DAGBOK JANUARI 2009

 

                                                                        

Lördag 31/1   16:08:58

Sista dagen på den längsta månaden på året är slut! Jag är pigg igen och har varit ute med våra hundar och lekt och tränat. Vi åkte till den sandgrop som Tommy varit i förut, helt perfekt.

Vi började med att ta ut Ramos eftersom han var orastad sedan morgonen och lekte med bollarna, kampen och apporten. Vi har en speciell apport som Cesars uppfödare tillverkar. Den tillhör en maskin som man tränar fågelapportering med. Den kan man gömma eller kasta och den kan byta färg, svart eller vit. den flyter oxå och därför är den perfekt i vattnet.

Vi tränade även inkallning, stanna kvar och fot. Ramos hoppade och skuttade av hjärtans lust, mycket följsam. Vi gömde även apporten på tre olika ställen och han hämtade och lämnade perfekt!

Vi tog därefter ut Cesar och idag gjorde vi honom en otjänst som lät honom vänta till sist, det klarar inte han. Vi brukar alltid ta ut Cesar först för han blir så stressad i bilen.

Samma program till Cesar alltså men han var totalt urflippad idag. For runt som en"idiot" och bara halkade runt. Vilket innebar att han sammanlagt lyckades knocka Tommyi ögat och på läppen för att till slut fälla honom så han stöp i backen. Han klarade väl avlämningen av apporteringen ganska bra men ingen 100 % idag.

Jag har oxå börjat med att städa efter en veckas slarv men det är inte riktigt klart ännu, fortsätter alltså i morgon.

Jag har oxå skrivit i bloggen, som idag handlar om min kärlek till tulpaner.

 

                                       Ikväll är vi bjudna på middag, sån tur!     

                                

                                     

Fredag 30/1   16:36:41

Livet från de "döda" börjar sakta men säkert att återkomma. Jag är helt plötsligt feberfri och jag nyser inte längre! SKÖNT!!

Jag har varit uppe hela dan och det har jag inte varit på hela veckan!

Jag har idag skrivit i bloggen och lagt in nya bilder. Är fortfarande inte riktigt säker på vilken form jag gillar bäst! Svårt att bestämma mig alltså!

Tompan har varit ute med båda vovvarna och lekt i ett sandtag, fast det var djupsnö där nu och därför sover de gott! Bollek och kamplek och mycket följaövningar stog på programmet idag!

Ikväll ska vi mysa framför TV:n och jag ska försöka vara social! Tompan håller på att laga god middag. 

Just nu håller Martin på och blir av med sitt fina hår. Det är Olle som fixar och grejar. Det är ett himla liv därnere! Han blev 10 år yngre trots att han bara är 17 år. 

                                       

                                         

                                                            OCH RESULTATET BLEV

 

                                                              

 

 

                                                           Trevlig Helg, Lev Väl 

                                           

 

Torsdag 29/1   16:15:07

Tyvärr så fick Cesar avstå sin kurs för Tompan orkade helt enkelt inte med att stå ute eftersom han varit igång hela dan!

                                  Det här hjärtat är tillägnat honom för han är så himla snäll jämt. Han ställer alltid upp när det gäller! PUSS På´re gubben min! Han sliter hårt trots sina egna krämpor!!

Idag på lunchen fick han hämta Ramos eftersom jag märkte att han inte skulle klara hela dan hemma utan att få göra något! Cesar och jag vi sover vi! Cesar ligger ibland och gnäller i dörrspringan och trånar skulle jag tro!

 

                                                                   Sängen väntar         

                                       

 

Onsdag 28/1   16:50:26

Idag hade hela kommunen studiedag om olika lärstilar. Tråkigt nog så missade jag den eftersom läget inte är riktigt bra!

 

                                             

                                  

                                                Idag intar vi bara ett sånt här läge!

 

                                   

Tisdag 27/1   17:39:19

Jag fortsätter och nyser, hostar, snörvlar och är allmänt tråkig. Vad göra när man är sjuk och inte orkar med så mycket mera än att bara ligga och stirra i taket!

                                                                 

Ja jag gjorde en blogg igår så jag har filat på den en stund. Nu ska man lära sig nya saker hela tiden och det är ganska otroligt att man sitter här, för det är bara ett år sedan som jag tyckte att datorer var bra onödiga! Det är ju tur att man kan ändra sig! Det blir ju lite knepigt att både ha blogg och dagbok men jag tänkte mera skriva om träningar och sånt i bloggen! Får känna mig för lite grann! Ni får gärna tycka till!  

Båda hundarna har varit helt otroliga, bara sovit hela dagen förutom lite "tugg,tugg" i morse! Cesar åt upp Tompans ena hörlur till headsetet och Ramos knaprade på en penna. Annars har det varit lugnt!!  

I morgon ska i alla fall Cesar få gå på sin 1:a kurs och det är "jättestort"! han har bara varit på en liten valpkurs när han var 5 månader förutom spårningen förståss. Ja på klubben har han ju varit många gånger men inte med andra! Det ska bli jättekul!!

 

                                                                  Atjo- Prosit!

                                       

Måndag 26/1   18:17:14

Host, snörvel och attjo är dagens melodi! En liten snuva kom och förhoppningsvis gav sig iväg igen! Mådde jättedåligt igårkväll när jag kom ifrån kursen. Gick och la mig direkt och bestämde mig för att stanna hemma idag igen. Nu är jag mycket piggare efter att ha sovit halva dan!

Igår lekte vi på kursavslutningen och Ramos kampade mycket bra! Han är ju van vid det men han har inte alltid kunnat kampa utan att ta i armarna istället för kampgrejen. Det har vi fått lära honom genom att leka "katt och råtta". Det är lite tråkigt att det var sista gången för det har varit kul och utmanande att bara vara hanhundar.

Nu ska jag snyta mig och gå på konsert på Bromangymnasiet. Martins klass ska redovisa sitt "pop o rock" arbete. Spännande!

         

         

Vi lyssnade till en musikalisk resa 50-talet och till nutid. Mycket duktiga ungdomar! Jag är verkligen stolt förälder! 

                 Idag har jag gjort en blogg om "livet med en Hoffe"! Det är oxå spännade! 

 

                                      

Söndag 25/1   16:06:02

I hallen ligger nu 2 helt färdiga hundar som har fått världens gympapass idag. Det är länge sen vi hade så mycket snö så det gäller att passa på!Det har snöat i 2 dagar och igår både snöade och åskade det samtidigt. 

                                         

Vi åkte ut till Gåsmyrvägen och lät de jobba och träna muskler i djupsnön därute! Åh vad de kutade och hoppade i snön! Härligt att se, man önskar ibland att man var en hund som kan njuta så otroligt! Det blev ju även ett litet träningspass för oss! Fast de sprang nog några kilometer extra.

                              

 

En av strumpbollarna försvann idag och Cesar hade svårt att hitta i minnesluckan idag fast han kämpade tappert! De hade jättekul med sina bollar! De bara leker ingen kamp alls med varann.

                            

Vi åkte till Kuggören och fikade i lugn och ro efteråt, havet såg kallt och farligt ut idag.

Acke följde med och innan vi for skottade han hela vår uppfart. Tack Acke, det är mycket värt!

                        

                             Ramos med extra tyngder 

Ramos och jag ska åka ner till stan och ha avslutning på vår hanhundskurs om han nu orkar!

Jag går på Alvedon/Ipren idag för nu säger kroppen ifrån igen! Tänk om den kunde bestämma sig ngn gång!

 

                                Det bidde ingen tvätt vem orkar tvätta i snöstorm!

                                                       Godiset är slut! 

                                

Lördag 24/1   16:22:35

               Nu är snöstormen här och jag hann med att träna båda vovvarna innan. Vilken tur!

                           

Jag tränade först lydnad med Ramos. Vi tränade vidare med momenten nära, sidan, sitt-ligg-sitt, stanna kvar, inkallning och framförallt slipade vi på ingångar och att sätta sig riktigt vid fot. Vi lekte som vanligt med kampen och med bollarna!

I början var han okoncentrerad men skärpte upp sig ju mer vi tränade. Det gäller att sluta i tid annars tröttnar han och det blir negativt istället. Han fick själv bära allt i sin klövjeväska! Han gick mycket fint hem från träningen.

Väl hemma sadlade vi om, satte på Cesar klövjen och gick till affären. Medan Tommy gick in och handlade tränade jag lite med Cesar. Vi tränade fot och att ta det lugnt när han ska få en belöning. Cesar blir så otroligt ivrig att han försöker äta upp hela handen.

Cesar fick bära hem mjölk och fil. Det gjorde han så jättebra!

När vi kom hem började snön att vräka ner och då stannade hundarna ute och busade en stund!

                                

                                

                               

                                                                                                                                                                                                                                       

                                Ikväll blir det körslaget och en hel massa godis!

                 

 

                                  Martin har stuckit till Magnus på party så vi har BF

                                   

Fredag 23/1   16:05:36

Idag valde jag att jobba igen och det har gått bra! lite huvudvärk men "so what"!

Efter jobbet tog vi en promenad och släppte lös fyrfotingarna en stund och vilken karuscha det blev!

Ramos satte iväg och vi trodde att han fått upp ett spår och tänkte dra men han vände, kom tillbaka för att vända igen. Så höll han på i flera omgångar! Vilka krafter man släpper lös när den hunden är igång! Cesar tog en handske och roade sig själv en stund med att försöka massakera och äta upp den. Det var Ramos som hade den först men då var inte Cesar intresserad utan han slog till medan Ramos hade sitt "kokkoryck"! ( Det var en hundleksak) 

De var lite smågalna där i snön så det var tur att det inte kom någon! Det vart nog en jobbig tur för de slocknade som två ljus när vi kom hem. Det var inte bara de som blev trötta, vi blev helt färdiga!

Jag passade på att fota med Tompans telefon så kvaliten är väl lite ömse!

                            

                     

                     

                     

       

    

 

Ja så är det fredagkväll igen och nu är det myspys med något smaskigt att stoppa i sig som gäller! I morgon ska vi åka ut och aktivera våra gullgrisar och så har jag bokat tvättstugan så det gäller att inte glömma bort den tiden nu som jag så ofta gör!

 

                                   Vi önskar er alla en Trevlig helg!

                              

                             

Torsdag 22/1   17:59:22

I veckan har jag mått tjyvtjockt och bestämde mig i morse för att stanna hemma. Jag har mått illa sen i tisdags och gått med en klump i magen. Sovit är det jag gjort hela dagen och känner mig lite piggare nu. Det är så många som har flunsan eller magsjuka nu så det är ju ett under om det inte blir mer än så här!                            

                                         

Det blir därför lite promenader och träning inomhus istället för det träningspass som jag brukar ta utomhus när jag slutat tidigt. Jag har ikväll klippt klor och borstat ur pälsarna på båda hundarna. De är så lättjobbade båda två, men hua vad päls Cesar släpper just nu.

Ramos fortsätter att vara fjantig när han ska äta sin mat. Han kanske inte är hungrig på morgnarna nu längre eftersom han inte äter. Han kollar mest in vad Cesar har för sig! I morse kom det ett pipande ljud från hans mage så det lät som en katt som jamar. Det har jag bara hört på Cesar en gång och då hade han ätit en leksak av trådar!

Just nu vankar han omkring flåsandes som en osalig ande och väntar på att något ska hända!

Blev igår uppringd av SBK att kolla mina försäkringar om det blev billigare att ha de hos dem. Lite misstänksam blir man ju! Varför håller brukshundsklubben på med sånt? Mannen ska höra av sig igen nästa vecka! Då får vi se hur det blir! 

Det cirkulerar en massa bildspel på mailen just nu. Jag tror det kommer en ny sort så gott som varje dag! Vem är det som kommer på alla dessa! De flesta är ju helläckra, roliga och smarta som man gärna skickar vidare till sina vänner, men vissa ska sändas vidare annars innebär det olycka, utfattighet.......De skiter jag i!!

                             

                           Tack Lena för det fina kortet på Cartier och hans familj

                      

                          

     

Onsdag 21/1   19:09:23

Idag har det varit Tommys hunddag helt och hållet för han har ledigt på onsdagar. Jag började dagen med att försova mig och fick det väldigt stressigt i morse. Det är så trögt att ta sig ur sängen på morgonen. Det börjar i alla fall bli lite ljusare så det kanske lättar snart.

Ramos sov lugnt hela natten efter gårdagens tokigheter. Han har oxå varit lite lugnare idag men åt inget på morgonen. Det har han tagit igen i kväll.

                       

Tommy tog ut hundarna på en fågelskådartur och Cesar fick vara lös medan Ramos gick i lina eftersom det var otroligt mycket viltspår.

Igår snöade det så nu är allt vitt och fint igen och vi blev påminda om att vi inte äger en snöskovel. Matilda ringde och var upprörd, hon hade hittat en kuse som hon ville ha hjälp att ta bort. Hon var jätterädd att det skulle bli en invasion och då fick "räddningskåren" rycka ut! Vi hittade inte fler så det var lugnt! 

                                            Hjälp nu står svarta faran på bordet.....måste springa

                                    

Tisdag 20/1   20:40:53

Näst sista omgången av hanhundskursen är nu avklarad och ikväll var vi nere vid Lillfjärden och tränade hundmöten med styrpellarna! Det är 1 Borderterrier, 1 blandning Schäfer/Rottis, 1 Flat och så är det lilla Ramos. 

Det gick jättebra för alla hundarna och jag tyckte Ramos var väldigt följsam. Han skällde på en hund men efter det kunde han  möta andra hundar både gåendes och sittandes. Jätteduktig kille! Det gick åt väldigt mycket godis, allt för att göra det så positivt som möiligt! 

När vi skulle gå därifrån hade jag jättesvårt att få med mig Ramos. Det hjälpte inte ens med godis och då är det nåt som inte stämmer! Till slut kom han med, nästan släpandes!

Väl hemma blev han jätterastlös och sprang på dörren hela tiden fast vi varit ute 1 1/2 timme. När han sedan skulle äta så matvägrade han och såg ut att må pyton!

Han åt lite torrfoder sedan spydde han 2 rejäla lass, Tommy tog ut honom igen och då gjorde han sina behov direkt! Vad är nu detta? Kan man spy av att vara "trånsjuk" eller??

Just nu står Cesar och trånar och piper vid dörren, de går verkligen i skov nu med varandra dessa herrar!                                                   

                                            

                                             Det är nog rätt jobbigt att vara så kär 

                                                

Måndag 19/1    22:12:06

Idag kom baksmällan efter gårdagens skogsdag och jag kan knappt gå för mina fötter värker så nu gäller det att ta det lugnt ett tag! I morgon ska jag gå runt Lillfjärden på näst sista omgången av"de små prinsarnas" kurs, hoppas att foten håller! 

Har just tittat på idrottsgalan en stund men tröttnade och gick ut på sista kvällspromenaden istället!

Både Ramos och Cesar är totalt backfixerade just nu och Cesar glömmer vad han egentligen är ute för. Jag har varit stolt över Ramos framgångar den senaste veckan men idag ramlade han ner ifrån piedistalen några steg faktiskt!

Jag stannade bilen efter vägen och tog ut honom på rastning i långlina. Det var jättehalt där jag stannade så jag såg antagligen ut som Bambi på hal is. Ramos drog åt ett håll hela tiden och det var ngt mumsigt som låg där. Ett kadaver trodde jag först och jag fösökte hålla honom därifrån........

Helt plötsligt så drog den sugna vovven iväg som ett skott och jag for omkull på isen och åkte efter för det som låg där skulle han absolut ha! Jag hade inte en chans! Det var inget kadaver utan spillning ifrån något djur och det var inte fyrbent om jag uttrycker mig så! ......ÄCKELPOTTA..... Jag lyckades i alla fall få ut snusket innan det försvann ner i gapet på den sugne!

                                     

                                     Lite lek med kameran och med Cesar som fotomodell, kan man ju alltid roa sig med

                                    

                                      

 

                                                Grattis Charlotte Kalla till Jerringpriset!

                                

                                      

Söndag 18/1   16:34:58

Tänkte när jag la mig i natt att nu får vi sova länge eftersom den sista kissrundan blev inpå det här dygnet! Men ack vad jag bedrog mig! När klockan var 6.40....började en viss herre att stöka omkring inne i köket! Det var bara att ta på sig kläderna och gå ut! Somnade givetvis om direkt efter men de båda herrarna har inte sovit som de brukar utan har varit lite pipig och sitter vid dörrn ganska mycket. Är vi ute och går så darrar underläpparna som på två gamla gubbar. Kan problemet vara av det motsatta könet eller? De kanske visste att det var spår som gällde och ville därför fort iväg! Vad vet jag!!

Vi kom till slut iväg och det blev inte som jag tänkt mig för det har snöat hela tiden, så att grilla korv fick vi hoppa över!

Vi har haft en jättemysig dag med 2 heta hundar som var så sugna på att jobba! Ramos drog iväg i sitt spår och lyfte inte nosen en enda gång, han spårade rakt i spårkärnan.

   

Cesar spårade lika bra, tröttnade lite mot slutet men lyckades genomföra hela spåret!

      

 

Efter lite vila blev det uppletande av nallar för Cesar. Vi trampade upp en ruta och gömde nallarna i den. Han fick kommandot leta nallarna och han hämtade in allihop! Sedan var han trött!!

                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Vi gjorde lite annorlunda med Ramos, han fick se att vi gick ut med strumpbollen och fick vänta på kommandot apport eftersom han inte är lika säker som Cesar! Han fick göra om det flera gånger!

Efter jobbet så blev husse och matte jättetrötta de med och fick sig lite kaffe under en gran!

                                   

Vi avslutade dagen med att åka ut till kuggörarna eftersom Tommy ville kolla in lite pippisar!

                                   

                                   

                                   

             

                                                             Det var otroligt vackert därute!

                                 

Lördag 17/1   17:03:29

Började dagen med en lång promenad runt kyrkogården och jag måste säga att det är en fridfull och vacker plats trots att det är det mest skrämmande den representerar.

Det är mycket varmare idag bara -5 *!

Gick hem käkade frukost, gick och la mig och sov några timmar till! Jag drömde att: "Jag gick ut på promenad med Cesar och att vi inte hittade hem. Vi hade gått halvvägs till Ljusdal alltså 3 mil! Jag hamnade i en by som hette Köping och där fick jag låna en telefon. Fick till slut tag på Tompan men samtalet bröts och vi kom aldrig hem" Vilken tur att det var en dröm!

När jag vaknade tog jag bilen till Granngården och köpte hundmat. På hemvägen stannade jag och körde ett lydnadspass med Ramos. Han var strålande idag! Vi tränade inkallning, apport, sitt ligg sitt, stanna kvar och framförallt fot. Däremellan lekte vi med kampslipsen!

Tompan tog Cesar till skogen och hade honom lös och ledig! De lekte med bollarna och tränade avlämnande. Det funkade jättebra det med!

På Granngården köpte jag ett märgben åt Ramos och ett vitt ben åt Cesar. Vi fuskade med cesar idag och hoppas det går vägen! Fick en extra tablett utifall att!

Väl hemma efter utförda träningspass så har vi städat, städat och städat!!

I morgon ska vi åka på utflykt!! Det ska bli härligt!! Hoppas vädret håller i sig

                                               Nu ska vi äta välförtjänt pizza!

                                        

 

Fredag 16/1   21:03:11

Fortfarande kallt fast det blir varmare och varmare! Det är helg och det är så härligt och avkopplande!

Vi har gått långpromenad idag och Ramos har klarat av flera hundmöten, man blir så lycklig. Nu sitter vi inne och myser! Det blir mest inneövningar nu för jag tror inte ens hundarna vill ut annat än att kissa! Det verkar som att det blir otroligt kallt om tassarna! Det haltas både till höger och vänster!

                                       Här är lite kort ifrån kvällens mys inomhus!

                                    

                                     Kvällens middag 

   

                                                               Lite bus med Martin är inte fy skam!  

            

                                                                         Tagen på bar gärning

       

                                                                                I väntan på ett varsågod

                                 

                                             Cesar äger en boll, så lycklig om det finns godis i!

 

                                      Vi önskar alla en Trevlig Helg! Ja livet är bra härligt!

                             

Torsdag 15/1   17:28:10

Väder och vind biter på  min kind!  Ja nu är det kallt igen och det känns lite tröttsamt, fast det är ju bara Januari och det ska väl vara en kall månad. Men alla planer inför helgen grusades på en gång! Fast det kanske ändrar sig en gång till!

Vi har planerat in en spår och uppletande dag på söndag och det är ju inte så kul om det blir -20*! Jag saknar verkligen att vara ute och lägga spår, för det tycker jag är kul. Det är längesen som Cesar spårat så det är dax nu!

                    

                      Cesar är måttligt förtjust i sitt nya täcke, eller att vara fotomodell!           

                       Klicka på kortet så kommer ni till Annelis hundtjänst och där kan man köpa dessa täcken!

Nu sjunker graderna för varje gång man tittar på termometern, "läskigt"!!

Jag har varit jätteorolig för tjocka gubben Ziggy som var borta hela dagen  och natten i går, det brukar han inte vara. Han följde med oss på promenad men stannade en bit bort, såg väl ngt intressant antar jag! Eftersom det är ganska kallt så är det inte så kul och så finns det en räv i området! Vet ej om rävar tar katter, tror det är en myt!

Ramos älskar verkligen våra katter och kan inte låta bli att nypa lite på dem. Undrar om Ziggy tycker lika!

Ziggypojken är nu hemma och snusar och sover!! Undrar vad han haft för sig egentligen!  

Idag har det bara blivit korta promenader och en kort runda med Ramos då vi tränade på kontakten!

Det får bli träning inomhus precis som igår kväll! Det vanliga köret.....gömma godis, nallar och träna med klickern. Igår hade jag blodpudding som godis och då kunde Ramos både sitt och ligg!

 

                                   Idag har vi njutit av årets första semla

                                                 och Timrå vann så nu är Tompan lycklig

                       

 

Tisdag 13/1   22:15:06

I dag var det träningsdax igen och det gick bra i kväll förutom att Ramos var lite trög och ofokuserad emellanåt. Vi tränade hundmöten och koncentration. Alla hundmöten gick jättebra! Vi höll på i två timmar och det var både kända och okända hundar med. Jättebra träning!

Maddis och Annika var där och de har inte träffat Ramos sen i höstas och de såg vad mycket vi i vårt samspel förändrats och det var kul att höra!

På kvällspromenaden gick han perfekt och vi hade ett möte och det klara vi av med lite godis!.....Jippi!!!

Nu ska jag gå och lägga mig för nu är både vovve och matte helslut!

Idag har Cesar fått sitt nyinköpta täcke så nu behöver han inte frysa mera, ska fota i morgon!

                                           

                                                      Back on Track 

                                      

 

Måndag 12/1   19:09:23

Trötta hundar och trött husse och matte efter helgens utflykter! Inte uttröttade utan skönt trötta!

Idag har vi varit till Gävle. Tommy träffade sin läkare och jag följde med. Hon var en otroligt trevlig och uppåtpuffande läkare som verkligen såg allt positivt istället för att se det som är negativt! Jag är glad att jag följde med!!

Ramos var oxå med och fick ligga i bilen nästan hela tiden. Det blev några korta rastningar med jämna mellanrum. Han är helt färdig nu så han har nog inte sovit mycket under dagen. Cesar var hemma och han sover så skönt när det är lugnt i huset!! Martin var den som hade ansvaret för honom!

Jag gick ner till valpkursen för att titta till men den var slut så Ramos och jag tränade lite fot istället! Har oxå tränat lite med klickern och det roliga är att idag ville inte Ramos fatta sitt utan idag fattar han ligg! Just nu håller han på och äter en plastpåse.....mmmm......gott!

Fick en hälsning ifrån goda vänner som bor i Thailand den här vintern. När man tänker på dem vet man att snart är det ljusare och längre dagar!  

                                              Snart är det vår!

                          

11/1   21:09:28

Började dagen med att åka ut på ett litet träningspass tillsammans med några som har tävlat tidigare och det var jättekul. Jag vill verkligen komma igång nu! Det blev inte så länge men det är bra för Ramos att träffa främmande hundar så mycket som möjligt! 

Vi åkte sedan ut till vänner i Nordenholm och där tog vi promenader och blev bjudna på en underbart god middag! Tack Berndt, Karin o Martin för er gästfrihet!

                                            

Det började inte så bra därute för hundarna fick lite frispel. Vi släppte som vanligt ut Cesar först och medans satt Ramos och laddade i bilen. När Berndt kom ut skällde Cesar och sprang fram till honom och då slängde sig ramos oxå ut och sprang fram till Berndt och betedde sig väldigt vaktigt. Som att han var vår fiende nr 1! "Skithunden" åkte in i bilen med buller och bång och fick inte följa med på vår promenad på isen utan fick ligga i bilen. När vi kom tillbaka tog jag ut Ramos och han fick en ny chans att uppföra sig och då hälsade han så fint på de vi hälsade på. Jag gick då på en promenad med honom ensam utan Cesar. Ibland kan man ju undra vad som flyger i tokstollen!

Tänk att det kan slå om så otroligt i vädret. Vilken tur att vi åkte ut igår för idag är det plusgrader och regn. Nu kommer halkan som ett brev på posten!

Ikväll upptäckte jag en sak och det är att Ramos inte kan kommandot LIGG! Helt otroligt, hur kan det komma sig! Det är bara att börja om från början! Jag tror att jag brukar säga lägg dig för det kan han!

Kom på så här i efterhand att det är positivt att han inte kan för nu ska han ju lära sig att ligg är ett kommando när man tävlar och då är det ju bara att lära in ngt nytt istället för en ominlärning! 

                                       SOV GOTT, JOBBET VÄNTAR I MORGON 

                                  

Lördag 10/1   18:46:56

Japp så blev det helg igen då och det är ett underbart väder ute! Det är helt otroligt! I dag skulle jag egentligen ha varit ut med sökgruppen men igår när jag kom hem var jag alldeles däckad och gick och la mig kl 17. Jag mådde tjyvtjockt när jag vaknade så jag orkade helt enkelt inte åka. Jag var hemma och tog det lugnt medan Tommy tog en fågelskådartripp med en kompis. Jag passade på att slänga ut julgranen!

När klockan blev tolv kände jag att jag måste ut så när Tommy kom hem fick han vända i dörren för utflykt nummer 2. Vi åkte till Hornslandsudde och där var helt underbart! Både solnedgång och fullmåne samtidigt, ja vad ska man säga! Man blir alldeles hänförd och det är bara att njuta av vad naturen bjuder på! Tänk att alla årstider har ngt speciellt att ge!

Cesar var jätteduktig idag för en av hundarnas bollar kom bort och efter 300 meter kom vi på att den saknades. Det var Cesar som lagt beslag på båda och det var världens race på gubbarna. Jag tog in den ena bollen och sa till Cesar:- hämta den andra bollen! Cesar letade i "minnesluckan" och drog iväg tillbaka..... trots att han hade Ramos i bakhasorna som tänkte....kul lek brorsan.....  och letade reda på den andra bollen som låg en bra bit in i skogen. Vilken kille!

Nu har jag tre heltrötta gubbar som ligger och trynar! Cesar har dock vaknat och sitter just nu och väntar på mat! Låter som en piplisa!  

Idag har jag varit flitig med Kameran så nu kommer dagen i bilder!

                             

                               Vägen ut

                             

                              Vad naturen bjuder på

                             

                              Lilla råttan

                            

                             Hornslandsudde

                            

                             Skogens apelsin

                             

                             Solnedgång över Agön

                            

                             Fågelskådarens paradis

                            

                             Ramos i vinden

                            

                             Cesar har hittat en stor pinne att "äga" eller "äta"!

                            

                             Ensamma trädet

                            

                             Inkallning och smitning

                            

                             puss på´re matte

                            

                             Fullmånen

                            

                             Fullmånen och havet

                            

                                 Fullmånen mellan träden

                             

                             Fullmånen fotat genom tubkikaren

                               

 

                                     En massa kort blev det hoppas ni står ut

 

                       

 

 

Torsdag 8/1   17:18:54

Nu har vi jobbat i 2 dagar och man kommer snabbt in på rätt köl igen! Igår var det fruktansvärt jobbigt! Jag frös och mådde illa hela dan och tänkte att nu blir jag sjuk. Det bryter aldrig ut nångång eller oxå blir det inte mera än så här. Idag däremot har jag träffat eleverna och nu känns det helt ok faktiskt!

Nu börjar en period när man måste planera in en massa måsten för att dagarna ska funka. Idag åkte jag hem på lunchen och gick ut med Cesar på en kissvända, hämtade Ramos och gick ut med honom efter vägen.

Jag har haft tre "aha" upplevelser idag. Först gick Cesar med hög svans och högt huvud utan att dra på vår lunchpromenad, han hade full kontroll på mig hela tiden. Det andra tillfället var när jag tränade med Ramos på em. Han korrigerade själv sitt sättande så att han kom exakt där jag ville ha honom vid fotträningen och han korrigerade även sitt sättande när vi tränade inkallning och han tänkte sticka före kommandot.

                               Det känns verkligen som att vi är på väg åt rätt håll nu!

 

                                       

   

Tisdag 6/1   10:29:22

Man bylsar på sig en massa kläder och upptäcker efter 5 minuter att det dryper av svett inunder. Hejsan Hoppsan det är visst mildväder idag!

                         

Det var så himla vackert ute igår eftermiddag att jag måsta bara fota denna underbara himmel som byter färg allt efter som tiden går!

                        

                        

                                     

Igår åkte vi och hämtade en spark som vi fått låna och det var riktigt kul! Jag lät Ramos springa bredvid i djupsnön och han blev heltrött efteråt. Det blev bara nån kilometer eftersom det var första gången men det räckte för det var jobbigt för honom att hålla reda på både spark och att förflytta sig framåt! I dag ska jag provköra med Cesar oxå, det hann bli mörkt igår!

 

    

     Ramos med rimfrost i skägget! 

               

    

Ja  nu har vi varit ute på en sparktur till och det är verkligen skitkul! Cesar var jätteduktig men ville först sitta i knä men sen så, när han fattat, vilken draghund det kan bli av honom!

                   

                    

                     

                     

                                                                                                                                                                                                                    

Ja nu är det inte långt kvar nu gäller det att njuta av den sista lediga dagen och göra ngt kul! men vadå det är ju snart helg igen! Tänk all tid som vi skulle ha och fixa till här hemma, vart tog den vägen!

Ja de fyrbenta har väl fått det mesta förståss men vi har oxå varit runt och flängt till släkt och vänner!  

Igår kväll var vi till Sten och Linda på inflyttningsfest i Nansta. Det var trevligt men vi åkte hem  tidigt! Jag fick örvärk och kände mig rätt så dassig, nu kommer flunsan! Jag känner mig trött idag men det har inte blivit värre! kanhända att örvärken kom för att jag satt snett och med högtalaren nära örat! När vi kom hem tog vi en sista runda med vovvarna och jag gick och la mig. Nisse och Tompan titta på Hockey och mitt i natten vaknar jag av ett ilsket vrål så då förstog man vart det barkade hän!

                                               Ni ska höra när Timrå spelar!

 

                                  

Måndag 5/1   09:45:00

Vi har just varit ute på vår morgonrunda och jag fick känslan av att det inte är lika kallt idag. Är inte säker för det är lika bra att inte känna efter. Hundarna sov otroligt länge idag, även Ramos som annars kräver vår uppmärksamhet på ngt sätt.

                                            

Igår hände det inte mycket eftersom vi hade "nyårsdag" igår! Det blev några kissvändor bara. Vi behövde inte ens sysselsätta Ramos för han var helt färdig efter att ha blivit väl omhändertagen kvällen och natten innan. Hundarna sov inget!

                                  

Det blir så när man har hundintresserade gäster! Tess kom aldrig och det kanske var lika bra för jag såg med fasa vår julgran göra några piruetter. I och för sig, den ska ju ändå ut så vi kanske hade fått hjälp med det då! Det räcker för Ramos att se Tess matte, han är lika kär i henne och hon morrar inte.

Vi hade i alla fall en jättetrevlig kväll så tack våra gäster: Kicki, Lars Acke, Lisa, Magnus o Martin!

Anneli tittade förbi och vi provade ut ett "Back on track" täcke till Cesar som är lite frössen av sig! Igår skulle han ha behövt det! Fast det går bra när han rör sig. Han har så tunn päls eftersom han äter cortison och han har ingen underull att prata om!

Igår skulle jag göra ett försök att vara med sökgruppen igen. Det blev inställt pga kylan så det får bli en annan gång helt enkelt!

I dag ska vi hämta hem katterna så då blir det nog liv i luckan igen! Det märks att de rör till det lite för våra herrar, helst den långnosade! Vi åker ut på en liten skogsrunda lite senare tror jag. det börjar dra ihop sig nu, bara en dag i "frihet" kvar!

                                          Sköt om er i kylan!

                                                                   

                                  

  

 Lördag 3/1-09   15:12:36

Snart nu så är det slut på alla röda dagar och det känns ganska skönt. Att komma  på rätt riktning igen! Det är riktigt kallt ute och det får inte bli mycket stillasittande inte!

Idag har Markus åkt hem till Göteborg så nu är det lite tomhet ett tag......till nästa gång vi ses!

Vi ska fira lite nyår med vänner i kväll istället och det ska bli trevligt! Då kommer Ramos favorittjej Tess hit och då blir det säkert livat. Han brukar bli alldeles till sig när han träffar henne! Snacka om att få bomull i öronen! Många undrar om Ramos har varit på gång med ngt bus men det har varit lugnt nu eftersom han varje dag fått jobba med något. Jag tror att det helt enkelt hände för lite i December och det har vi kompenserat upp nu! Jag hoppas det i alla fall!            

 

Vi har varit ute och jobbat med Ramos idag och jag tränade vidare på det vi gjorde på kursen sist. Jag hade honom på lina för det är jättemycket rådjur som går där hela tiden. Nu var han inte intresserad av det utan följde oss hela tiden. Målet är ju att få honom att bara vilja vara med oss och vi jobbar hela tiden på det. Vi avslutade det hela med att Tommy gick före medan jag lekte med Ramos. Ramos spårade sedan upp Tommy och plockade upp alla grejor som han tappat efter vägen!

 

Tommy har varit ute på en långpromenad med Cesar och då får han vara lös eftersom han inte springer ifrån oss! Det är skönt för Cesar att slippa Ramos ibland, han vill gärna lunka på i sin egen takt!

                           

Nu ska jag gå och städa och börja pyssla med maten som vi ska äta i kväll! 

                                             Trevlig Lördagkväll! 

                               

 

Fredag 2/1   22:21:32

Helt otroligt men allt jag skrev igår bara försvann med ett enda tryck! Hur kunde det hända? Helt otroligt! jag fattar inget! Vet inte vad jag gjorde! 

Men OK det är bara att gilla läget!

Idag har vi tagit hundledigt och åkte till IKEA med våra båda flickor och vi har haft en jättemysig dag där tillsammans. det åkte ner lite av varje faktiskt i vår korg trots att vi inget skulle ha! Handla först.... Tänka sen......! Att man aldrig lär sig!

                         

Igår skrev jag om vår härliga Nyårsafton(förutom smällarna) och la in lite bilder ifrån då!

Jag lägger in bilder men orkar inte skriva om allt igen! Kom för sent på att jag kunde ångra eller kopiera den gamla texten!

Nyårsafton gick i alla fall bra med smällare och Raketer! Cesar var som han hade bomull i öronen hela kvällen. Ramos var lite vaktig och det berodde nog på smällarna utanför!

Här är lite kort ifrån Nyårsafton

                      

Ramos fick ett spår ute på Hornslandet efter vi hade fikat. Först var båda hundarna lösa och lekte med varandra och oss! Det gick bra att släppa Ramos igen och vi gjorde lika som sist! Kopplade upp honom på tillbakavägen! 

                     

Så här vacker var himlen strax innan mörkrets intågande. Om det inte varit så kallt och mörkt hade vi stannat hela natten! Vi ska åka ut till våren och se soluppgången ngn gång!  

                    

Matlagningsdax/ Tompan och jag hade party på två personer och vi hade det riktigt trevligt och mysigt faktiskt! Vi åt och drack gott och tittade på film! Klockan 12 gick vi och såg kommunens fyrverkerier medan hundarna låg tryggt inomhus och sov med radion på. Jag kan tycka att det är helt ok med detta om det är under ordnade former och jag själv kan välja det! 

                    

Raketer ifrån stan men jag älskar att fota träd av ngn anledning. De är så vackra och levande fast de är "döda"! 

                

På nyårsdagen gick vi en långpromenad och då hade hundarna klövjeväska på sig 1/2:a vägen var. de fick bära frukt och borstar så jag tog och borstade pälsarna i skogen.

På kvällen var jag och ramos på träning med en annan kurs och det gick jättebra för Ramos trots att det var nya hundar och mattar! Vi tränade inkallning, kontakt och fot. det var en jättebra träningskväll! Jag köpte oxå en klicker som jag ska börja använda när jag hajat hur den funkar! 

                

Dessa grabbar bara älskar popcorn och då kan de koncentrera sig hur länge som helst. Detta delar de med matte som oxå kan koncentrera sig så länge det finns popcorn kvar!

                                       GOD FORTSÄTTNING PÅ DETTA ÅR

                                                       

                                                               Till Startsidan