Saltvik December 2011 

 

Lördag 2011-12-31  11:40

Så har vi då kommit till årets sista dag, vi vänder blad och ser fram emot nya ljusa tider. Vissa saker är på gång och vi får hoppas att det blir bra i slutändan.

Det har varit ett bra år 2011 och vi har äntligen flyttat till det ställe som vi trivs bäst på. Vi vågade ta klivet och det känns bra. En ny krabat som förgyller våra dagar har flyttat in och det är vi så glada för. Mindre roligt är att de stora killarna verkar ha tröttnat på varandra, får hoppas att det ger sig nu när det blir ett nytt år...

Stormen Dagmar kom och ställde till det för oss alla och ett och annat sjösprång har vi fått stå ut med.

På hundfronten har det blivit några lydnadskurser och träningstävlingar. Vi får se om det blir på riktigt nästa år...vi har fått börja om nu så det känns som att vi är på ruta ett igen!

Ikväll blir det hummer, oxfile o skumpa hos grannen... det ser vi fram emot!

  Vi önskar er alla Ett Gott Nytt År

Söndag 2011-12-18   18:36

Oj vad tiden går, jag skriver att jag uppdaterar dagboken så gott som varje dag med det stämmer inte precis...har uppdaterat bloggen i alla fall!

Idag snöar det så mysigt...jippi sa de fyrbenta i detta hus. Vad kul med snö!!!

Det är inte så lätt att hålla ihop 3 vildpäron när man ska ut o gå ...Cesar rullar var 10:e meter, Hero kastar sig över Cesar och Etype snurrar runt mina ben så jag blir tokig. De älskar verkligen snö och Etype blev skitförbannad på mig när jag försökte ta hans snöbollar runt bena...det enda sättet är  ljummet vatten...så nu ska nog saxen fram:))))

Här är fortfarande lugnt, Ramos haltar bara lite numera och det skiter han helt enkelt i..igår på spåret så galloperade han, den galna hunden. När vi går i skogen så hoppar han upp på stora stenar o spissar för att därefter flyga som om han vore stålmannen...

Idag har jag jobbat och vi har riggat inför morgondagens föreställning....Hoppas jag inte snöar in bara.

Tänk nu ska jag bara jobba 3 dagar till....

 Önskar er alla en fin Adventssöndag:))))

 

Torsdag 2011-12-08  19:07

Det var ett tag sen jag skrev en blänkare här och ska försöka sammanfatta de första 8 dagarna i December.

Det är en ljuvlig månad men samtidigt den mest tröttsammaste...så mycket som ska fixas.

Här fortsätter vi att fixa vardan så gott det går. Ramos är fortfarande svälld i sitt ben och han har tratt. För att vara på den säkra sidan så är han inne på sin andra antibiotikakur...

Vi går ut och går och gör ngn liten övning där hjärnan får jobba...men just nu är jag så trött att jag inte riktigt vet vad som är upp eller ner!

Den första snön har kommit och inatt varnar de för snöstorm...klass 2 så det läre ju komma en hel del, antar jag!

Vi har ljuvliga mornar när man ska på sin första promenad...måsta ta kameran med mig ut i morse...

                       

                  Det här ger en energi...man bara suger in:))))

 

NU är det endast 1 1/2 vecka kvar innan det nästan 3 veckor långa juluppehållet, det ska bli så skönt och välbehövligt:)))

Vi funderar och funderar på hur vi ska lösa det för våra stora killar...Ska vi kastrera Cesar, ska vi låta honom alltid få springa på gröna ängar eller alltid få bada i det hav han älskar mest av allt den lille fiskaren....när jag skriver det här så väller tårarna fram....vill inte men hur ska vi göra. Ingen vill ha en sjuk hund och kan man lita på honom????!!!!

Vi har gett det en tid nu fram till jullovet och under det ska vi göra det bästa även om det gör så hiskeligt ont i hjärtat!

 

 Önskar er en en härlig helg:)))

 

 

 

 

 

  

         

 

      

 Saltvik  November 2011

 

2011-11-30  22:18

Kan någon komma hit och tala om för en hoffe att man ska vara stilla och gå fint när man är svälld i benet och har så ont:) Det finns de som inte fattar det! Ramos tex...

Det är fortfarande lugnt här hemma och vi har möblerat om och vi blev så nöjda. En utegran har vi fått och så har vi köpte en ljusslinga att sätta runt förstukvisten...åh jag älskar julen. Vi har nu förträngt att det kommer en hiskelig vetrinärräkning snart...vi gör som strutsen låtsas att problemet inte finns. Som sagt vi skottar den snön då!

Apropå snö så har den lilla snö som kommit försvunnit....

 

 Nu säger vi "hej då" till årets tråkigaste månad:)

 

 

 

2011-11-29  21:53

Idag har vi varit på återbesök till vetrinären. Där röntgades Ramos ben en gång till och så tog de bort dräneringen. De såg inte någon spricka i benet men han är svälld fortfarande och de såg att skelettet var lite skrapat. Det blev ingen smärtstillning utan det blir nu att ta det lugnt för killen. Det blir korta promenader ca 5-10 minuter i 14 dagar. Nu är det bara att hoppas...

Igår donkades gammelstugan ner så nu har vi havsutsikt igen :)

 

                         

 

 Må så gott:)))))

 

2011-11-28  20:47

Så var det måndag igen och man är tillbaka i jobblunken. Jag har varit askalastrött idag och längtar efter lite ledigt. Ungarna på skolan är oxå trötta...

Ramos mår lite bättre och kan halta sig fram...han stöder nu lite lätt på foten och det bådar gott!. Antibiotikan som han fått har nog börjat verka!

Jag köpte idag 2 munkorgar så att det inte händer nåt när vi ska ha ihop dem igen...för funkar det inte så vet jag inte hur vi gör, eller jo det vet jag!

Cesar är lugn och fin. Jag har fått borsta honom idag utan ett gnöl...det gäller att ta det lugnt nu!

Nu ligger gamla stugan så nu har vi havsutsikt...wow, jasså det var så här vi bodde:)

 

 Love is in the ♥ air ♥

 

2011-11-26  23:57

 

I helgen bor jag hos min kära syster och är tillsammans med störtsköna ungdomar. Vi har käkat Tacos och kollat på tv tillsammans...så mysigt så.

Nu till något som inte är lika skoj...igår hade jag Hero o Etype med mig. De skötte sig verkligen bra, vi sov ända till 9.30. Jag stack hem och hämtade Tompan, Cesar o Ramos och vi stack alla ut till skogen. vi hade fika med och vi stannade på en mysig strand...då händer det som inte får hända. Ramos springer till Cesar som flyger på honom och bara hugger...om o om igen. Jag lyckas dela dom och Cesar springer till husse....Detta kalas slutar med att vi avslutar dagen på distriktsveterinärkliniken. Det blir röntgen och dränering i de sår som uppstått. Ramos kan inte stödja på benet och han har supervärk. Just nu ligger han där han ligger.  Han har över 39 graders feber och det känns så jobbigt...hur ska vi lösa detta...vad ska hända med Cesar som inte verkar må speciellt bra...Vad är det som händer? Kan vi lita på vår gyllene gosse i framtiden? Många tankar i natten..

 Ha en Trevlig 1:a Advent

 

2011-11-23  22:39

Jobbigt med rösten på jobbet idag. Spelade in ett band med eleverna och efter 40 minuters kraxande ifrån mitt håll upptäcktes att micken ej varit påslagen:))))

Promenad med Ramos som inte får så mycket i den mörka kvällen...

Badning o klippning av Etype och konstaterar än en gång att det inte är det lättaste man kan pyssla med.

Cesar morrar fortfarande och det räcker med att säga ordet tassen så kommer det ett dovt muller. Hmmm fattar inte varför?????

Bron har nu slutat och jag blev lite besviken på slutet, jag vill att det ska sluta lyckligt!

Nu är det natta igen:))))

 Lilla pluttesnutten:)

 

2011-11-22   21:32

 

Jobbat idag och det har gått rätt så bra...rösten var väl inte på topp men huvet har orkat med:)

Jag har beställt ett nytt skär så att jag ska kunna raka tassarna på småttingarna...det är ju så små fötter och så stor apparat!

Cesar är på lite bättre humör men beter sig fortfarande märkligt:( morrade åt husse när han klappade honom på ryggen. Inte likt gossen, han måste ha ont nånstans. Hoppas det går över snart...

Oj oj oj vilken dimma det är, såg inget nästan när jag åkte hem och det värsta är att jag måsta till stan för att handla så jag fick åka i den dimman 3 gånger.

Nej nu vill vi ha snö:))))

 

Hellre snö än dimma tycker vi, det har Hero viskat i mitt öra:))

 

 

Måndag 2011-11-21  19:44

Har valt att stanna hemma från jobbet idag, måste hämta nya krafter efter att ha legat däckad i flera dagar...Är bättre men inte helt ok, hoppas det håller i morgon nu!

Har lagt spår åt Hero o Ramos, det gick jättebra de är så duktiga. Cesar fick följa med oss och välja gran och han far fram som ett jehu över tuvorna....ändå är han ett bekymmer just nu, han morrar när vi hanterar honom och det har aldrig hänt förut, han brukar älska att man pysslar med honom...vad kan det vara?? Hoppas det går över...nu ska jag sätta mig vid brasan och mysa med min lilla adventsljusstake...

 

 Håll några tummar för den blonde.... 

 

Söndag 2011-11-20   09:16

 

Nyvaken och snorigt värre, inte bara i min näsa utan det är likadant ute...hade sett fram emot lite snö nu! Men den verkar vänta på sig!

Om vi går tillbaka till min näsa så är det väl så att jag är så otroligt förkyld...taggtråden och handgranaterna i huvet är borta. Det är skönt...man orkar mera då. Det ironiska är att jag måste avboka min tandläkartid för 5:e gången. Det hål jag har kommer att vara ända ner i hälarna innan jag kommer dit...det är hur pinsamt som helst! Men man kan ju inte gå till tandläkarn och snora o rossla som ett tröskverk!

Igår var vi ute och gick några långpromenader och det är det enda som händer nuförtiden!

 Snart är det 1:a Advent...

 

Torsdag 2011-11-17   21:48

Idag har jag lekt pudelfrisör med inte allför fint resultat...hahaha... han var ju så snygg:))) Jag fattar inte hur man kan klippa en hund så snyggt som tex Etypes uppfödare gör...jämnt, snyggt ja ett riktigt konstverk. Man måste kanske träna på många pudlar innan man kan det riktigt!

Igår avslutade vi vår rallykurs med en superduktig Hero. Han var fokuserad och gjorde det matte sa även när hon visade fel...stackars vovve som måste gå med en sån strulig matte...

Jag tränade lydnad med Ramos o Cesar i mörkret före...Ramos var så taggad att vi kunde springa linförigheten...sedan tränade vi apportering, inkallning och ställande. Ställande är inte helt riktigt bra numera, han tar alltid några extra steg!

Cesar tränades i fotgående och han är duktig på att stanna och att lägga sig under gång...om jag sa sitt istället för fot så satte han sig snyggt bredvid och när vi skulle gå så sa jag fot...annars flamsade han på som vanligt!

Känner att jag håller på att bli lite förkyld och det vill jag inte bli men det kliar i hals och i näsa...kinderna blossar och jag känner mig ganska risig:( Skittråkigt tycker jag)!

 

 Trevlig helg till er alla.... 

 

Tisdag 2011-11-15   19:18

 

Idag har det varit en sån där dag med börslädret öppet...veterinärbesök för Cesar. Det måste tas prover på en hund som står på långvarig behandling. Även om den är fullt frisk i betraktarens ögon. Jaja det blev väl inte alltför dyr undersökning...handlade en hel del mat med men allt kostar ju så otroligt mycket!

Idag blev det inte som vi hade tänkt det inte...gjorde en liten upptäckt!

 

Nu ligger vi här och slöar och känner oss nöjda med att den här dagen går över inatt snart...åtminstonde i mitt huvud...oj vad jag är trött!

 

 

 See you later aligator ♥

 

 

Söndag 2011-11-13  19:16

En superrolig dag har det varit. Vi har äntligen tränat lite skogssök och det är alltid så berikande för både två som fyrbent! Jag körde 3 hundar och Etype fick vara med och valla ruta. Tompan hakade på och figgade. Det hör ju inte till vardan att hitta husse + blodpudding i skogen precis...

Vi har oxå startat med rivningen av det gamla huset och det känns otroligt skönt att bli av med rucklet fast samtidigt lite vemodigt...tänk vilka mysiga stunder vi haft i detta hus men det är så här att det nog gjort sitt för att behaga oss....Ganska ruckligt kan man gott påstå:) Det blev en liten överraskning när de upptäckte att det var dubbla brädlager på ytterväggarna!!!!

 

 Snart ser vi hela viken...

 

 Håll elden vid liv...Nu ska jag jobba...Ha det! 

Lördag 2011-11-12  19:36

Dagen till ända och jag är så nöjd med den utbildning jag fått i helgen. Det känns som att jag kommit hem igen och att jag vet vad min framtid kommer att bli....

Fast än så länge bara på planeringsstadiet....återkommer när jag vet lite mera;))))))

Hundarna har bara fått promenader i enskildehet...det innebär att denna matte promenerat i timmar, vadå man gör ju allt för sina älsklingar:)

...just nu åkte en viss svart springare i karantän efter att ha nockat sin matte...Tjingeling om jag överlever!!!!

 Trevlig lördagkväll!!!

 

Torsdag 2011-11-10 19:36

Helt plötsligt så har det blivit torsdag igen, snart helg...det är helt otroligt vad dagarna går fort!

Tog en tur till skogen idag tillsammans med tjejerna...jag la spår åt pudlarna och Ramos...Bloggen är uppdatera med bilder.

Det börjar bli kallt ute och det är mörkt mörkt vartän man går...blir irriterad för man hittar ju inget, knappt sig själv!

I morgon ska jag gå en musikkurs och det ska bli roligt fastän att det är en kurs som håller på i 12 timmar.)

 

Tjingeling åh alla har vi varit små :)

 

2011-11-08  kl.20:00

Tisdagen är till ända och jag har just kommit hem, oj vilka långa dagar det blir nu. Det är väl därför man tycker att november är en jobbig månad. Mörkt när man åker o mörkt när man kommer hem!

Det har varit stadspromenader i två dagar nu och jag blir så stolt över min svarta springkille. Idag mötte vi 10 hundar och det kom inte ett ljud ur Ramos mun...känns verkligen som högsta vinsten. Det är otroligt att han lärt sig lita på att det går bra, som vi har jobbat med att det ska bli positiva punkter...hund = godis:) Nu har vi det största jobbet kvar och det är hemmaplan. Vi ska träna att låta grannhundarna få gå förbi utan att han ska skälla, vi har en bit kvar där ja...

Nu är jag stentrött, det blir ingen träning ikväll...ska ta ett litet pass i morgonkväll. Då får det bli ett pass i stan. Det blir ju rallyträning i morgon. Funderar skarpt på att ta med mig Cesar....

 

 Tjingeling och ha det så gott o go´natt:)))))

 

 

2011-11-06 kl 21:43

Det här med att ha hemsida, blogg eller bara facebook är verkligen på tapeten just nu. Folk har inte tid att sitta vid allt ( så är det även för mig) och det är väl tur det. Kanske människor gör andra saker, är ute lite mera kanske.)

Jag är i alla fall glad att jag skriver dagbok, bloggar för då vet jag ju vad jag gjorde förra året när man går tillbaka och kollar. Ja ibland blir man så överraskad...tex det där med att jag redan lagt två viltspår åt Hero förra året, det var helt borta...eller att vi åkte båt och hur vädret egentligen var. Är det några som är intresserad av att läsa så ok för det!!! Jag är också glad att det här sidan fanns kvar för det känns så mycket bekvämare med den här!!!Jag vill även ha min blogg kvar för där kan man lägga upp hur många bilder som helst utan att det kostar, man köper sig fri ifrån reklamen sen så är det gratis. En sak som är lite läskig är att människor inte låter bli vad andra skriver om. Att man snor textrader eller hela hemsidor...jaja till något annat nu .....

Första novemberveckan är över och i morgon är det jobba som gäller igen...ja det är mysigt det med. Idag har jag introducerat Cesar i rallyt och det verkade passa honom så bra, Hero har oxå rallat och den lilla hopp o studsen är ju för kul, Ramos har gjort stordåd med apporten och vi har haft en superskojträning idag. Etype fick haka på när vi uppvaktade

♥ Linnea 23 år ♥... jättebra miljöträning. Nu ska jag försöka att lägga mig på den här sidan dygnet, Go´natt

 Önskar er alla en fin ny vecka...Tjingeling!

 

 

5 November kl 19:37

Ja det är verkligen gråa skalans månad detta. De senaste dagarna har vi softat och bara tagit det lugnt. Visst har vi gjort nyttiga saker med...naturligtvis:)

Idag lånade vi biltvätten, som ni förstår var det den svarte springarens tur att få bli höstbadad. Tänker på hur det skulle se ut i detta hus om jag ens skulle försöka bada honom i vårt badrum. Klart det skulle funka men efteråt...vilket kaos inne huset....

Nej lugnt och skönt med varmvatten och allt...sen fort som fasen in i bilen. När vi kommit hem så är det mesta överflödiga vattnet borta. alltså lika lätt som en plätt:) 

Vi åkte på morgonen, fast vi trynade färdigt först, så stack vi iväg till skogen och jobbade lite...stannade vid en vägs ände och körde några kommandon...duktig kille...alla hundar fick naturligtvis komma ut!

Vi har firat bästa Matilda (27 år) tänk vad tiden går! Min lilla gullfia som vägrade att kamma sig eller sätta upp håret, bara om storebror gjorde samma sak, åh det gjorde han!!!!!

Nu ska jag ta och käka lite gott som min bästa gubbe fixat till. I morgon blir det både rally och lydnad:)

 Tjingeling och vi önskar er alla en fin allhelgonakväll:)

 

3 November 2011

 

Ny månad igen och nu har väl ändå den gråaste månaden kommit. Värmerekord har vi här hos oss och tänk att även grått dimmigt hav bjuder på något vackert!

Vi har nu ledigt några dagar. Två dagar har vi varit i Stockholm med jobbet. Dag ett tillbringade vi på skolmässan. Det innebar en massa broschyrer att läsa och tillskott på en massa pennor....hihihi gå på pennjakt kan vara skoj!

Dagen avslutades med ett besök på Goldens hits sclagerbar...åh vad skoj det var!!! Skitbra uppträdande och efteråt en helkväll i karaokebaren...där gick jag ifrån mina principer och gick upp och sjöng...jaja vi var ju långt hemifrån:)

Tompan har varit hemma med gobusarna som alla fyra skött sig exemplariskt...tom Ramos har varit lugn. Ingen ide att stressa upp sig när inte matte är hemma = lugn o ro, ingen aktivitet!!! Idag nu så ska vi vara hemma och ha det härligt, kanske att det blir nån hundträning på em....

 

  Tjingeling:)

                   

 

                              

               

30 0ktober 2011

Vaknade och hade en timme till godo...så skönt. Städade huset innan vi fick främmande av både Christina o Acke. Fikastund tillsammans innan jag och Acke drog till skogs för att jobba lite hund.

Ackes riesentjej fick ett skogsspår o en uppletanderuta...mycket duktig tycker jag:)

Ramos fick ett täktspår och det var 4 apporter utlagda. Spåret innehöll 4 vinklar. Det var lite spännade att se hur han skulle göra med apporterna nu när han bara gått viltspår de senaste spåren. Jag tror att det varit bra för honom att få ett annat spår ett tag för det var en klockren spårning och han markerade alla apporter...härligt grabben!!!! Belöningen blev rolig bollek...

Etype följde med idag och han fick ett kort direktspår med en rolig buse i slutet...fattade efter ett tag att det var just det spåret han skulle följa och kom så fram till den roliga busen...

 

Nu ska jag ta och åka och hämta Martin på stationen....

 

 Tjingeling o hade gott:))))))))

 

29 okt 2011

Ljuvlig lördag har vi haft idag. vaknade till ett fint väder...så magiskt att gå första morgonrundan till en soluppgång.

Packade bilen med hundar och grejor, stack vidare till Nylandet för lite viltspår med mina svarta killar...

Grabbarna var superduktiga idag, de spårade och hittade en varsin klöv...stor till stor och liten till liten.

 

Hero tyckte klöven var lite äcklig...       Min underbare svarte stolte springare...love you♥

När vi kom hem stylade vi om och stack på suring till morsan...gott sörru plus en massa annat gott till...vi är så mätta och nöjda:)

I morgon kommer Martin med stort M hem...längtar :)))))))))))

Snart är det vintertid....men kom nån gång då:) 

 

 Tjingeling ses i möra!!!! 

27 okt 2011

Hejsan!

Idag har det varit en superrolig dag på jobbet. jag har haft en praktkant med mig hela veckan (gammal elev) och det har höjt upp stämningen rejält. inte för att det är tråkigt annars...nej tråkigt på jobbet hör inte dit!!!!

Ramos o jag har tränat lite på linförigheten ikväll och det är pannlampa på för man ser inte ett skit där man går...vara mörkrädd det kan man glömma:)

Varit trött och slumrat på soffan har jag gjort för första gången på hela hösten...känns att det är lovdags nu!

Däcken är på så nu kan snön få komma....

 så mycket snö var det för 3 år sedan 1 november och dit är det inte långt!

Tjingeling o Må så gott:)

 

24 okt 2011

   Hejsan!

Idag har jag bestämt mig för att ta tillbaka Cesaramos hemsida...vet inte riktigt varför??? Bara kände att den här sidan känna mycket trevligare än den andra...så just nu kör vi med dubbla hemsidor...testade om den här sidan fanns kvar och det gjorde den!!!!

En månad ska jag testa hur det känns....

 

Lägger in  en gammal bild och tänker på gamla härliga tider...

 

Tjingeling och ha det gött:))))))