FEBRUARI 2009

                                      

Torsdag 26/2   16:35:19

Nu har nedräkningen börjat....om ca ett dygn har vi SPORTLOV! Jisses vad skönt det ska bli, man känner sig rätt trött nu! det är många som går med huvudvärk och det har även jag haft hela dan. Idag har jag tagit emot blivande sjuor till nästa år och det var jätteskoj att träffa de som blivande mentor.

Det snöar som vanligt och det är tungt att vara ute och gå för det är inte så bra plogat eftersom det snöar hela tiden, jag känner mig lite halvirriterad faktiskt!!

I går var Cesar och Tommy på kurs och Anneli öste berömm över dem båda. Cesar har blivit så följsam och det lyser lycka ur ögonen på honom när han jobbar. Han är så behändig den hunden. Vi har börjat få in det rätta tänket med honom nu. Vad jag längtar till det blir barmark!

                   

Det här kortet tog jag i fjol och det var 2008 års första dopp! Det var inte varmt!

I morgon kommer lönen och det är ju inte helt fel om den nu hinner in innan den ska ut förståss.

På lördag kommer Carro, Danne och de båda hoffarna Enzo och Aida. Då blir det hoffebus med goldenstänk!

                                                        

                                                     Tjingeling!!!

                                      Grattis Sveriges damer till bronset! 

 

Måndag 23/2   09:16:58

Vaknade denna måndag med världens magknip och allmänt trött. Oron över att Cesar inte mår hundra gör ju inte saken bättre. Nu har han inte hinkat så mycket vatten idag utan det verkar vara mera nomalt. Jag hoppas att det inte är något allvarligt. Jag har varit i kontakt med veterinären och i morgon ska vi dit och ta om lite prover. Cesar tar njurprov en gång om år men i höstas så försvann svaret så nu ska vi ta om det.

Idag har vi friluftsdag i Hedebacken och jag ska snart åka dit men min fot är inte vad den ska vara. Det bidde inget för mig eftersom magen krånglar så ville de andra inte ha dit mig..... 

Den här dan har börjat med bara gnäll, lovar att skärpa mig till eftermiddan!

                                    

                                    Mera lek blir det hela tiden.... 

                                      

 

                   

                                 Ramos ligger och gnager på ett stolsben, måste springa....tjingeling!

                                                    

                                                                     I got my eyes on you! 

 

 

                               

  

I bondepraktikan står det  att om det blåser idag söndag kommer det att blåsa i sommar om det stormar blir sjöarna rena...                                 

                                                  

 

                                           Dagbok v. 8  Måndag 16/2 - Söndag 22/2

Söndag 22/2   12:37:57 

Nu är man såld vid datorn igen...Idag får det vara en vilodag, alltså inte så mycket röj.

Ramos och jag ska göra debut i tävlingslydnad så nu laddar vi inför det. Därför har jag suttit här och knåpat en stund igen. Nu blir det ju ingen liten stund utan som jag tjatat om förut så är det en enorm tandagnisslan. Jag har fått några "aha upplevelser" idag med mitt "Ps". Var på väg att ge upp men så öppnas en liten dörr och poletten trillar ner igen!

Jag får otroligt många negativa kommentarer ifrån min yngste. Han tycker jag är töntig! Jag tycker att jag fått ett nytt intresse. Det är säkert kampen om datorn det gäller...tror jag. Har till och med blivit anklagad för att vara en fjortis....vid min ålder.

Dagens bild är på Ramos

                         

Just nu är vi lite oroliga för Cesar som är törstig hela tiden, dricker kopiöst med vatten. han har kissat inne 2 gånger den här veckan och igår låg han och kissade nästan i sömn. Jag ska ringa vetten i morgon och höra mig för om gullgubben. Han kanske har blivit kall för han är ju så pigg, det märks inte på hans humör eller så..... 

 

 

Lördag 21/2   10:21:57

Hejsan, svejsan....gissa vad jag gör....

Här sitter jag och fortsätter med mitt knåpande med photoshop. jag måste ligga i nu eftersom jag börjar att fatta vad jag håller på med, åtminstone lite grann.

Jag ska försöka leta reda på en kurs där jag kan lära mig på programmet riktigt för det är hur stort som helst! Detta är dagens bilder! Fortfarande på lek men det är bara att ge järnet! 

  

                               

                                         

Nu ska jag ta ett brejk och åka ut med Ramos och lägga ett spår på isen om det går...Tompan ska se skidor...Sen blir det superräjs på eftermiddanTjingeling på ett tag!

Fredag 20/2 

Fredagmorgon och det är svinkallt ute -24*, jag hoppas det vänder snart. I morgon har de lovat -4, det bådar gott inför helgen!

Vi hörs.....

Onsdag 18/2   12:37:41

Rapport ifrån en som håller på att bli galen, vet inte vad jag håller på med........

Jag leker med photoshop och hittar saker men sen vet jag inte vad jag gjort, håller alltså på att bli tokig samtidigt som det är jättekul...Leker med känslan av att ha 4 Ramosar 

Återkommer senare idag!

Lite senare.....Nu har jag varit till sjukgymnasten och provat in specialsulor som kommer att gjutas. det tar några veckor innan jag får dem och jag hoppas att de hjälper. Om jag inte gör något kommer båda mina fötter att fisa ihop och då kommer det att bli svårt att gå så mycket som jag vill....det är bara att agera snabbt!

I dag har vi varit ut med vovvsen till ett annat härligt ställe på hornslandet. Nu behövde inte vi trussa i snön. Nu är de heltrötta igen. Om en stund ska jag och Cesar gå på kurs...om han orkar.....

Själv ska jag blogga när jag kommer hem och sitta med photoshop.....Heltidsjobb att ha hund och vara i cyberns värld....

                                                Ha det bäst utan protest! 

Måndag 16/2   20:37:58

En ny spännande vecka startade idag igen och dagen har varit helt fantastisk! Jag börjar med att sätta in veckans tulpanbukett som lyser i gult och orange färg!

                 

I morse var hela skolan på en konsert och såg ett ungt afrikanskt band som heter Gwarimba och kommer ifrån Zimbabwe. Vilken fart och vilken energi som kom ifrån den scenen. Vi var helt tagna efteråt både vuxna och elever....Lite bilder därifrån........

                        

    

                        

  

Tänk om man kunde få såna här upplevelser lite då och då för allt skulle vara så enkelt eftersom man lyfter lite varje gång! Nu är ju livet ändå rätt härligt ändå eftersom man lever med blötnosade juveler i sin närhet så "en" ska inte klage.....

Avslutar kvällens skriverier med att lägga in en bild på just en sån där goding!

                                   

                                                             Nospussar till er alla 

       

                                                       Sov Gott Ses I morrn!

                           

                         

                        

                               Dagbok v. 7 Måndag 9/2- Söndag 15/2

Söndag 15/2   19:21:31

Det är dags att knyta ihop den här veckan och den går till historien som mycket kall men dräglig! 

Vi har jobbat som vanligt, tränat hund och börjat med lydnad med Cesar och det var jättekul. Igår var vi till vårt favoritställe och pulsade omkring i snön och busade mest! Läs mer i bloggen om den dan!   

                       

                       

                         

Idag har jag och Ramos varit till Saltvik och gått en runda för oss själva, ibland är det bra att dela på oss. Efter promenad och träning gick vi in till mamma och drack kaffe. Ramos fick följa med in och han var jätteduktig nosade runt men la sig sedan. Ramos fick träna att gå bakom mig en lång bit i ett spår. I stugan var det 20 bilar och en massa folk som åkte med isjakter. havet är nu fruset och för bara 2 veckor sedan var det öppet hav.

Tommy var idag på fågelskådning och tog när han kom hem ut Cesar på en lös tur i 5 kilometers spåret!

Vi var till syrran på eftermiddan, hon hjälpte mig med håret och så fikade vi, jättemysigt att träffa dem. Då var hundarna hemma. På hemvägen köpte vi pizza så det fick bli en fuskmiddag idag! 

            

  

 

                                   Vill på detta sätt önska alla vänner en

                                              Trevlig alla dag ifrån 

                          

                                                   Kerstin Tommy Cesar o Ramos

 

 

På Onsdagen besiktigade vi bilen och tänk, den gick igenom, underbart! Tompan hämtade mig på jobbet och efteråt åkte vi ut med Ramos till grusgropen och tränade, inkallning och uppletande av saker som vi gömt i konerna!

Jag knäppte kort men de lägger jag ut i morgon i bloggen.Vi har oxå varit på kurs med Cesar och det var en upplevelse både för honom och oss! Även det kommer i morgon! 

På vägen hem upptäckte jag något häftigt med min lilla kamera och det är att det går att fota på 400-500 meters avstånd. Det hade jag ingen aning om. Det blev lite kornigt men vadå 100 meter kan väl duga det med!

        

         Den här bilden fotade jag först för jag tyckte himlen var så häftig! Ser ni granarna längst bort? 

                             

                              Det här är alltså fotat ca 400-500 meter ifrån! Jag blev glad!! 

      

 

I Tisdags åkte jag hem på lunchen och gick ut med båda vovvarna. Sedan lät jag de vara ute och busa av sig på altanen! Nu är de jättetrötta! Idag har jag uppdaterat bloggen och den handlar om Tornadodogs! 

Jag har jätteont i min fot och jag är görless efter ett år av värk! jag kan inte gå långa promenader! Nästa vecka ska jag till en sjukgymnast som är specialiserad på fötter. Jag hoppas att det går att fixa till!  

Städa det går i alla fall bra!   Det är bara så evinnerligt tråkigt! men det ska jag försöka (inget löfte) göra nu!

Veckans ord:     Hantera alla stressiga situationer som en hund...

                           ..om du inte kan äta det eller leka med det, 

                                         kissa på det och gå din väg.  

       

På måndagen var det dags att byta ut de gamla tulpanerne mot nya fräscha. Jag var jättetrött, hade jobbat precis hela dan med att planera soareer, haft lektioner, personalmöte och föräldramöte.

                            

Jag har inte orkat med mycket hundar idag. Det är Tompan som slitit med rastningar och jag har tränat lite inne. Jag håller på att lära Ramos att ställa sig på en låda. det är så roligt att se när han kommer på att han gjort rätt.

                                                Jag använder klickern!

                           

                                         

                         Dagbok ifrån v.6 Söndag 1/2- Söndag 8/2

 

Tänkte att jag ska ta och summera ihop den här veckan som har gått otroligt fort! Jag har haft enormt mycket energi och har alltså hämtat igen mig efter förra veckans förkylning!

Jag har jobbat på med båda vovvarna på olika sätt men det har varit lite kallt så vi har mest lekt och jobbat på kontakten. Det känns inte som att man vill hålla på med lydnad när man själv är som en pinne!

Jag har blivit utmanad av Veronika/Dee : 

 • Gå till din fotomapp
 • Öppna den 6e mappen
 • Ta den 6e bilden
 • Publicera bilden på din blogg och skriv något om den
 • Utmana 6 andra att göra det samma och länka till dem.

   

  Vi har haft lite struligt med våra bilder eftersom datorn pajade men jag har försökt att hitta den bilden som jag tror stämmer!

                           

 • Här vilar mina 3 killar efter en hel massa bus åtminstone den största killen verkar trött! Cesar var alltid så snäll och gullig mot Ramos. Han låg jämt på golvet och lät Ramos hoppa och bita i honom. Så är det nog fortfarande tills "Måttet är rågat"!!  

 • Jag har svårta att skicka saker vidare till folk men den här gången ok!

 • Lise-lott/ L o S, Annika/ G o F, Annica/ Enya, Carin / saffran, Ulla /Lina och Maddis/Nithroz    

  På lördagen var vi ut till kuggören och fikade och idag var havet kallt! Tänk vad mycket som händer på bara en vecka! Vi var först ut och lät hundarna räjsa och det har jag lagt upp bilder ifrån i  bloggen

  Vi fikade och kollade in  vädret och de korten hamnade här!

          

           

   

         

  Tänk att havet är så fascinerande. det ger så mycket ro fast det är stora vågor och egentligen ganska skräckinjagande. Den här veckan började med sol och underbart väder men nu är vi tillbaka till en gråskala men grått är ganska snyggt !

                                                   Jag älskar havet!

                                                                  

  På Torsdan var det mulet och med inslag av snö. I morgon ska det komma ännu mera har de lovat. Det räcker med den varan tycker jag. 

                                     

  Tänk att den här dagen satt jag och blev lite nostalgisk och tittade på barnen när de var små. Alla små barn är stora nu och då är det tur att man får titta på gullgrisarna och komma ihåg deras "olater", dofter, spontanitet, oförstördhet och allt positivt som ens barn för med sig! En sak stämmer ganska bra tycker jag och det är små barn/ små bekymmer och stora barn/ Om det är bekymmer blir de så mycket större!

  Idag säger vi grattis till Tompan som blivit farfar oah till mig som blivit bonusfarmor! En liten "tuttelutta" föddes igår! 

                                       Jag har även skrivit i bloggen om denna dag!

                                  

  Jamen då är man tillbaka på banan och nu är det fullt med energi igen!

  Jag var på Tisdagen hem på lunchen och tog ut hundarna en timme vardera. Vi gick inte långt utan stannade till på parkeringen vid Tennishallen. Där tränade jag lite lydnad och lekte med bollar och kampen.

  Jag började med Cesar och han var jätteduktig idag. Lite busig förståss men ändå följsam. Båda hundarna fick bära sina saker i klövjen. Den är verkligen bra.

                                

  Ramos fick bära sina saker han också när vi gick ut men då hade jag ingen kamera med.

  Efter långlunchen åkte jag tillbaka till jobbet för konferens!

  jag har nu bestämt mig att skriva i dagboken ca en gång i veckan för att sammanfatta hur den varit. Kommer även att lägga in bilder här. Då känns det nog bäst tror jag! 

                                                 Titta gärna i bloggen på Cesars 12 ansikten

                                      

  Den här månaden startade verkligen med kalasväder. På söndagen tog vi hundarna och åkte ut till Saltvik. Där gick vi en långpromenad efter strandkanten och bara njöt.

  Cesar fick gå med långlina efter sitt kokoryck igår men Ramos fick gå kopplad. Båda hundarna var helt stolliga så det var till att backa till ruta ett i allt vad som hetat framsteg. De blir alltid kollriga när vi åker dit ut nuförtiden. Av glädje tror jag!

  Efter promenaden åkte vi in till mamma och fikade.

  Jag tog naturligtvis med kameran och fotade ett sommarparadis i vinterskrud. Nu behöver jag inte längta lika hårt längre!!

                       

                       

                       

                       

                       

                                   

                                     

                                             

   

   

                             Även om vintern är lång och kall så är den i alla fall vacker!

   

                                 

   

                                                    Till Startsidan