Animando BrahmsRamos

 Ramos är en hovawart och kommer ifrån Kennel Animando som finns i Valllentuna.

Ramos är vårt "lilla" busfrö och han vill vara med på allt. Han är pigg, orädd, snabb, lättlärd och mycket gosig. Han har ett stort behov av att röra sig och att få meningsfulla uppgifter varje dag. En liten promenad är bara tråkig men han får stå ut med det ibland oxå. Spår är det han gillar bäst, det är underbart att se honom ta upp ett spår och då kan inget störa honom. Ramos har lätt för att lära sig nya saker och gillar att det händer saker runt honom. Det bästa som finns är att busa med Cesar förståss.

Han gillar att bära saker och han håller på att lära sig hämta ved och det går riktigt bra. Han ska bara förstå att det inte är ätbart. Det står kanske lite stilla med veden just nu för den är slut. 

Ramos är otroligt busig och är specialiserad på att knycka mat, strumpor, handskar, jaga katten mm..... Han håller ibland på att göra oss galen med sina upptåg samtidigt är han den underbaraste hunden i världen.

Just nu har vi startat en tävlingkurs i lydnad och vart vi hamnar är lite osäkert just nu!

Ramos är en hejare på spår och har potential att bli en duktig spårhund bara han får rätt coatchning! 

 

Hovawart är en mycket gammal tysk brukshundsras. Namnet härstammar från medelhögtyskans Hova = gård och Wart = väktare.

Hovawart är en kraftig, medelstor, något långsträckt, långhårig brukshund. Könsprägeln skall synas tydligt i framför allt huvudets form och kroppsbyggnaden.

Hovawart är en erkänt mångsidig brukshund. Förutom att vara balanserad och välartad äger rasen skydds- och kamplust, självsäkerhet och hårdhet, balanserat temperament och ett mycket gott luktsinne. Det är en harmoniskt byggd brukshund, hängiven sin familj, vilket gör den till en framstående sällskaps-, vakt-, skydds-, räddnings- och spårhund.

Animando Brahms

18 mars 2007

 

Namn

Animando Brahms

Färg

Svart med tecken

Hd/Ad

A/Ua

MH

Genomförd med skott

Korning

 

Bruks

 

Lydnad

 

Utställning

BIR valp HP 1

 

 

Övrigt