rinna igen! Tänk om man kunde få frikort för veterinärvård, vad lyxigt det skulle kännas när man har en hund som är beroende!  

Nu ska jag gå och laga mat och sedan ska jag och gubben mysa i soffan och äta godis!

I morgon är det spårkurs igen!! Ha en trevlig Lördagkväll! 

 

                                           

Fredag 7/11   20:09:55

Höstens första snuva har infunnit sig och man blir helt överumplad och däckad. Nu förstår jag varför jag varit så trött! Vad lite man tål! Ligger nu här och känner att detta har jag inte tid eller lust med.

Det blev lite träning för hundarna igår, bara lite korta pass då och då! Vi har satsat på att träna vardagslydnad. Jag hade tänkt lägga ett spår idag men orken tröt så jag får hoppas att jag orkar i morgon.

Vi åkte istället ut i skogen och lät hundarna få springa och sträcka ut och det är sån glädjeyra som infinner sig!

Vi tränade lite uppletande i skogen. Cesar fixade att komma in med grejen direkt. Det som strulade för honom är att han är så ivrig att komma iväg att han inte vet vilket ben han ska stå på! Då hoppar han efter händerna och det gör mig skitarg!!!! När han väl blivit lugn så är han riktigt duktig!!

Ramos var på sitt värsta bushumör och drog iväg åt ett annat håll så där åkte linan fram och han fixade faktiskt att överlämna sin grej han med till slut.

Nu ska jag gå och lägga mig, fast det är tidigt! Sov Gott!!

 

                                            

 

Onsdag 5/11   22:45:35

Det känns nu som att jag hämtat igen mig och kommit igång att jobba utan att vara så trött! Både måndag och tisdag har varit som ett töcken men nu så!

Det är bara när man ute med hundarna som piggheten kommer tillbaka, det ger en så otroligt mycket kraft!

Vi har väldigt mycket att göra i skolan just nu! Det är inte bara att undervisa utan man ska liksom ha alla möjliga sysslor som kurator, vaktmästare, sekreterare osv......... Allt detta tar så mycket tid!!!

Det är mörkt när man åker och mörkt när man kommer hem så skogsutflykten får vänta till helgen och då får man gå och längta.......

Matilda har fyllt 24 år och i kväll har vi grattat henne! Imorgon fyller Linnea 20 år och då ska vi fira henne! Åh vad stora ens barn blir! GRATTIS "småtjejer"!! 

I kväll på promenaden stannade vi till på bilbesiktningens stora parkering och körde lite Budföring, inkallning, fritt följ, stanna på avstånd..........

Ramos har fått en stor skopa vatten över sig idag för han uppförde sig illa vid ett möte med en annan hund! 

Idag var Tommy med Cesar på Spårkurs och han höll på att missa allt pga att han missuppfattat tiden. Då är det tur att det finns mobiltelefon. Hur det gick kan ni läsa om i spårdagboken!!

Jag var till veterinären och kollade upp Cesar ögon och allt var ok. Nu är det bara bad som återstår några veckor till. Jag har inte badat honom på några dagar nu men han verkar vara bättre även där! 

God Natt Sov Gott!!  

                                              

                                           

 

Måndag 3/11   20:09:09  

Nu är man på jobbet igen och det har varit en lång och "jobbig" dag. Det tar ett tag att komma in i allt och 4 dagars ledighet blir man nästan bara mer trött av!

Ramos har varit lite rastlös eftersom det inte varit så mycket löst spring och hjärngympa de här dagarna (av olika anledningar). Igår åkte vi ut och lät dogsen och vi få en rejäl skogsutflykt. Det finns inget bättre än att strosa i skogen när man känner sig lite ur balans!!

Jag började städa ur vår gamla lägenhet så snart är vi kvitt den!

När vi var till skogen måsta jag ju fota lite naturligtvis!!

 

 

                                                 

Lördag 1/11   21:10:53

 

Idag har det varit en helt otroligt strålande dag! Solen har lyst och snön ligger kvar och man klär på sig varmt och nu får man njuta av andra färger som naturen bjuder på. Igår snöade det hela dan och det var kallt och blåsigt! Vi gjorde så gott som ingenting. Jag tränade en kort stund lite upplockning av apporter och det var det enda! Ramos hade återfall och skällde ut två hundar och det har han inte gjort på 2 månader. Det känns som vi backat 2 steg och det är bara att bryta ihop och komma igen! Han är helt enkelt skitknäpp när vi är ute och går. Han hoppar och studsar åt alla håll och kanter. 

                                     

Vi vaknade tidigt och åkte iväg på spårkurs till Lintjärn. Det är fem hundar med på kursen och alla är där med olika spårerfarenheter.

Jag la Rockys (en flat) spår och Ulrika la Ramos spår. Det blev ett spår som var ca 200 meter och det gick i slalom runt skogen. Det blev ett bra spår och det tröttade faktskt ut Ramos en hel del. Ramos är den hund som spårat mest och fick därför dagens längsta spår. Det var 2 apporter, han markerade inte så bra som han brukar göra men själva spårandet var helt godkänd. Det låg 2 störningar i spåret. Ett skidspår och en annan spårläggares spår. Det brydde han sig inte om!!

Jag ska nu starta en träningsdagbok och skriva där hur jobbet med spåret går. Jag ska även skriva lit om hur man lägger eget spår!

Cesar fick vara med idag fast han ska ju gå på kurs på onsdag men han fick tjuvträna lite och fick ett lite kortare spår!

                                        

Jag passade på att fota den första underbara snön som jag hoppas vi får behålla ett tag!

                                 

                                   

                                                           

                                                                            Till Startsidan